Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wkurzona na sprzedawce

Zakup na allegro i brak towaru u kupujacego :/

Polecane posty

Kupiłam radio samochodowe, i dopiero po zakupie i wpłacie (płacę z allegro) zobaczyłam dopisek kupującego, że nie ma ich na magazynie i wysyła dopiero po 26 listopada. Cholera przecież jak się czegoś nie ma, to się tego nie wystawia!! Mogę jakoś anulować zakup? Zależy mi na czasie a te radia są nie tylko u niego :/ Jak anulować? Przez allegro czy pisząc do niego?

Gość sddsd
ale to ty nie doczytałas a nie jets wina sprzedacwy. napisz do niego to moze anuluje sprzedaz, ale nie musi bo wyraznie napisał. ale napisz do niego.

Gość 6404548903489040-54-054
gownio prwada, jak kupujacy nie ma na stanie nie ma prawa wystawic aukcji wiec cie to jebie i masz prawi zrezygnowac:/ jak ci nie ebdzie chcial oddac siana pisz do alegro bo ty masz racje

Tylko oprócz tego pod jednym zdjęciem pisze małym druczkiem, że panel jest niewyjmowany, a radio wygląda jakby był wyjmowany, boję się że mi ktoś szybę wybije żeby radio ukraść, i dla radia za 70 zł będę musiała kupować nową szybę za 200 :/ Właśnie też tak mi się o uszy/oczy obiło, że allegro nie pozwala wystawiać przedmiotów, których się fizycznie nie ma, i dlatego chciałam z nim to tak załatwić żeby anulować sprzedaż. Ewentualnie przysługuje mi prawo do zwrotu bez podania przyczyny do 10 dni, no nie?

Gość mi sie to samo zdarzylo
tez kupilam przedmiot. Ale nie napisali w opisie, ze go brak nawet!! Po kupieniu okazalo sie, ze nie ma tego koloru ktory kupilam. Proponowali inny ale ja chcialam tylko ten jeden. No to mialam czekac na dostawe. Ze mi zalezalo na kupnie to stwierdzilam ze poczejkam. I tak mnie 2 miesiace prawie zwodzili. Jak znow mi powiedzieli, ze jeszcze nie dowiezli do ich magazynu to powiedzialam, ze chce zwrotu pieniedzy, ze dziekuje, bo nie moge tyle czekac. Z oddaniem kasy tez zwlekali, a w miedzyczasie wystapili do allegro o zwrot prowizji podajac jako powod, ze kupujacy odmowil kupna!! Niby napisalam wyjasnienie allegro - ale na to iles tam znakow tylko jest. Wyslalam te maile co pislaam do nich, ich maile do mnie. Ale i tak dostalam ostrzezenie od allegro :O Sprawiedliwe to to nie jest. Bylam na przegranej pozycji, bo ten sprzedajacy duyzo asy daje zarobic allegro, a oni holubia takich...

Gość do wkurzonej
Jak się coś kupuje to warto najpierw sprawdzic opinie na ceneo.pl, albo fachowym forum, a nie brac w ciemno Co to za "radio" za 70 zł ? Daj se spokój i kup w MM firmowe JVC albo Panasonic czy inne za 250 - 300 zł, na pewno będzie lepsze od taniego badziewia. Z tym panelem to masz rację, że sie obawiasz włamu

Gość nie kazdego stac na drogie
radio. Pewnie, ze moizna drozsze kupic, nawet i za 500zl mogla. Ale chciala to.

Gość jest takie stare powiedzenie
że na tanie rzeczy stać tylko najbogatszych...

Gość nie kazdego stac na drogie
to powiedzenie kiedys mialo pokrycie w rzeczywistosci. Teraz juz nie. Wszystko to taki sam bubel moze byc, bez wzgledu na cene ;)

Wiesz z miłą chęcią kupiłabym droższe radio, ale właśnie niedawno kupiłam samochód za praktycznie większość oszczędności, do tego muszę opłacić ubezpieczenie, kupiłam i wymieniłam zimówki, do auta dołożyłam już prawie 3 tys jak doliczę wymiany filtrów i drobne naprawy (niestety tak jest przy aucie używanym), więc nie stać mnie na radio za 300 zł, nie muszę mieć nie wiadomo jakiej jakości dźwięku i bajerów, byle grało, ewentualnie potem pomyślę nad zakupem lepszego. To które kupiłam ma 24 mce gwarancji, więc mi to odpowiadało, idą mp3 z pendrive i karty, i radio, a mi to w zupełności wystarczy. mi sie to samo zdarzyło Cholera, to makabra jakaś :/ Napisałam do faceta że niby kupiłam a się okazało że dostałam w prezencie, więc czy mógłby anulować transakcję jeszcze przed wysyłką, a oszczędzi i mi i sobie latania na pocztę, odsyłania itd (bo przysługuje mi prawo zwrotu do 10ciu dni), i niech sobie zmniejszy o prowizję :/ Nie chcę jazd ze zwrotem prowizji przez alegro i sporami, bo nie chcę ostrzeżenia :/