Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tygi555

czy jest sens?

Polecane posty

Gość tygi555

czy jest sens starać się o dziecko żeby urodzić je w listopadzie czy grudniu? czy te dzieci dorownują potem rówieśnikom?

Gość tygi555
może ktoś ma dziecko z tch miesięcy i się wypowie?

Gość tygi555
he he dobre ;)

rozumiem, że ktoś może sugerować się pogodą, bo fajniej spacerować z dzieckiem wiosną nigdy się nie zastanawiałam nad tym, czy dziecko urodzone pod koniec grudnia będzie gorsze. Sama jestem z końca roku i problemów w nauce nie miałam nigdy

Gość branja717
ja jestem z listopada, wszyscy mówią o mnie wiedźma, chodzę na czarno ubrana, słucham deth metalu i jest spoko.

Gość tygi555
pani z przedszkola mówiła że widać po dzieciach 2,3, 4-latkach nawet. te które są z końca roku to jakby o cały rok młodsze. a ja chciałam się starać zacząć. moze rzeczywiście poczekać do tego marca??

Gość tygi555
w sumie to ja też wiedźma jestem he he

Gość blabliblu
w każdym razie nie jestem o rok do tyłu, a nawet dobrze się uczyłam. fakt w dzieciństwie byłam nieśmiałą szarą myszą, ale trzeba było wyrazić się na temat klasy w jej obecności, by co nieco się poprawiło. miałam mało koleżanek :(

ja mam jeszcze młodszego brata- teraz ma 7lat i też do niego ta teoria nie pasuje. Urodził się w listopadzie, a zarówno w przedszkolu jak i w szkole zawsze jest w czołówce. Nie sądzę, aby to miało znaczenie może inne mamy pomogą, bo ja doświadczenia nie mam pamiętaj też, że nigdy nie wiesz, kiedy urodzisz. Możesz np. w 7 mies. , więc starania na marzec to taki ryzykowny termin, jeśli bardzo Ci na tym zależy

Gość tygi555
w późniejszym życiu to może nie ma aż takiego znaczenia, chociaż jak teraz tak się zastanawiam to wszyscy moi znajomi z końca roku są tacy nieśmiali, ale dobrze się uczyli

Gość mamachichi
moja cora jest z grudnia i jest razem z kolezanka z konca listopada w czolowce w przedszkolu

Gość tygi555
MINIA85 no tego nie przewidziałam. kurde ale żeby w 7 miesiącu??

Gość DOBRA SPACERÓWKA1
na początku tak myślę że do 5-6 lat jest różnica w rozwoju dzieci ale potem sie wszystko wyrówna....ja mam nadzieję ze do stycznia dotrwam i nie pęknę w grudniu :P

kochana no pewnie, że tak może być. Oczywiście nie życzę nikomu. Sama prawie urodziłam w 31tc. Jak już bardzo chcesz planować to tak, żeby na wiosnę/lato rodzić :) wtedy nie ma bata pod koniec roku nie urodzisz

Gość gryczka
Wiesz, z tym planowaniem to i tak... My swoje, a życie swoje. Myślałam tak samo jak Ty - że nie chcę, żeby moje dziecko było wśród najmłodszych w roczniku... Dlatego zaczęliśmy się starać w maju... Zaskoczyło dopiero prawie rok później, w marcu właśnie :-p Mam termin za kilka dni:-D Tak sobie dzieciak sam wybrał i co tu poradzić? ;-) Jak chcesz mieć dzieciątko nie z końca roku, to marzec za wcześnie na starania. Dopiero od kwietnia bym zaczęła, a nawet od maja, dla bezpieczeństwa :-p I tak nie wiadomo jak to wyjdzie :-p Bo dziecko może być - odpukać - wcześniakiem na przykład :-p

Gość kazdy-ma-zdanie
MOja siostra miała sie urodzc w połowie stycznia, a jest z 30 grudnia. Zawsze była dobra uczennica.

Gość tygi555
no bo ja właśnie teraz zaczęłam mieć okres, choć myślałam że się uda i nie wiem czy przerwać starania czy nie??

Gość gryczka
Nam już tak zależało po kilku cyklach starań, że nawet nam do głowy nie przyszło, żeby przerywać. Powiedzieliśmy sobie - co ma być to będzie:-) No i będzie z końca listopada albo z początku grudnia:-)

moim zdaniem jak dziecko ma być mało rozgarnięte czy głupie to będzie, niezależnie kiedy się urodzi. Tak jak pisze gryczka, starania mogą potrwać kilka miesięcy i co? Będziesz znowu odkładać?

Gość mamx
ja mam dziecko z listopada i wcale nie jest nieśmiałe;) takie cygańskie dziecko z niego jest;) i siostra też skorpionka in jakoś nie widzę żeby odstawała od rówieśników-no może uroda bo niezła laska z niej;) a i jeszcze chciałam napisać że jak się chce dziecka to nie liczy sie z jakiego jest miesiąca tylko to żeby było zdrowe...i żeby wogole było bo w życiu różnie bywa...

Gość tygi555
zdaję sobie sprawę że niektórzy oddaliby wszystko za dziecko i nieważne z jakiego miesiąca by było, tylko ja chcę jak najlepiej zaplanować. jedno mam już z początku września. teraz kuzynki męża mowią że one jakby miały planowac to tylko na marzec lub kwiecień, bo właśnie ze względu na pogodę, że można na spacery chodzić. W sumie ważne żeby było zdrowe.

naprawde nie masz wiekszych problemow:Oja mam dwoje z grudnia nie odstaja od reszty pod zadnym wzgledem.Chyba wazne zeby sie urodzilo zdrowe prawda???

ze mna do podstawówki chodziło rodzeństwo - dziewczyna ze stycznia, jej brat z grudnia i u nich było widać dosłownie przepaść.. tylko nie wiem czy to wina wieku czy raczej charakteru - ona baardzo spokojna, on - nadrabiał za nią i za siebie . Ona same 5 bez nauki, on naprawde wiecej pracował a ledwo na 3-4 wyciagał..

Gość tygi555
no ja nie wiem. a czemu ktoś mówi ze mam tylko takie problemy?? wiadomo, najważniejsze żeby było zdrowe, jednak jeśli można wybrać, to można i tyle. I nie chciałabym mieć dwójki dzieci z tego samego miesiąca, w moim przypadku z września bo 2x urodziny + wiadomo wrzesień to wyprawki do szkoły. dlatego nie wiem czy zawiesić starania.