Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

reedsowa

poleccie dobrą sałatkę na imprezę i coś na ciepło

Polecane posty

Gość ghjkljfdssghjk
aha,podaj do nich ten sos słodko kwaśny chili,ten z firmy tao tao,który w knajpach chińskich podają:)i niech goście moczą te krewetki w tym sosie.

Gość mysle ze jesli
to sa dobrzy znajomi to nie ma az tak co wymyslac jakiegos niespotykanego czy cos ale trzeba pomyslec co by super wygladalo i na pewno wszytskim smakowalo. Wiec polecam zrobic ci polmisek szwedzki (sprawdz sobie w google jak super moze taki polmisek wygladac ) Z salatek polecam Ci jak moje poprzedniczki - salatke gyros, a takze 2 salatki ktore u mnie znikaja w mig - salatka z ryzu, kukurydzy, czerwonej fasoli, ogorka kiszonego, papryki surowej oraz tunczyka w sosie wlasnym - ale sosu nie dodajesz-mieszasz to z majonezem i koniecznie z odrobina musztardy, dodajesz sol i pieprz- pyycha...oraz druga tez naprawde super - kapusta pekinska, kukurydza, groszek zielony, moze byc fasola czerwona, a takze koniecznie pomidor, ogorek surowy oraz seler naciowy - to mieszasz z majonezem i naprawede jest pyszna salatka. z dan na cieplo polecam jakies roladki albo szaszlyki i np. kurczak w ciescie kokosowym - piers z kurczaka kroisz na wieksze kwalki i obtaczasz w mace a nastepnie w ciescie - 1/2 szkl. maki+1 jajko i 1/2 szkl wody, szczypta soli i wiurki kokosowe, smazysz to na goracym oleju - cos pysznego :)

Gość jedendwatrzy123
Ten półmisek szwedzki rewelacja.

zaraz lece na zakupy.Będą sami przyjaciele,małe grono,ale bardzo żarłoczne:)

Sałatka z kozim serem jest bardzo dobra. Do tego można podać np. strudel warzywny z jakimś sosem. Znalazłam te dania na stronie Krakowskiego Przedmieścia w Zabierzowie. Bardzo dobra restauracja, miałam okazję zjeść tam kiedyś kilka potraw i bardzo mi smakowały. Pojechałabym jeszcze raz, ale niestety czas nie pozwala.

ja proponuje sałatkę z makaronem (fajnie to wyglada jak jest kolorowy), wędzonym kurczakiem, kukurydzą i majonezem. bardzo dobra, łatwa i sycąca.

Gość conis
A co powiesz na sałatkę z kozim serem? Ja kiedyś miałam okazję spróbować takiego specjału w jednej z krakowskich restauracji Le Scandale. Była to sałatka z chrupiącym ciepłym kozim serem, boczkiem i grzankami z dodatkiem czarnych oliwek, pomidorami. smaczna i oryginalna :)