Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

reedsowa

poleccie dobrą sałatkę na imprezę i coś na ciepło

Polecane posty

robię w sobote imprezę, potrzebuję jakieś fajne przepisy na sałatkę i coś na ciepło, bo w kółko robię to samo

Gość sssssssssssssssssssssssdadsads
sałatka warzywna świąteczna :classic_cool: a na ciepło pomidorowa z torebki :classic_cool:

Sałatka z ryżem, piersią z kurczaka, ananasem, kukurydzą i jajkiem. A na ciepło np. szwajcary z opiekanymi ziemnaiczkami. Albo roladki ze szpinakiem. Mogąbyć i na ciepło i na zimno-jeśli pokroisz w grubsze plastry

Gość sssssssssssssssssssssssdadsads
tak na serio to gorąco polecam panierowane kotleciki kółeczka z mortadeli, pycha u mnie się rozchodzi w mig bo sie za tym zabijają:D

Gość da rade
musaka - danie na ciepło gyros - sałatka

orginal flower właśnie taką robię zawsze tylko bez ryżu. Na ciepło potrzebuję czegoś raczej nie w formie obiadu, bez kotletów i ziemniaków, coś takiego imprezowego. Dziękuję wszystkim za pomysły

To moze krewetki :) Albo w cieście piwnym albo mocno przyprawione smażone na głębokim oleju. A sałatka moze śledziowa-tylko nie wiem co się tam daje.

no to jakas gęsta "zupa" typu flaczki czy forszmak albo zupa-krem, np. pomidorowa z ryżem

kuszą mnie te krewetki:( tylko czy my się tym najemy? wszystcy lubią dużo jeść. możę jakby robiła te krewetki to jeszcze jakąś przekąskę na ciepło mała zrobić? o wiem może jeszcze leczo zrobię

To surimi też mozesz na ten sam sposób zrobić. Choć mi nie podchodzą w smaku. A w innych hipermarketach ceny krewetek są sporo droższe chyba , ze trafi się na promocje.

Dokrewetek mozesz zrobić taką sałatkę z sałaty lodowej. pomidora, ogórka i np papryki i podać z pieczywem czosnkowym. Ale leczo też dobry pomysł.

sałatka na zimno 2torebki ryzu białego mięsko z kurczaka rozdrobnione orzeszki nerkowca majonez kielecki ananas z puszki z syropem curry, sól pieprz gotujesz ryż, potem na patelni podsmażasz rozdrobnione kawałki kurczaka(mogą być z jakąś przyprawą), osobno na patelni bez masła rumienisz na złoto orzeszki nerkowca. do 0,5 litrowego garnuszka, łączysz majonez 4 /6 łyżek , syrop z ananasa 0,5 szklanki ,1 łyżka curry, mieszasz trzepaczką na gładką konsystencję, łączysz ryż z kurczakiem, orzeszki,polewasz sosem , doprawiasz do smaku, mieszasz, na końcu 5 plastrów ananasa kroisz na kosteczki, dodajesz na końcu lekko mieszasz gotowe smacznego

brzmi smakowicie, na pewno wypróbuje,może nie na tą imprezę, ale wykorzystam przepis.Dziękuję Może macie jeszcze przepis na coś na ciepło, bo krewetki drogo wychodzą, i chyba nie za bardzo się tym goście najedzą

o szaszłyki fajny pomysł.Tylko robić wtedy te leczo? może same szaszłyki i frytki?

Gość wrednamalpa
sałatka: papryka w kostkę, szynka konserwowa w kostkę, parę jajek, kukurydza konserwowa, trochę cebuli wymieszaj z majonezem i gotowe coś na ciepło: mielone z pieczarkami, łazanki, piersi z porą i majonezem zapiekane serem

będę ograniczona finansowo mam 200 zł za to muszę kupić napoje bez alkoholu, przekąski chipsy itp, składniki na sałatki, składniki do ciepłych dań,i składniki na tiramisu

Gość tortellini_92
kup paczkę tortilli kapuste pekinska papryke swierza ogorek pomioor sos mexykanski majonez cebula czerwona zrób mięsko na gyros i drobno posiekaj tortille przekrój na pół i posmaruj sosem mexykanskim i zwin w stozek z reszty zrób sałatke gyros i wszystko wymieszaj z sosem zrobionum z majonezu i mleka i pakuj do srodka. jakie rożki poukladaj na talerzu. mniam :)

czyli na ciepło tylko szszłyki i frytki? hehe racja,nie będę gości rozpieszczać. A masz jakiś pomysł na szaszłyki?

chce ci sie frytki robic? ja to bym wczesniej zrobiła też jakies skrzydełka i pałki z kurczaka, potem tylko podgrzac w piekarniku.. A dewolaje bierzesz pod uwage? u nas na imprezach się sprawdzają. Albo zrób BIGOS :) Zgłodniałam...