Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

NieboFioletowe

Chcę schudnąć bezpowrotnie!Nowy etap w życiu od dziś!!!

Polecane posty

nieboFioletowe- wiem, ze trzeba silnej woli żeby wytrzymać taką dietę, u mnei to jeszcze musi być odpowiedni moment. Bywałam już na restrykcyjnych dietach i potem ładnie wychodziłam z nich, ale mijało pół roku i powoli znowu zaczynałam się objadać. Wątpię by był to efekt jojo, zwyczajna głupota i obżarstwo. Diety konkretnej nie mam, ja nie umiem być na jakiś jadłospisach. reviell - sądzę, ze spokojnie schudniesz do sylwestra z 5kg mammamia - ja też na początku diety nie jestem głodna, gorzej jest juz potem, zanim zmniejszy się żołądek;] Ja dzisiaj zjadłam: -kromka razowca z serkiem kanapkowym +kawka z mlekiem -jabłko -garść białego ryżu z jedą ugotowaną marchewką skrojoną w kosteczkę - na kolację znowu kawka z mlekiem I to koniec na dzisiaj, wszystko przed 18, a teraz popijam zieloną herbatkę:)

Rany, jak wy mało jecie... ale ja bym nie potrafiła tak jeść ;p bo po tygodniu bym zaończyła dietę. JA jadłam na śniadanie duuużo : 2 jajka, chrupkie pieczywo z szynką i pół puszki groszku 2. śniadanie to jabłko na obiad jadłam porcję kurczaka pieczonego z ryżem, a na kolację twarożek i małą kanapkę;) ale poszłam sobie na fitness;) więc sporo spaliłam (mam nadzieję)

Rany, jak wy mało jecie... ale ja bym nie potrafiła tak jeść ;p bo po tygodniu bym zaończyła dietę. JA jadłam na śniadanie duuużo : 2 jajka, chrupkie pieczywo z szynką i pół puszki groszku 2. śniadanie to jabłko na obiad jadłam porcję kurczaka pieczonego z ryżem, a na kolację twarożek i małą kanapkę ale poszłam sobie na fitness więc sporo spaliłam (mam nadzieję ;) )

Dzien Dobry! Tak jak myslałam - mam zakwasy. Uda mnie bolą i jakby tego było mało dzś dostałam okres... pierwszy po ciąży. Brzuch mnie boli i nic mi się nie chce w dodatku dzisiaj teściowa przyjeżdża.. niewiem jak przeżyje dzisiejszy dzień:(

Cześć, Dziewczyny. Mogę się przyłączyć? Próbowałam wbić sie do jakiejś starej grupy ale ciężko się przebić ;) Odchudzam się bez żadnej konkretnej diety, ale podstawą będzie jogurt naturalny bo uwielbiam :)

Kot_na_diecie No pewnie :) Ja nie cierpie jogurtu naturalnego! za to jem activie:) Idę dalej sprzątać :)

Gość reviell
Witam wszystkich:-) kot na diecie - im nas wiecej tym lepiej:-) faktycznie dziewczyny malo jecie. ja przy was to sie obzeram. wczoraj na sniadanie: 2 kromki razowca z serkiem i pasztetem, obiad ryz z warzywami na parze i pol parowki(ta parowka nie planowana w ogole), w miedzyczasie przegryzlam mace czosnkowa, na kolacje twarozek wymieszany z jogurtem naturalnym, rzodkiewka i cebulka, 4 kromki Wasy. dzis na sniadanie dojadlam ten twarozek - bylo go calkiem sporo, taka miseczka, do tego dwa plasterki szynki drobiowej. na obiad beda warzywa na parze. tez mam troszke zakwasow - ja w ramionach.

Cześć Dziewczyny. Można się do Was przyłaczyć? Mam do zrzucenia sporooo.... Zaczynałam już kilka razy. Tym razem mam nadziję że się uda. Zaczęłam od wtorku. Poczytałam o zaletach preparatu FOSANIC- i chyba faktycznie działa. Nie mam ochoty na słodycze- a jadłam ich naprawde dużo. Od niedzieli jeżdże na rowerku - zaczynałam 20min, 30, a wczoraj 45. Mam zamiar własnie tak 45-1h dziennie wieczorkami. Ale dzisiaj (czyli po 4 dniu mniejszego jedzenia a po 6 dniu rowerku sprawdzałam wage i....1 kg mniej ;)

Ja jem śniadanko właśnie ;) jogurt naturalny z otrębami. Boli mnie brzuch, wczoraj oddałam sie przyjemnościom z koleżanką. Zakupy, zakupy i... pizza ;) No, ale troche spaliłyśmy chodząc po sklepach ;) Od dzisiaj już tylko niskokaloryczne jedzonko.

Witam Was moje miłe w jakże piękny dzien :) zaraz zmykam na specer z moim brzdącem, ale jeszcze szybko odpisze do Was.Fajnie ze tu jestescie, jest duzo raźniej. dzis mój drugi dzien i sama nie wiem czy zaczynac jakąs konkretną diete czy nie, wszystko wyjdzie w praniu. mammamia - powodzenia dzisiaj bo faktycznie nie zaczął Ci sie dzien ciekawie, jeszcze te odwiedziny :D Głowa do góry i do przodu ;) Kot_na_diecie - witaj w naszym skromnym gronie ;)widze ze Twoja waga pomalutku leci w dół, oby tak dalej! reviell - Twoj dzien zywieniowy jest ok.tzn mniej wiecej obliczając kalorie mieścisz sie w 1000 moze troszke wiecej.jedynie pasztet jest bardzo kaloryczny ale w małej ilosci na pewno nie zaszkodzi ;)wazne zeby jesc 5 posilków dziennie 3 głowne i w miedzyczasie np.owoc.zeby w brzuszku nie burczało :D onaaa 29 fajnie ze sie pojawiłaś im nas wiecej tym lepiej :D sport zawsze przyniesie rezultat + dieta (ograniczenie słabosci) ja staram sie w miare mozliwosci cwiczyc rano na czczo bo wtedy spala sie tkankę tłuszczowa a nie to co sie zjadło.Choc czasami jest cięzko sie rano zmobilizowac :/ zmykam -do zobaczenia 🌻

Witam się i ja! :) Oczywiście im nas więcej, tym lepiej :) Wczoraj grzecznie zjadłam kolację o 18.00 : parówkę + 2 kromki razowca. Niestety nie ćwiczyłam , jakoś nie mogłam się kompletnie zebrać i pewnie w najbliższym czasie mi się to nie uda, bo dziś zaczynam ze swoim chłopakiem remont naszego mieszkanka i kilka dni nam na tym zejdzie. Ja dzisiaj również dostałam niespodziewany okres , bo trochę za wcześnie. Nawet nie odczułam ,że się zbliża, bo zawsze przed mam napady obżarstwa, a tym razem tak nie było :) Dzień zaczełam od śniadania: 2 kromki białego pieczywa ( u mnie na wiosce cięzko dostać jest razowca) z serem żółtym + zielona herbata. Zaraz wybieram się trzepać dywan, więc może coś spalę :D Pozdrawiam :)

Jak Wam idzie dziewczyny, ćwiczycie dzisiaj? Mi się strasznie nie chce! Ale od jutra zaczynam ćwiczyć hantelkami :) bo dzisiaj jeszcze ich nie mam :P Teściowa była, posiedziała trochę, kupiła małemu pampersy.. fajnie. Była też mama i tata.. (co im sie zebrało na odwiedziny???) Od południa nie mieliśmy wody...super... teraz leci pomarańczowa. Jestem z siebie dumna bo do kawki były ciasteczka i czekolada a nie ruszyłam nic :)

maniana88- a co za remont zaczynacie? :) Pytam z ciekawości :classic_cool: Przy takim remoncie też można spalić dużo kalorii :)

mammamia - widze ze miałas ciekawy rodzinny dzien :) maniana88 - ja uwielbiam miec ręce zajete robotą np.remont przynajmniej wtedy nie mysle o jedzeniu a kalorie sie spala i spala :) ja dzisiaj na sniadanko zjadłam 3 trójkąciki serka topionego, dodałam sobie szczypiorek i paprykę , w międzyczasie jabłko, na obiad gotowany kalafior a na kolacje pewnie zjem twarożek z szynką.a co do cwiczen to jakos mi sie nie chce nawet brzuszków porobic ale trzeba bedzie sie w koncu zmobilizowac.zimno na zewnątrz jak cholera, najchętniej zakopałabym sie pod kołderką i z domu nie wychodziła :D

Ja już kolację jem :P Załozyłam sobie, że po 18 już nic nie będę jadła :) Dzisiaj: - jogurt naturalny (500g) + otręby (30g) - 310 kcal - 2 kostki ptasiego mleczka - 120 kcal - jogurt naturalny 500g - 200 kcal - krakers - 20 kcal RAZEM: 650 kcal Mało. Nie ćwiczyłam.

ja dziś zjadłam 2jajka na twardo, activie i jabłko. Do tego wypiłam 2 rozpuszczalne kawki. Na obiad nie było dziś czasu. Myślę co zjeść na kolację...? :)

Hej, witam nową koleżankę:) Ja dzisiaj zjadłam: -kromka razowaca z plasterkiem chudej wędliny +kawka z mlekiem -garść ryżu a do tego dwa paluszki rybne -koktajl bananowy, ale taki mały - pół dużego jabłka A teraz siedzę i dumam, bo byłam na koktajlu z kumplm i oczywiście sprezentował mi ciastka z Milki. Schowałam je do szafki, ale trochę kuszą. TYlko wiem, że jak otworze, to na jednym się nie skończy. A takie opakowanie to zdrowo ponad 1000 kcal. Ja sobie chwilę temu przymierzyłam spodnie, które 3 dni temu się za nic nie dopinały. Teraz się dopinają! na siłę bo na siłę, ale to już spory krok do przodu:)

Jeju, ale jestem głodna... :( Nie mam nic dietetycznego, a nie chce mi sie tyłka ruszyc do sklepu. Nawet nie ma jak kawy zrobić, bo wody nie ma :(

Gość dshdfhdhddd
Czytam te wasze jadłospisy i bierze mnie pustych śmiech. Brawo kochane, jojo już czeka na progu i zaciera ręce. A metabolizm z średniego, jaki zapewne macie teraz, zmieni się w najgorszy i najwolniejszy z możliwych. Brawo.

Gość dshdfhdhddd
Forum na do siebie to, że nie trzeba być proszonym o opinie, matole.

dziewczyny takie opinie najlepiej zlekceważyć ;) jak ja nie lubię takich sytuacji...dshdfhdhddd - jak chcesz sie przyłaczyc zapraszamy, jak nie - zegnamy ;)

Gość pomocna dłoń 2
Sorry ale serio coś chyba nie tak. Wypisujecie wszystko co niezdrowe: groszek- wysokokaloryczny pizza biale pieczywo (to ze nie ma razowca zadne wytlumaczenie-kupuje sie chrupkie) ser zolty (????) 3 trojkaciki serka topionego (przeciez tj mega kaloryczne) 2 kostki ptasiego mleczka krakers ktos napisal 650 kcal. i to ma byc sukces? zamiast dostarczac organizmowi odpowiednia ilosc kalorii i niezbednych skladnikow odzywczych (nie dostarczacie bo nie wiecie ile czego, wiec w ciemno dajecie byle co) karmicie sie takimi smieciami. jestem w szoku. jak juz cos robicie to robcie to z glowa.i nie mowcie ze lepiej to lekcewazyc bo sie wzajemnie wspieracie w czyms co i tak nie ma sensu na dluzsza mete z takim odzywianie.

Gość pomocna dłoń 2
nie myslcie o kaloriach i tylko tym zeby jak najszybciej zbic kilogramy. musicie opiekowac sie waszymi organizmami, dostarczac im waznych skladnikow a nie tylko byle co i jak zeby tylko bylo tego malo. nie w tym rzecz.

Gość pomocna dłoń 2
i jeszcze jedno co do tytulu: CHCE dzis schudnac bezpowrotnie. to nie jest tak ze to bedzie trwalo miesiac, dwa i potem mozna wrocic do objadania sie byle smieciami. potem to juz jest styl zycia, zrezygnowanie z fast foodow, slodyczy, tluszczy- czy ktos z was jest na to gotowy?

napisałam zeby takie opinie zlekceważyć bo kazdy ma swoj rozum i skoro zdecydował sie na takie a nie inne dietowanie tzn ze to jego decyzja.do kazdej diety jest jakies ALLEEE.sa ich zwolennicy i Ci którzy z wielu powodów bedą im przeciwni - do Dukana(która ma wielkie powodzenie) do 1000 kcal, nie wspominając o 800 czy 500 itd.dziekuje za cenne rady ale i tak pozostanę przy swoim.

napisałam zeby takie opinie zlekceważyć bo kazdy ma swoj rozum i skoro zdecydował sie na takie a nie inne dietowanie tzn ze to jego decyzja.do kazdej diety jest jakies ALLEEE.sa ich zwolennicy i Ci którzy z wielu powodów bedą im przeciwni - do Dukana(która ma wielkie powodzenie) do 1000 kcal, nie wspominając o 800 czy 500 itd.dziekuje za cenne rady ale i tak pozostanę przy swoim.

Gość dghhdfhgjj
Wasz rozum póki co pozwolił się wam zapaść, więc trochę pokory :/ Stosując takie "diety" będziecie coraz grubsze- schudniecie trochę, organizm przestawi się na tryb oszczędnościowy (zwolni metabolizm), zaczniecie jeść w miarę normalnie- a kilogramy wrócą z nawiązką. I tak w koło macieju. Zamiast się tym swoim - zawodnym- rozumem zasłaniać to proponuję zapoznać się z podstawami zdrowego żywienia. I zacząć się ruszać, bo bez tego ani rusz. Nie muszę dołączać, bo jestem facetem- szczupłym i wysportowanym.

Gość dghhdfhgjj
A DIETA to racjonalny sposób odżywiania na cale życie. Wyobraźcie sobie, że taka DIETA nie budzi kontrowersji, jest skuteczna, zdrowa i nie wywołuje jojo, ponieważ wymaga całkowitej i trwałej zmiany wszystkich swoich przyzwyczajeń. A nie dukany, srany, kopenhagi, kapusty i inne wymysły dla zdesperowanych tłuściochów.