Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MiaFarrow29

BEZNADZIEJNA SYTUACJA- A CO WY BYŚCIE ZROBILI???

Polecane posty

Gość MiaFarrow29

Moja córeczka w maju ma komunie, z tym,że ja sama ją wychowuje odkąd skończyła 2 latka. Ojciec ma zasadzone alimenty i ich nawet nie płaci,jego rodzice (byli teściowie) jeszcze wszystko starają się robić mi pod górkę to znaczy ich syn a ojciec mojego dziecka ma przysądzone widzenia z córką - ale nigdy się z nią nie widuje zamiast jego przyjeżdzają oni,mieszają w głowie dziecku, są bardzo różne sytuacje. Do tego teraz ta komunia i czy ja pomimo tego,że nie dają nic na dziecko a próbuja rękoma i nogami wtrącać się do mojego życia powinnam jeszcze sponsorować miejsca w restauracji dla nich , dla ojca i brata ojca, którego wybralismy kiedys na ojca chrzestnego?Co powinnam zrobić, dodam,że znając tą patologie zrobią kwas jeśli ich nie zaprosze !

Gość MiaFarrow29
up

Gość to sa dziadkowie Twojego
dziecka. Nie placi Twoj byly maz i te sprawy alimentow z nim powinnas uregulowac. Zasadzone widzenia ma Twoj maz. Natomiast wydaje mi sie, ze dziadkowie (tesciowie) maja pelne prawa do uczestniczenia w zyciu ich wnuczki ;)

Gość to uroczystość dziecka
a nie Twoja.... dlatego moim zdaniem powinnaś schować swoje urazy do kieszeni i zaprosić ojca dziecka, dziadków i chrzestnego.... pomysl jak córka by to po latach wspominała, że mama na jej komunię nie zaprosiła taty? ...a swoja droga, ja bym bez skrupułów zwróciła się do ojca o refundację połowy uroczystości - w końcu to jego dziecko więc i jego obowiązek... niech przynajmniej wie, że powinien to zrobić.

Gość adzik72
Bądz ponad to wszystko i zaproś ich wszystkich.Co do alimentów to jeśli ojciec nie płaci a dziadkowie żyją i mają dochody to masz prawo od nich zarzadac płacenia za ich syna.W jaki sposób oni sie z nim potem rozliczą to już nie Twój problem ,ale masz takie prawo.

Gość kijevna
jak ma zasądzone, a nie płaci to pociągnij sprawę dalej do egzekucji, ale najbliższych zaproś.

Gość bukaa
Zapytaj córkę czy chciałaby ich obecności na swojej uroczystości. Jeżeli powie, ze tak - to raczej nie masz wyjścia.

Gość MiaFarrow29
"...a swoją droga, ja bym bez skrupułów zwróciła się do ojca o refundacje połowy uroczystości " do to uroczystość dziecka : no zwracać to mogę się ile wlezie hehehe, czy nie rozumiesz,że on nie płaci ani grosza na dziecko a nagle zabuliłby może połowe kosztów uroczystości??? czy wy na prawdę osobom, które ani grosza nie dają na małą wnuczkę pozwolilibyście jeszcze obżerać się w restauracji za wasze pieniądze??? Takim pasożytom, którzy jeszcze jak ubiore dziecku nową jesienną kurtke-tak jak to miało miejsce ostatnio to zrobia podmiankę i ubiora w starą z lumpeksu???

Gość MiaFarrow29
dziwią mnie te wypowiedzi ale z drugiej strony lepiej pokazac klasę :)

Gość MiaFarrow29
up :)

Gość to widać,że
z teściami jest coś nieteges, moi teściowie bardzo dbają o wnuczke

A może oni po prostu nie mają pieniędzy? Takie przypadki też się zdarzają...

Gość MiaFarrow29
a ja mam???? też nie tkwie w dostatku, musze oddawać córce wszystko co mam bo chodzi do szkoły i nie wypada żeby była gorzej ubrana od innych dzieci, teściowie pracują i ich synek także .

Jak chcą przyjść, to niech sami za siebie zapłacą, proste, a po co się pozwalasz im widzieć z dzieckiem?? nie masz takiego obowiązku!!! Możesz ich za to podać o alimenty na dziecko, jeżeli synuś nie płaci!!!

Gość xxxxxxyyy
A nie mozesz ich jesli sa az tak beznadziejni wyciac z zycia dziecka, skoro ojciec nie placi , nie przychodzi na widzenia to nie masz chyba powodow utrzymywania kontaktow z jego rodzicami? Jak wezmiesz sie ostro za sprawe to do maja bedziesz miec ich z glowy, Ja sobie nie wyobrazam, aby moi byli tesciowie mnie nachodzili i jeszcze dziecku w glowie mieszali. Moja wciaz obecna tesciowa przewaznie jak widywala moje dzieci miala tysiac dwiescie uwag co z nimi nie tak - w zwiazku z tym od dluzszego czasu juz ich nie widuje - moze raz na rok na swieta a i to nie zawsze i zanim pojawia sie glosy oburzenia - dzieciom jej nie brakuje, praktycznie jej nie znaja a za to nie musza sie nasluchac jakie sa chude, za malo jedza, nie to jedza a za to ich kuzyni to to i tamto - chodzace idealy. I jeszcze, poniewaz tesciowa wie, dlaczego kontakty sa tak sporadayczne juz sobie na zadne idiotyczne teksty nie pozwala. Rodzina twojego bylego meza to sa w sumie dla was obcy ludzie i nie widze powodu . by pozwalac im na takie zachowanie.

Ja bym nie zaprosiła. I powiedziałabym im wyraźnie dlaczego. Chyba, że tatuś dosponsoruje. I nie rozumiem, dlaczego nie ścigasz go przez sąd - przecież komornik by ściągnął alimenty. Chyba, że na czarno pracuje.