Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kachna II

6 tydzień i tylko pęcherzyk :(

Polecane posty

Gość kachna II

Witam Wszystkie bardzo serdecznie i proszę, odpowiedzcie mi, dziś byłam pierwszy raz u ginekologa po zrobieniu kilku pozytywnych testów ciążowych, na usg wyszedł tylko pęcherzyk a wg kalendarzy internetowych wyczytałam, że już powinno być serce, a lekarz nic nie mówił, że widać zarodek, powiedział że to następny etap i mam zrobić kolejne usg za 10 dni, czy któraś z Was też może tak miała? Dlaczego nie widać u mnie serducha ? Proszę powiedziecie bo zaczęłam mieć głupie i czarne myśli, że może już się nie rozwija:(

nie pamietam jak to było tygodniami, ale ja sobie robiłam co pare dni (co 2-3 dni) odpłatnie beta HCG , bo mi powiedział lekarz że jak rośnie to znaczy że jest dobrze, a tez jakoś miałam widoczny pęcherzyk tylko przy 1 usg, a na następnym już było serduszko :) nie wiem czy to sprawdzona metoda, może poczekaj na więcej opinii :) pozdrawiam i trzymam kciuki

Ja miałam usg na początku 6 tyg i tez był widoczny tylko pecherzyk, a teraz mój pecherzyk ma 33 tygodnie i wkrótce pojawi sie na tym świecie :)

w 6tc nie musi być jeszcze widoczne serce. Mogłaś też mieć później owulację. Najlepiej spokojnie poczekać na następne badanie. I zapamiętać, że pierwsza wizyta w 8tc :)

Gość kachna II
UFF...ale mi ulżyło!! Od razu mi się humor poprawił:) nie od razu udało mi się zajść w ciążę i nie jestem już najmłodsza bo zbliżam się do 35 i bardzo się boję. Bardzo dziękuję dziewczyny :)

nie , ja tak nie mialam poszlam do ginekologa jak byl 9 tc z plusem i wszystko ladnie 6 tc to wczesnie , nic nie musi byc widac wybierz sie w 8 tc.

Gość kachna II
ale się cieszę, bo już zaczynałam mieć schizę, jednak to nie ma co czytać coraz to kolejnych stron tylko uzbroić się w cierpliwość i dać czas naturze. A miałam nie robić tak wcześnie ale nie wytrzymałam ;)

pewnie ze nie czytaj ze w 6 tc nie bije serce u jednego juz jest widoczne ale nie u wszystkich bo to jednak wczesnie ;) pojdziesz w 8 tc i bedzie ok powodzenia :)