Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anna24300

Wódka na wesele 0,35 litra na osobę?

Polecane posty

Gość anna24300

Witam. Wczoraj rozmawialiśmy z właścicielem sali na temat wódki. Stwierdził, że ostatnio zmieniła się kultura picia (jak on to określił) i teraz na weselu u niego przeważnie kupuje się 0,7 na parę. Czyli wychodzi 0,35 na osobę. Tak się zastanawiamy... u znajomych liczyli 0,5 na osobę i zawsze sporo zostaje. Wiem, że nigdy nie trafimy idealnie i zawsze coś zostanie ale my sami odkupiliśmy wódkę od osób, którym zostało 100 butelek z wesela... I teraz nie wiemy czy nie za dużo mamy... Liczyliśmy na wszystkie dorosłe osoby łącznie z nami (nie będziemy pić) i też ok 15 osób będzie, które też nie piją (prababcia, wujkowie którzy będą samochodami). Powiedzcie jak myślicie ? Mi to się już nie przyda ale komuś może :)

Gość NOWa noarzeczona
Ja usłyszałam to samo i wydaje mi się, że słusznie - już teraz nie pije się tyle co kiedyś.

no, też tak mieliśmy - liczyliśmy podobnie jak wy, i alkoholu sporo zostało. mieliśmy skromne wesele, więc nie było tego wiele i można było trochę zostawić, a trochę rozprowadzić wśród rodziny. ale jeśli ktoś planuje duże wesele, to może faktycznie ponieść zbędny wydatek, bo wódka tania nie jest.

Gość ruanda
W niektórych środowiskach pija się teraz wyłącznie wino, więc może faktycznie wódki można mniej. Ale trzeba mieć coś alternatywnego - dobre wytrawne wina (słodkie do deserów).

Gość gosciowa
zastanow się jaką masz rodzinę i jak lubi się bawić. Niektórzy nie piją, ale są tacy, co wypiją za dwóch

Gość znana pijaczka86
Mi tam 0,35 by było mało

to wszystko zależy od ludzi, rodzina rodzinie nie równa, że tak powiem ;) są i tacy co przez całe wesele wypiją ponad pół litra na głowę i nie będą się zataczać jak i tacy co po 2 kieliszkach padną. U nas to nie przejdzie na pewno, za mało :D