Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ati-85

prawo jazdy

Polecane posty

Gość ati-85

Czy w 3-4 miesiące można zrobić prawo jazdy ( teoria+jazdy+egzaminy)? Mam zamiar wiosną albo latem się zapisać i chciałbym zorientować się, ile to czasu potrwa?

Sam kurs jak sie dogadadz mozesz szybko zrobic , ale z tego co wiem czeka sie na egzamin dlugo + jesli zdasz za pierwszym podejsciem to jeszcze kolo miesiaca czekasz na prawko takze na wszystko 3 miechy , moim zdaniem malo.

Gość ati-85
no tak, sama teoria i jazdy to można w miesiąc zrobić, tylko z tymi egzaminami i czekaniem to jest trochę gorsza sprawa. Za pierwszym razem to mało kto zdaje. Kurcze, mam już 25 lat i to prawko przydałoby się.

moja siostra robiła niedawno prawko i nie prawdą jest że na egzamin się długo czeka, trwało to 2 tyg. zapisała się na egzamin pod koniec robienia kursu, na prawko czekała 13dni chociaż pewnie w różnych ośrodkach różny jest czas oczekiwania na egzamin, ona zdawała w radomiu

Powiem Ci tak , mozna zdac za pierwszym podejsciem . Ja tez mam 25 lat zdawalem jak mialem 17 , musisz pamietac o jednym nie cwaniakowac przed instruktorem jaki to kierowca dobry nie jestes , starac sie nie spinac bo to najgorsze. byc opanowany , patrz na znaki i staraj sie nikogo nie przejechac i bedzie ok.

No ja akurat jestem z Katowic i tutaj sie czeka dlugo , wiem bo ostatnio kumpel robil.

Gość ati-85
ja planuję dopiero wiosną latem się za to zabrać, bo zimą to chyba trudniej i do tego mam teraz problemy z kasą. jestem Bi: Twoja siostra zdała za pierwszym podejściem?

W Krośnie czeka się około miesiąca( w granicach 3- 4 tygodni). A co do egzaminu to przede wszystkim trzeba umieć jezdzić. Egzaminatora niestety nie oszukasz, wypatrzy każdy błąd. I faktycznie opanowanie jest niesamowicie ważne.

Gość ati-85
ja jestem z Wa-wy, ale gdzie będę zdawał, to jeszcze nie wiem. To nieprawda, że jak dobrze jeździsz, to na bank zdasz. Oblać można za wszystko, a każdemu można wykazać jakiś błąd.

Tak tak wiem, tylko chodziło mi o to, że żeby mieć choć szansę zdać za 1 to trzeba umieć w miarę jeździć:) A reszta to tylko i wyłącznie szczęście, humor egzaminatora i ewentualny brak sytuacji ekstremalnych np. z pieszymi czy innymi kierowcami:)

Prawda tez jest taka , ze jak egzaminator bedzie mial zly dzien lub poprostu mu sie nie spodobasz to Cie udupi w 3 seki.

Gość ati-85
tego, co się dzieje wokół prawka w Polsce nie rozumiem. To jest chore. W innych krajach ludzie podobno normalnie zdają, a tu wszystko zależy od humoru egzaminatora. Łatwiej mają dziewczyny czy chłopaki?

Ja na egzaminie mialem taka jedna sztule.Generalnie laska byla prze zajebista , ale jezdzic wogole nie umiala na placu 2 razy samochod jej zgasl i uderzyla w pacholki tez chyba z 2 razy , ale byla z niej rakieta taka ze hej i zdala :)

Gość ati-85
sugerujesz, że "zdała" w jakiś inny sposób?

a na egzamin czekalam jakos 2-3 tyg bo koniecznie instruktor kazal mi sie zapisac na 8 rano i teorie i egzam w tym samym dniu

Nie twierdze ze do czegos doszlo , ale gosc byl nia ewidentnie oczarowany , zreszta nie tylko on ;) No a to ze srednio jezdzila widocznie zeszlo na dalszy plan , chodz kto wie co sie na miescie dzialo wtedy jeszcze tych kamerek nie bylo :P

Gość ati-85
to myślisz, że dziewczyny mają łatwiej, niż faceci?

Gość werewq
maja latwiej, bo sa madrzejsze :P

Gość blsblblalbalalblba
robię prawko od lipca i jeszcze nie zrobiłam, więc wszystko trwa około pół roku. zalezy ile instruktor będzie miał dla ciebie czasu, bo ja jazdy miałam co tydzień lub dwa + teraz oczekiwania po 3 tyg na egzamin, niedługo będzie trzeci :P trzymać kciuki

Gość ati-85
no właśnie mnie to najbardziej zniechęca jak się nasłucham, że ktoś zdawał pół roku, drugi rok. Dla mnie to masakra jakaś. Co za kraj.

Gość blsblblalbalalblba
w 2 miesiace? HAHAHAHA. gdzie ty wyjezdzilas 30 godzin? chyba codziennie jezdzilas ... -.-

Gość ati-85
xxxxxxona: no to rzeczywiście nieźle, gratuluję. Jesteś chyba jakimś wyjątkiem

muszę sie czymś tu pochwalić:) godzinkę temu wróciłam z egzaminu:) zdałąm za drugim razem. Nie bój się tak egzaminatorów:)n można trafić naprawdę na fajnego:) jeśli zapiszesz się do jakiegoś ośrodka gdzie jest mało ludzi to będziesz mogła wyjeździć godzinki nawet w miesiąc. Powiem więcej- koleżanka uczyła się w ośrodku w którym już po 10 godzinie miałą poziom egzaminacyjny-instruktor wysłał na egzamin i zdała:) aj em soł hepi:) że ja też już zdałam:)

Gość mruuva
mi całość zajęła 3 miesiące, zdałam za 2 razem, na egzaminy czekałam niecały tydzień