Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość poradźcie coś proszę

Co się dzieje z moją mamą ???

Polecane posty

Hej. Może wy mi jakoś pomożecie. Mam tylko 14lat i nie wiem gdzie i kogo zapytać, a mama nie chce o tym rozmawiać. Moja mama wczoraj i dziś trzęsie się, telepie. Ma gorączkę i ogólnie źle się czuje. Nic nie je, chce tylko aby jej robić gorzką herbatę. Trzeba dodać niestety, że moja mama lubi wypić. Pije dużo i bardzo często, a i wczoraj i dziś jest właśnie trzeźwa. Pomyślałabym, że to właśnie od alkoholu takie telepanie i ta reszta, ale nie pasuje mi tu gorączka..... Co mam robić? Czego są to objawy? Chora (przeziębiona) nie jest, bo to nie pierwszy taki raz...... Jak jej pomóc skoro nie chce pomocy. I CO SIĘ Z NIĄ DZIEJE? To mnie zastanawia przede wszystkim, skąd takie samopoczucie u niej??

Gość kllllllkki
delirka..trzesie sie bo brakuje jej alkocholu we krwi..wspolczuje mamy..zadzwon do dziadkow i przedstaw im sytuacje..

Gość izka.87
może to zatrucie alkocholem do lekarza pewnie niepujdzie jak piła w czoraj nic jej niebedzie dobrze by bylo gdyby tyle niepiła sama z mama mieszkasz?

Gość o maj goood
delirium poalkoholowe

Gość ,.popy.,
a goraczka_ nie masz jakiegos lekarza lub kogokolwiek kto by przyszedl i zobaczyl co sie dzieje_

Chciałam zarejestrować mame do lekarza, ale nie chce o tym słyszeć. Też mi jej bardzo szkoda jak tak strasznie się czuje, ale ona potem znów pije i wtedy czuje się znakomicie :o Mama niestety sama kupuje wódke i pije sama sobie. Mieszkam z mamą i tatą, ale tata dużo pracuje. Zarabia bardzo dobrze, a mama te pieniądze przepija. Ostatnie 2tyg to dziennie była pijana. Zabieram jej wódkę i wylewam, ale to nic nie daje, bo ona idzie po drugie 0,5l i znów kasa leci niepotrzebnie, bo wylałam.... Tata i ja nie mamy już do niej sił. Najgorsze, że jak rozmawiamy z nią gdy jest trzeżwa to ona twierdzi, ŻE NIE PIJE, ŻE NAM SIĘ WYDAJE :/ Zastanawiało mnie to telepanie, nie wiedziałam , że to z braku alkoholu we krwi. Czyli ona pewnie musi się napić żeby to mineło i czuła się lepiej???

no niestety ale twoja mama to alkoholiczka i ma dilerke :( pomoc jest jej potrzebna ale ona sama musi chciec ale ciezko wychodzi sie z alkoholu :(

a teraz to taka dla niej odtrutka ktora moze potrwac max.2-3 dni ale pojutrze juz siegnie do kiliszka bo nie wytrzymie(no chyba ze bedzie chciala sie leczyc) i wszystko od poczatku, tylko pozniej moze byc juz coraz gorzej ... moze miec omamy zwidy wspolczuje ci bo mloda jestes :O nie powinna matka takiego losu dziecku sprawiac

alkoholiczka czyli? że lubi alkohol wypić?

Gość Janek 0000000
to ty zle robisz zamiast zabierac i wylewac wódke to odetnij jej od pieniedzy by nie miala za co kupic nastepnej flachy

Gość marna prowokacja to jest
1/10

Boże święty nie strasz mnie. Boje sie zeby czegoś takiego nie było. Mama tak pije odkąd pamiętam, ale te trzęsawki to dopiero niedawno zauważyłam. Szkoda mi taty, Przystojny porządny facet, a z mojej niegdyś pięknej kobiety mamy zrobiła się taka pijacka kobieta :( myślałam, że po prostu lubi, a nie, że musi :( Jeśli udałoby jej sie wytrzymać tą odtrutkę to może juz nie bedzie musiała pić? Jak pomoge jej wytrwać w tych ciężkich dniach dla niej to może juz organizm nie bedzie krzyczał o alkohol?

Jak moge zabrac jej pieniądze? Ona robi zakupy, bo nie moge powiedziec, ale obiady i takie rzeczy to zawsze są, kupuje owoce i takie pierdoły również. Jak ja potrzebuje jakieś pieniądze to też zzwyczaj dostaje. Nie moge jej zabrać. Tata już tak robił to wtedy chodziła taka wkurzona, że nawet nie ugotowała i jak wracalam ze szkoły czy z treningu to nie było nawet co zjeść

alkoholiczka alkoholik to nie osoba ktora lubi wypic alkohol tylko osoba KTORA MUSI PIC nie wiesz od jak dawna te dilerke ma , bo alkoholik sie kryje z tym , ona moze juz ja dawno miec, tylko by sie nie trzesla wypijala kieliszek z samego rana i tak funkcjonowala i nie bylo widac, mysle ze teraz stan sie jej poglebil tej dilerki ,dlatego teraz ona robi taka odtrutke od alkoholu ale jak pisalam wyzej dlugo nie wytrwa bez alkoholi no niestety pozniej moze miec problemy psychiczne , mam nadzieje ze nie dojdzie ale kobiecy organizm jest slabszy niz np mezczzyny. Odetnac kase mamie niech tata cos zadziala

Gość PROWOKEJSZYNN
im wiecej piszesz tym wiecej widac ze prowokujesz

Jeśli udałoby jej sie wytrzymać tą odtrutkę to może juz nie bedzie musiała pić? Jak pomoge jej wytrwać w tych ciężkich dniach dla niej to może juz organizm nie bedzie krzyczał o alkohol? Watpie droga :( to nie tak latwo juz nie pic

Gość do panny
widziałaś kiedyś alkoholika który przestała pić z powodu tego ze ktos mu dopłyyw kasy odciął????? Co za pierdolenie... Nawet bezrobitni i bezdomni alkoholicy są codzień na bani...

Gość Janek 0000000
to ty zacznij robic zakupy i obiady chyba ze masz 12 lat to nic tylko czekac jak twoja mam stoczy sie juz całkiem na dno

Gość do panny
jesli matka sama nie bedzie chicła przestąc pić to NIC sie nie da zrobić, problem tkwi w "głowie" nie w drgającym z braku alko ciele...

Gość to czemu dzisiaj odpuściła
sobie picie?to pyt do autorki

Czasami gdy jest pijana to gada różne bzdury, ze np sąsiadke spotkała i ta jej mówiła jak to moja mama młodo wygląda, jaka szczupła i tego typu komplementy (często tak mówi), a to nie jest prawda, bo mamna wygląda zaniedbanie i nie chce o siebie dbać. Zawsze jak to mówi to widać, że ona myśli, że na prawde tak było. Może tak sie zaczynają problemy psychiczne po alkoholu

do panny- no i czego sie tak bulwersujesz ? przeciez wiem ze to glowno pomoze odciecie kasy , ale jakos cos trzeba zrobic zaczac od czegos , kobieta wstrzasnac by sie opamietala bo ona potrzebuje ale leczenia.

Gość Janek 0000000
tak mojego brata jego zona odciela my kase i na poczatku byly awantury pozyczanie kasy na alkohol ale po pewnym czasie dotarlo do niego ze to droga donikad. do panny a ty nie porównuj bezdomnych i bezrobotnych bo to co innego bo oni juz nawet przewaznie nrodziny nie maja jak ktos ma jeszcze dom i rodzine trzeba twoja mame czyms zajac zapisac do AA trzeba cos robic i działac bo marnie to widze

wydaje mi się, że nie ma pieniędzy, bo chciała cokolwiek ode mnie, ale ja też nie mam. Pewnie pozyczy albo zastawi złoto jak zwykle :/

[zgłoś do usunięcia] to czemu dzisiaj odpuściła sobie picie?to pyt do autorki alkoholiki maja takie stadium ze potrafia nie poc 2 -3 dni wszczegolnbosci jak sie dilerka nasila ale powracaja do wodki

Gość dajcie spokoj komus sie nudzi
jak ktos pije to nie pisze sie tego na forum tylko rozmawia z rodzina w tym wypadku z tata ,babcia ciotką.prowokacja jak nic.

Gość to czemu dzisiaj odpuściła
zastawi złoto jak zwykle? to zwykle ma pieniądze czy płaci złotem? nik jej nie sprzeda alkoholu za złote świecidełka

a mogę ją zapisać do aa bez jej zgody i wiedzy ? Chyba by mnie zabiła jakby wiedziała. Jak cokolwiek jej mówie, ze pije to sie puka w głowe, ze ja jestem nienormalna. Mam 14 lat i nie wiele niestety sama umiem ugotować

Jak kończa sie pieniądze to zastawia złoto w lombardzie. Łańcuszek, pierscionek itp po wypłacie zawsze wykupuje. Wypłata ostatniego dnia miesiąca, a dziś juz pieniedzy nie ma

ja jestem alkoholiczką. Od wielu miesiecy staram sie, zeby nie pić, ale znowu mi nie wyszło :-( Miałam tak, jak Twoja mama. Jak sie pije wiele dni pod rząd, to nie można nagle przestać, bo można umrzeć. Jeśli sie pogorszy, to wezwij lekarza do odtrucia. Jest pełno ogłoszeń w gazetach. Przyjedzie, da jej kroplówke, pare zastrzyków. Jakby sie bardzo trzesła, to wzywaj karetke! Zabiorą ją na toksykologie.