Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama_mama30

Mamy jak spędzacie swój wolny czas, kiedy np dziecko śpi, bądz ktoś inny się..

Polecane posty

Gość mama_mama30

nim zajmuje...babcia, tata?? Czy wogóle macie taki czas dla siebie samej??

Gość ale masz problemy-
jak mała śpi to siedzę na kompie albo oglądam tv. jak babcia zostaje z wnuczka to idę na zakupy, fryzjera, kosmetyczki. Wszystko inne typu pranie sprzątanie gotowanie robię z córką teraz ma 5,5 miesiąca

Gość aldona ze śląska
a ty się przepraszam NUDZISZ wtedy ? Matko te chwile są cenne , wiec najczęściej oglądam tv , siedzę na kompie , idę do koleżanki , idę do sklepu na "swoje" zakupy , do fryzjera itp.

Komp, książka albo film :-) Leżąc na wyrku ;-) A jak mam wychodne, to koleżaneczka, zakupy, basen... :-)

Ja mam dosć dużo czasu dla siebie wbrew pozorom, więc zajmuje sie: komputerem tv robieniem obiadu, albo czegoś słodkiego (nawet ciasto z torebki ostatnio upiekłem) sprzątanie pranie zakupy drobne naprawy czasem śpię

Gość wyrodne matki!!
jak mozecie nie spedzac kazdej chwili z waszym dzieciatkiem! ja zaraz po urodzeniu zamieszkalam w jednym pokoiku z moim anioleczkiem ukochanym i poswiecam mu kazda chwilke.cale 24 godziny jest dla mnie i noworodeczka!!! najcenniejsze sa pierwsze lata zycia malej kruszynki. a jak spi to przygladam sie maluszkowi, prasuje ubranka, sprzatam domek i wyparzam wszystko co sie da

Gość Ale sie usmialam!
A ja jestem wyrodna matka, bo odpoczywam, kiedy moje dzieci spia, zamiast trzymac je za raczki :-D

-sprzatam -czytam ogldam tv kapie sie -depiluje nakladam maseczke peelinguje sie -spie Oczywiscie nie robie tch wszytskich rzeczy naraz tylko wybieram ta na ktora akurat mam ochote. :)

- czytam - siedzę przed komputerem - wychodzę na papierosa - sprzątam - wchodzę do łazienki i robię sobie domowy salon kosmetyczny - coś tam w kuchni przygotuję, podgrzeję, ugotuję - obcinam paznokcie dziecku - ganiam kota, który zawsze dokucza, jak dziecko śpi - a teraz w okresie przedświątecznym robię kartki dla znajomych

Gość leniwamalpa
a co z mężem czy partnerem? jak dziecko śpi można przecież spędzic czas (miło) razem). a wy jakieś Tv i komp a później płacz bo mąż ma inną.

leniwamalpo, radze pomyslec troszeczke to nie boli. Piszemy o dniu codziennym kiedy partner/malzonek jest w pracy (bo tak jego miejsce) . Dotarlo???? :O

syn ma 13 miesięcy i mam tylko 1,5-2 godziny gdy śpi -sprzątam -włączam pranie -robie pranie -czasami usiądę na dupie i chwilę odpocznę :) leniwamalpo niektorzy faceci pracują na utrzymanie domu i rodziny co nie-tak jak jagoda-pomyśl troszkę! mój wraca pomiędzy 16-19 i jak już wróci nie marudzi,że mało czasu spędzamy razem tylko sam wyciąga sie na łóżku po posiłku :) a razem to my śpimy i robimy czasami zakupy hehe

Gość mama 15 miesiecznego synka
Ja niestety nie mam w zasadzie nigdy wolnego czasu...Moj czas wolny to czas z synkiem. Babcie nie zajmuja sie nigdy naszym synkiem, maz zadko robi z nim cos sam, zazwyczaj we trojke gdzies idziemy lub bawimy sie na podlodze, do tego pracuje i robie drugi fakultet, takze wolnego czasu nie mam w ogole, a jak mam (np. teraz jak synus spi) to sie ucze, a ze siedze przed kompem to wpadam dla rozerwania sie na kafe. I ot tyle...moj czasu wolny. Wieczorami jak synek spi (chodzi spac tak ok. 19.30) to sie ucze, czytam itp. Zadko ogladam film, czy robie cos innego, ale w swojej obronie moge powiedziec tyle, ze moje studia sa moim hobby, wiec kazda chwilke, ktora spedzam uczac sie, spedzam z wielka przyjamnoscia. CO nie zmienia faktu, ze mam momenty, ze chcialabym po prostu nie robic kompletnie nic... Boze, jak ja nie moge doczekac sie Swiat...

Jak juz śpi to mamy z mężem czas dla siebie, w dzień wszystko robie z małym bo raczej nie ma szans,żebym była sama, gotuję,sprzątam ,siedzę przed kompem z dzieckiem, a jak mam to szczęście,że zdrzemnie sie na chwilę nadrabiam zaległości w pracy.