Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość xyzzzzakrecona

jak ułatwić dziecku zasypianie

Polecane posty

Gość xyzzzzakrecona

macie jakieś sposoby na ułatwienie dziecku zasypiania?? nie pomaga kapiel i oliwka ułatwiająca zasypianie....dodam że moje dziecko jest jeszcze malutkie ma 2 miesiące w ciągu dnia mało sypia a po kąpieli zanim zaśnie mija czasami kilka godzin....

Gość moja córka sama w łóżeczku
nie chciała zasnąć. Bujałam ją w wózku a potem przekładałam śpiącą do łóżeczka

Gość blu4
a jak je karmisz

Gość xyzzzzakrecona
mój syn ma na tyle lekki sen że nawet kiedy uśpię go w wózku to choćbym niewiem jak delikatnie go przekładała to się obudzi i ma problem z ponownym zaśnięciem

Gość xyzzzzakrecona
piersią

Gość heheheuuahha
Do...Zjedz śledzia " A moze to ja podpierdole twoj wpis na Policje com?? tez otzreźwiejesz troche

Gość blu4
Proponuję dziecko kąpać wcześnie ok.17 a ok 20 położyć się z nim i nakarmić zgaś światło i owiń go dobrze jakimś kocykiem przy sobie zasnie zobaczysz spróbuj życzę powodzenia

Przed spanem wywietrz mu pokoj. Nie smaruj go zadna oliwka "ulatwiajaca" zsypianie (pewnie chodzi o ta serie z lawenda J&J bardzo mocno pachnie i moze to byc powod klopotow ze snem) Wykap dziecko w cieplej wodzie niech sobie polezy dluzsza chwile potem mleko i do spania.

Gość DOBRA SPACERÓWKA1
to co jagoda pisze ok i jeszcze przed kąpielą musiz zaczac wyciszac dziecko, czyli bez telewizora radia, głośnych zabaw....potem kąppiel, masaż nie za długi, przebrnie w pajaca, mleko, odbijanie po jedzeniu, busi, gaszenie swiatła, może byc jakas kołysaka-nie za dłgo i kładziesz do łożeczkawychodzisz z pokoju, jak płacze bierzesz na rece by sie uspokoiło i znów odkładasz(bez zadnej rozmowy, najwyzej mów ciiiiiiiii)i wychodzisz.....1 nocy może to być nawet 20 razy, ale kolejne noce coraz mniej..........moja na 3 no spał po 1 odłożeniu.....aha u mnie smok pomogł bardzo i zawijanie w roooooooożek

Gość DOBRA SPACERÓWKA1
oczywiscie pora na sen ZAWSZE ta sama (no mniej wiecej 15min róznicy)