Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kinimini

jak dobrać dobry rozmiar obrączki?

Polecane posty

Ja i mój chłopak postanowiliśmy się zaręczyć zastanawiam się czy są jakies domowe sposoby na zmierzenie rozmiaru pierscionka na palec? .. chodzi o to ,że zareczyny maja byc niespodzianka a wiec jazda do jubilera czy do sklepu z biżuterią będzie utrudniać zadanie mojemu chłopakowi a oboje chcemy znac rozmiar znacie może jakieś domowe nie zawodne metody? wtedy poinformowałabym go i sam mógł by kupic pierscionek w odpowienim terminie o ktorym zapewne nie miałabym pojęcia :D jesli znacie jakies metody to piszcie:)

Gość wrrereer
moj chcial znac rozmiar ,wiec poszlam do jubilera i mi go okreslil... idz sama i mu powiedz..

u jubilera zmierzysz jak włąśnie osoba powyżej poradziła, mają każdy rozmiar a miara jest w całej polsce taka sama jednak nie rozumiem jednego, pewnie się czepiam :p ale skoro rozmawiacie o tym, staracie się ustalić rozmiar palca to jaka to będzie niespodzianka, przecież już wiesz, że poprosi cię o rękę, na pewno masz świadomość, że nie za 5 lat tylko w niedalekiej przyszłości, ja bym pewnie każdą sytuację mogła podejrzewać w tym momencie

Gość mamachichi
sa takie sposoby sprawdzone przez mojego meza:-) chlopak bierze Twoj jakis pierscinek i odrysowuje kółko w środku lub nakłada Twój pierscionek na swój palec, sprawdza dokąd mu wchodzi i w ten sposob bedzie potrafil okreslic rozmiar u jubilera

hmm rozumiem :D dla niego niespodzianką bedzie termin. powiedział ,że zaręczyny odbędą się przy rodzinie ale chce mnie po prostu zaskoczyć ..on chce tylko miare palca ale samo wreczenie ma byc takie zaskakujące uważam ,że to dobry pomysł niżeli mam się ciągle stresowac.. jak wypadne..czy dobrze wygladam i czy nie zemdleje przed jego rodzina :D

mamachichi. moja znajoma opowiadała mi o takim sposobie kiedys ale zastanawiam się czy jest dobry ponieważ z wiekiem rozmiar się zmienia a odrysowanie moze nie byc dokładne i dobrany pierscionek moze miec zly rozmiar kurcze.. ale spróbuje :D moze coś z tego wyjdzie:)