Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytaniedoprawnikow

pytanie do prawnikow?

Polecane posty

Gość pytaniedoprawnikow

Pytanie kieruję do prawników, bądź osób, które mają jakieś wiadomości związane z aktualnym prawem. Tak więc, czy można posądzić kogoś za obraze przez internet, konkretnie przez komunikator gg. Jeśli tak, to co grozi osobie posądzonej?

Gość pytaniedoprawnikow
jest mi ktoś w stanie odpowiedzieć na zadane przeze mnie powyżej pytanie?

Gość pytaniedoprawnikow
hm? :>

jeśli masz czas i pieniądze to możesz :-) ale to nie znaczy, że wygrasz sprawę....dlatego pisałam "jeśli masz pieniądze"....strasznie trudne do udowodnienia, chyba że ktoś wykorzystuje Twoje zdjęcia, publikuje o Tobie niepochlebne opinie używając Twoich danych itp

A gdybym subiektywnie powiedział Ci prawdę... Tak wprost, w cztery oczy , że jesteś ******* to czy mógłbyś mnie oskarżyć ?

Gość Tacy widać cię kręcą
Raczej nie,istotą przestępstwa zniewagi jest obrażenie danej osoby w jej obecności lub publicznie,lecz w zamiarze by zniewaga do danej osoby dotarła. Ustawodawca nie przewidział obrazy przez internet,a w prawie karnym nie można stosować analogii. Niemniej jednak jest to podstawa do procesu o naruszenie dóbr osobistych.

Gość heeeeeee
mozna zapisz wszystkie dane rozmow,nie kasuj histori ani jego nika z listy gg, i zglos na policje, o molestowanie psychiczne i o grozby jak ci tam grozil, tam si wszystkiego dowiesz, tylko pomysl czy ty czasami nie pislaas ze do tej osoby ,bo na siebie sciagniesz smieci