Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kafeterianka252

Mam dosyć ciąży!!!!!!!!!

Polecane posty

Gość Kafeterianka252
mzyk kikifdfaaWQWQWQWQWQ ? wypraszam sobie( tak poza tym rozstępy nie sa dla mnie jaką tragedią, więc o co ci chodzi???? )

Gość po pierwsze
No i tym się pocieszam, że za kilka dni będzie po moim brzuchu i zgiąć się będę dała rady. No i przytulę maluszka. Dobrze, że juz końcówka. Ale spodnie biodrówki i buty na niebotycznych obcasach snią mi się po nocach:). Chciałabm się też w koncu bzyknąć z mężem, ale to jeszcze nie tak szybko. Natura wiedziała co robi każąc nam chodzić z brzuchami aż 9 msc. Pod koniec już nie boimy się tak bardzo porodu tylko marzymy o końcu tego wspanialego okresu. A ponoć jak się przytuli dziecko to wszystko mija w mig ( to moje pierwsze dziecko, więc mogę sobie tylko wyobrażać).

Gość Kafeterianka252
po pierwsze masz rację:) już sie końcówki doczekać nie mogę:)

Gość taa tym sposobem myślac
trzeba by było napisać: drogie staraczki nie doceniacie tego co macie! Inni ludzie walczą z hiv, rakiem, białaczkami i innymi chorobami, inni ludzie rodzą się niepełnosprawni fizycznie badż psychicznie. Wy jesteście zdrowe! Mozecie korzystać z życia! Wiec nie powinnyście mieć do nikogo żalu i pretensji bo niby o co?

Gość buahahahhahahaha
rzeczyiwcie z ciebe debilka inne tu maja racje a co myslals ze ciaza to co bulka z masłem idz sie lecz pizdo!!!!!!!!!

Gość ale widac autoka
narzeka na ten stan taka prawda docen to co masz !!!!!i ciesz sie ze jest poki co wszystko dobrze a nie bo przytylam noi co???????

Gość po pierwsze
Ojej, noprzestańcie nas oceniać. W końcu jakiś fajny topik, mozna choć trochę ponarzekać, a tu już kamienie na nas lecą bo nie doceniamy.... Doceniamy, tylko nie widzę powodu do zachwytów. Ciąża to bardzo trudny okres. Ciężko i w ogóle. Cholera no, golić się trzeba w lusterku. Co w tym fajnego?

Gość Kafeterianka252
Nie będę wdawała się w dyskusję z tymi niekulturalnymi kobietami, ale proszę, przeczytajcie cały topik zanim się wypowiecie.

Gość Kafeterianka252
Po prostu nie zwracajmy na nie uwagi:) To właśnie taki ciemnogród:) Ograniczone jednotorowym tokiem myślenia:) Przecież wymiotowanie, obrzęki i wielki brzuch są powodem do radości więc musimy się z tego cieszyć!!!! Bo one nam tego zazdroszczą bo nie mogą zaciązyć, a jakby były na naszym miejscu to pewnie inaczej by śpiewały:):):)

Gość nie moga hhhahhahahahaahha
Kafeterianka252 ales ty glupia hahahahahahahahahhahahahahaha

Gość a ja chce sie pozalic
lo Boze toz to nawet ponarzekac nie mozna narzekacie na pogoda ale na ciaze nie , bo to stan blogoslawiony a ja sie tak czasami cholernie zle czuje ze chcialabym usnac i obudzic sie na porodowce :D mamy na co narzekac to narzekamy wogole jak ktos mi powie ze ciaza to stan blogi to kaze mu sie puknac w czolo :P

Gość a ja chce sie pozalic
olewajmy je , na moim tematu tez bagno narobily :O

Gość tutek-srutek
jestescie spoko, ja tez narzekalam w drugiej ciazy i chcialam, zeby jak najszybciej sie wyklula, bo corcia kopala mnie w nerw kulszowy, wiec gdy usiadlam gdzies, to juz za diabla wstac nie moglam. I nikt nie marudzil, ze wyrodna matka ze mnie. Wy tez jestescie spoko. Kazdy by w taklim momencie nie wytrzymal! Glowy do gory, czas gra na wasza korzysc!

Gość ja lezalam na patologii
z innymi dziewczynami, pokuta, podłączona do kroplówek z basenem przy łóżku. Wszedł ordynator patrzy na nas i mówi "no co sieroty moje? a wam nikt nie powiedział, ze ciąża to nie choroba?!" :D:D:D Jak ktoś przechodzi ciąże bezproblemowo to do głowy mu nie przyjdzie ile się inni muszą nacierpieć. Dla mnie pierwsza ciąża to była bajka. Wyglądałam jak z reklamy z piłeczką- brzuszkiem. Wszystkie badania w normie i nic nie robiłam tylko rozważałam czy wózek kupić czerwony czy zielony. A teraz? W życiu by mi przez myśl nie przeszło, ze można tak się męczyć.

Gość po pierwsze
Ja naprawdę bardzo się cieszę, że będę miała dziecko. Dlugo nie mogłam zajść w ciążę. Kocham moje maleństwo od pierwszego momentu. Ale to nie znaczy, że będąc w ciąży przestałam być kobietą. Chcę się ładnie ubrać, chcę mieć poczucie, że się nadal podobam. A tymczasem trudno, bo mdlości, bo brzuch, bo ciężko oddychać, bo plecy bolą, bo rozstepy, bo waga leci w górę jak szalona, choć wcale się nie obrzerasz itd. Nie rozumiem tego pędu do zachwytu nad stanem : ciąża.

Gość Kafeterianka252
:) A tak na marginesie to nie moja wina, że nie jesteście w 100% kobietami, bo nie możecie mieć dzieci. Boli was, że my będziemy mieć dziecko a wy nie:) Też byście pewnie chciały no ale może za te chamstwa posiadanie dzieci nie jest wam dane:):):):

Gość nie moga hhhahhahahahaahha
ale jestes niezle stunieta !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!hahahahhahhahahahahahaahahahha

Gość zyzukirofriborfdsa
100% kobietami, buahahahaha

Gość Kafeterianka252
Bo dla nich kobieta w ciąży nie jest kobietą tylko inkubatorem. Jeśli choć przez chwile pomyślimy o sobie to już opieka społeczna od pierwszych chwil powinna nam dziecko zabrać. Bo przecież jak tak można????

Gość po pierwsze
Nie no, kafeteranka nie przesadzaj. Nie chodzi o to aby komuś ubliżać.

Gość Kafeterianka252
Wiem o tym, ale wpieniają mnie te głupie babki co tylko śmietnik robią na topiku. Boli je prawda.

Gość bo tak i już
ja naprawde nie rozumiem dlaczego musimy się tlumaczyć że kochamy swoje dzieciaki... nie mamy dosyć dzieci przeciesz tylko tego co się dzieje z naszymi ciałami, hormonami. ja mam dość, ktoś inny nie ? swietnie, bardzo mnie to cieszy i załuje że nie moge przeżywać ciązy w inny sposób. ale kurna nie życze sobie zeby ktoś mi nakazywał jak mam się czuć bo to raczej kwestia indywidualna ;)

Gość po pierwsze
No wiesz, pełno tu dzieciaków, które tylko wyzywać potrafia. Poza tym anonimowość daje polu do popisu.

Gość Kafeterianka252
Masz rację kochana.

Gość Kafeterianka252
I pomyśleć, że takie rzeczy dzieją się na forum dla MATEK....

Gość po pierwsze
Jak sobię przypomnę jak bardzo czekałam na pierwsze ruchy... A teraz jak mały szaleje to aż łzy w oczach stają tak potrafi zaboleć. Ja dodatkowo ma problemy z cukrem. nie jem żadnych słodyczy, a tak się chce!!!

Gość Kafeterianka252
ale przecież musimy się z tego cieszyć!!!! Sory, ale ja masochistką nie jestem.

U mnie 39 tydz ciazy. Czuje sie wspaniale:) Fakt, meczace sa wyprawy do toalety co 10min, jak czasem mała kopnie to sie zginam w pół, ale nie zamieniła bym tego okresu na nic innego!!!!!!!! ogolnie czuje sie bardzo dobrze:) Przytyłam 17kg, ale z tym tez nie czuje sie zle;) Chociaz juz bardzo bardzo bym chciała miec coreczke po drugiej stronie brzucha:):):):) Dziewczyny jeszcze i wam sie poprawi nastroj:) Nie ma z gory co zakladac ze tak bedzie cie czuły sie juz do konca. powodzenia:):):)

Gość limonkowa ja
dobry ten topic :D wiecie, nigdy nie sądziłam że ciąża to taka przekichana sprawa, a jak już zaszłam (nieplanowanie zresztą) to masakra.... wydaje mi się że mimo wszystko łatwiej jest jak się planuje i od początku chce tego dziecka bo wtedy faktycznie jest się w stanie poświęcić i wytrzymywać wszystko, ale gdy jest taka sytuacja (jak moja) to strasznie ciężko się z tym pogodzić. Do drzwi psychologa zapukałam najszybciej jak się tylko dało. Teraz jestem w 21 tc i od samego początku marze żeby to juz się skończyło bo chce odzyskać swoje ciało, dobrze się czuć i nie żyć wg schematu TO MUSZE i TEGO NIE MOGE bo już mnie trafia po prostu. No, musiałam to z siebie wyrzucić. A te matki polki niech sobie założą swój temat. Każdy ma prawo żyć jak chce i wcale nie musi się cieszyć ze wszystkiego, co wg innych powinno cieszyć :/

Gość bo tak i już
ja właśnie przekonałam sie że ciąza to jest taki czas kiedy wszyscy wiedza nnajlepiej co mam robić i jak się czuć ;/