Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Rgd

Czy pijecie SZAŁWIĘ?

Polecane posty

Gość Rgd

Czy tego się nie pije?

Gość jhasfhjsfkasjfjsfjsfh
Ja nie pije :P

Gość Karolinaaaaaaaaaaaa17
moja mama pije szałwię jak ma chore gardło, kaszle itp. :) a ja miałam chorego zęba który bardzo bolał a wizytę u dentysty miałam dopiero za tydzień i też bardzo pomogła ale wtedy oczwiście nie piłam tylko płukałam nią jamę ustną :)

Gość kalinka z ll
Jak można chcieć PIĆ szałwię? To jest trucizna, która zawiera tujon podobnie jak tuja. Wiele kobiet przez to zmarło bo chciały sobie np. usunąć płukaniem szałwią ciążę. Tujon przechodzi przez błony śluzowe a co dopiero go pić. Ta trucizna powoduje szybkie obumieranie komórek mózgowych i wątroby. Można po tym szybko zejść z tego świata w drgawkach, demencji i z żółtym zanikiem wątroby. Nie radzę tego pić ani długo płukać zębów.

Gość Rgd
Chyba przesadzilas,gdyby bylo to taka trucizna,nie pisaliby o tym w samych superlatywach na byle stronie. Sprzedaja to w aptekach..to chyba o czyms swiadczy. Po co wpadasz tu i wypisujesz te nielogiczne bzdety? Poprzyj je jakims zrodlem:O

Gość eksperymentując - odkrywasz
.....albo ryzykujesz:D Omg, ale siejesz postrach. Z tego co wiem, to szałwia służy raczej do płukania, a nie do picia, więc może coś w tym jest. Skoro jednak przenika przez błonę śłuzową, to może płukać także nie wolno? Ciekawe, co inni użytkownicy na to, a szczególnie zorientowani w temacie.

Gość Pewna 30+
Boska szalwia jest pewnie trujaca, bo to halunka. Ale zwykla, lekarska? Bez przesady!!!