Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wero NIKA

różnica między kojcem, a łóżeczkiem

Polecane posty

Gość wero NIKA

jaka jest?oprócz tego, że łóżeczko ma szczebelki? ;) pytam bo zastanawiam się nad kupnem tylko kojca tak, żeby dzieciątko od początku w nim spadło. co myślicie na ten temat?

Gość to są łóżeczka turystyczne
a kojec to taki z twardą podłoga do zabawy, albo zupełnie bez podłogi. Moje dzieci też w turystycznych spały. Dokupiłam tylko dodatkowy piankowy materac i super się sprawdziły łóżeczka. Drewniane też miałam, ale mimo ochraniacza wiecznie maluchy były poobijane o szczebelki.

Gość wero NIKA
ta, tak myśląc o kojcu miałam na myśli łóżeczko turystyczne. http://allegro.pl/esprit-alu-travel-lozeczko-turystyczne-kojec-i1331065985.html coś takiego:) ktoś mnie tylko nastraszył, że dziecko jak rośnie i zaczyna wstawać chwyta się szczebelków i podciąga do góry, i że to bardzo ważne, żeby dziecko się tego uczyło i mam dylemat:( do ilu lat takie łóżeczko się nadaje,? gdzieś wyczytałam, że 15kg i się załamałam trochę:o

Gość wero NIKA
up:)

Gość moje dzieci nauczyły
się chodzić i wstawać w takim turystycznym łóżeczku (jedno w wieku 13 mis chodziło, a drugie mając 9 wiec to nie od lóżeczka zależy tylko od dziecka) Jeśli chodzi o wagę to nie wiem. Myślałam, ze są do 36 kg. W każdym razie moja 4 latka wazy 16 kg wiec się nie martw. starczy do 3 roku życia na pewno. Poza tym do tego mojego to czasem ja wchodziłam jak się bawiliśmy z dzieciakami, a skoro pod niespełna 60 kg kobita się nic nie stało to na pewno nie są do 15 kg.

Gość wero NIKA
to fajnie :) kupię po prostu jakieś lepsze turystyczne:) jeśli ktoś mógłby się jeszcze wypowiedzieć to bardzo proszę :)

U nas, jak dziecko zaczęło się przemieszczać w łóżeczku tradycyjnym, to żałowałam, że nie kupiliśmy turystycznego. Ciągle się obijał o szczebelki, wkładał nogi i ręce między i nie mógł wyciągnąć. Potem, jak zaczął wstawać to jeszcze bardziej się obijał, bo leciał w różne strony i był płacz, siniaki. Teraz ma 11 miesięcy i nic złego już się nie dzieje, ale z perspektywy czasu patrząc, turystyczne byłoby bardziej bezpieczne i mniej bolesne dla dziecka.

Gość wero NIKA
kurcze, a ja myślałam, że mnie zjedziecie, że chcę kupić turystyczne, fajnie, że takie opinie przeczytałam:) to jeszcze jedno, czy lepiej kupić takie bardziej wypasione łóżeczko np takie jak podałam link czy w łóżeczkach turystycznych nie ma to znaczenia? bo przekroje cenowe są naprawdę różne, a ja nie wiem na co zwrócić uwagę?:)

Gość huahuahua
Ja mam normalne, drewniane łóżeczka. Nie ma mowy o obijaniu się czy siniakach, o czym wy dziewczyny piszecie? W takim łóżeczku dziecko może się podciągać, ćwiczyć wstawanie. Turystyczne też mam, ale tylko na wyjazdy. Zastanów się jeszcze, obojętnie który wybierzesz i tak musisz kupić osobno materac. Polecam najzwyklejsze łóżeczko drewniane z Ikei, za 99 zł :)

My mamy tradycyjne łóżeczko drewniane, a do tego prawdziwy kojec. Wygląda to tak, jak łóżeczko turystyczne, ale ma 1,2 m X 1,2 m. Tam mały się bawi standardowo w domu, gdy ja jestem zajęta, a że jest składane do małych rozmiarów, to na wyjazdach służy jako łóżeczko. Sądzę, że to lepsze niż zwykłe łóżeczko turystyczne, bo jest większe wiec dziecko może się w tym spokojnie bawić i przemieszczać. No i dużo zabawek się mieści.

Gość huahuahua
Dokładnie, też mam taki kojec, ale chyba metr na metr, z otwieranym bokiem. Nie wyobrażam sobie, żebym miała w tym kłaść dziecko do spania. Raz na jakiś czas, owszem.

Gość kojec to kojec
a łóżeczko turystyczne to co innego. Jak włożysz do niego materac to niby w czym się rożni od tego drewnianego? chyba tylko w tym, ze dziecko nie ma siniaków na czole.

Gość huahuahua
Jakie siniaki? Ja mam bardzo żywe dzieciaki i jeszcze nie widziałam ANI JEDNEGO siniaka. Przeciwnie, fajnie ćwiczyli wstawanie przy szczebelkach. Wiem, jak wygląda łóżeczko turystyczne, niczym nie różni się od kojca, który mamy. Boki są miękkie, wykonane z siatki - dziecko nie ma możliwości dobrego podparcia, może złapać się dopiero za brzeg tego "łóżeczka". Ale to jest indywidualny wybór każdego. Dla mnie łóżeczka turystyczne czy kojce są ok - ale okazyjnie.

Gość whhhhhg
no przecież kojec, a łóżeczko to nie jest to samo, o czym Wy mówicie?