Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niezadowolona klientka

Wnerwiona na niby zimowe płaszcze w sklepach.

Polecane posty

Szukam płaszcza na zimę z minimum 80% wełny. Ma być w kolorze szarm, bo czarny mi nie pasuje, wyglądam jak śmierć. Długośc prawie do kostek, z kieszeniami. Najważniejsze ma być ciepły!!! Dużo czasu spędzam na dworze i nie mam zamiaru trząść się z zimna. Czy już zawsze muszę chodzić w korzuchu, bo jak założę jakiś płaszcz to mi dreszcze latają po plecach?! Płaszcze w sklepach mają jakieś wydziwiane fasony, że człowiek wygląda jak pajac, a ja chcę stary krój, zwykły. Płaszcze w sklepach są po prostu zimne, nawet te wełniane. Myślałam już żeby sobi ekupić płaszcz i uszyć podpinkę też z wełny, może wreszcie w takim płaszczu będzie mozna wytrzymać w zimie. Gdzie są takie płaszcze w których mozna wytrzymać kilka godzin w zimnie, na dworze?! Jedynie korzuch grzeje mi plecy, ale ja chcę płaszcz!!! Kiedyś przeczytałam, że dawniej płaszcze podszywało się od wewnątrz podpinką z futra. Byłam dziś u krawca powiedział, że mógłby uszyć taka podpinkę ale z jakiegoś cienkiego futerka np. z królika.

No i dobrze, zes do krawca poszla. Jeden mialem tylko ze sklepu, reszte od krawca albo kusnierza. W sumie wszystkie pozostale mam nadal ;]

Gość azjizjz
Bo te płaszcze są projektowane w krajach takich jak Hiszpania czy Francja, gdzie zim takich jak nasze nie ma. ps co to jest kolor szarm?

kolor szary tylko mi "y" zjadło