Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ef pięć

Brak raczkowania?

Polecane posty

Moje dziecko od jakiegoś miesiąca nie znosi leżeć na brzuchu. Wcześniej nie było z tym problemów, sam się przekręcał z pleców i bawił. Teraz bardzo tego nie lubi, od razu jest ryk. 11 grudnia skończy 9 miesięcy. Czy to nie najwyższy czas na raczkowanie? Ja podobno wcale nie raczkowałam, tylko od razu chodziłam. Czy to może być dziedziczne? On już od jakiegoś czasu łapie się wszystkiego i sam wstaje.

Gość samanka kleczko
moja corka tez tak miala pierw sama stawala potem zaczela raczkowac :) Nie przejmuj sie kazde dzicko inaczej zazyna ,,, przyjdzie i czas na raczkowanie ...

Gość kochannnnnnnnna mammmmmma
mojej koleżanki córka zaczęła raczkować 2 dni temu a 4 stycznia kończy rok

Gość misia1111111111111111111111
moja pierwsza córka wogóle nie raczkowała natomiast druga raczkuje każde dziecko jest inne

Gość a czy mozna nauczyc?
mozna nauczyc raczkowania? sa jaies kule i inne zabawki do nauki raczkowania - to dziala?

Gość wezel chlonny
moja corka zaczela raczkowac jak skonczyla 12 miesiecy a chodzic jak miala 15 wiec to nie regula ze dziecko musi raczkowac w 9 miesiacu a chodzic w 12 poza tym moze od razu zaczac chodzic jak Ty, ja tez nie raczkowalam

Gość ssassa
mój synek nauczył się raczkować w prosty sposób, niestety teraz w zimie to nie podziała. Chciał się czołgać po trawie, a to latem, było, upały i trawa taka sucha i kująca, jak schodził z koca to go kuło, ale i tak chciał na tą trawę, i wtedy żeby go nie kuło podniósł brzuch i zaczął raczkować. Miał wtedy 8 miesięcy, i też już próbował na nogi stawać.

Moj syn dluugo tylko pelzal, jak mial okolo 9 miesiecy nauczyl sie wstawac, potem dopiero siadac samodzielnie, a raczkowac dopiero jak mial ponad 10 miesiecy. Jeszcze nie chodzi a ma prawie 13 mscy. Wiec jak widac roznie to bywa, niekoniecznie wg tabelek i schematow.

córa koleżanki nie raczkowała,siedziała na pupie i się tak przesuwała :) potem zaczęła chodzić-jak miała 13 miesięcy