Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość smutnaMAMAcóreczki

Smutna sytuacja- proszę o pomoc

Polecane posty

Gość smutnaMAMAcóreczki

Ojciec mojego nienarodzonego dziecka odkąd zaszłam w ciążę nie interesuje się zupełnie mną ani dzieckiem. Niedługo zbliża się termin porodu. Chciałam do niedawna podać go do sądu o ustalenie ojcostwa i alimenty, ale po tym co dziś mi napisał chyba odstapię od tego dla dobra dziecka. Stwierdził że jestem żdzirą i noszę w sobie żdzirskie dziecko. I jeszcze mało tego straszy mnie sądem że ja go dręczę i pomawiam!! Stwierdziłam że wole sama wychować te dziecko i wolę żeby trzymał się od niego z daleka. Obawiam się jednak że on z woli zemsty sam wystąpi do sądu o ustalenie jego ojcostwa. Czy ma takie prawo ?

Gość ano prawo takie ma
ma prawo wystapic o ustalenie ojcowstwa ale czym sie martwisz on zaplaci za badania genetyczne nie ty i on wyjdzie na kutasa ze sie wypiera spokojnie bedzie dobrze a Ty sie nie stresuj bo malenstwu zaszkodzisz.Jeszcze alimenty bedzie placil i niech mu sie nie wydaje ze nie.

Gość tak bedzie placil alimenty
jesli sie okaze ze to jego dziecko.Jesli jego to spij spokojnie

Gość dziewczyyno
nie ustepuj we mnie po takich słowach nastapiła by taka wscieklizna zebym go zniyszczyła podaj go daśadu i niech buli a ty sie nie bój jego smsów kutafon

Gość dmuchanie w twarz
Proszę nie rób tego dla dobra dziecka. Wiem, że ci przykro, wiem że chłop jest głównem na chodniku bo żaden pożądny nie powie tak o swoim dziecku. Natomiast jeśli nie pociągniesz go do odpowiedzialności to on zrobi następnym razem to samo będąc przekonanym, że ujdzie mu to na sucho, jakaś inna kobieta będzie przez niego płakać i jakies inne dziecko. Facet jest bez jaj ale to nie znaczy, że nie jest ojcem, dziecko samo z siebie się nie wzięło. Jeżeli sam nie uzna dziecka, natychmiast kieruj sprawę do sądu o ustalenie ojcostwa, alimenty również, podczas rozprawy możesz sądowi powiedzieć, że nie utrzymujecie bilikich kontaktów z ojcem dziecka, że wyzywał cię podczas ciąży i nie chciał tego dziecka, możesz wystąpić o rzadkie widzenia oraz ograniczenie praw rodzicielski, ja właśnie zrobiłabym to dla swojego dziecka. Pieniądze za chwile będą ci bardzo potrzebne, twoje dziecko też bedzie potrzebowało wiele rzeczy, jeśli on nie będzie płacił zapłaci ci państwo lub jego rodzice to narmalna procedura. No i jeszcze jedno nie dawaj innym głównianym facetom tego przykładu, bo on pójdzie do kolesi i powie zobaczcie jaka ta moja była głupia nie uznałem dziecka itd nic nie płacę luzik, zastanów się czy takim zachowaniem więcej nie robisz krzywdy sobie. Facet zawsze powinien ponosić konsekwencje. Pamiętaj, że zawsze istnieje ryzyko, że on się zmieni. My kobiety często się w życiu unosimy honorem, sama po wielu latach małżeństwa wiem, że nie warto unosić się honorem bo facet to zlewa a my na tym cierpimy. Bądź rozsądna, nie ulegaj nastrojom ciążowym tylko myśl na przyszłość.

Gość dmuchanie w twarz
Badaniami na ojcostwo się nie przejmuj, bo nawet jeśli ty o nie wystąpisz to płaci facet w momencie jeśli faktycznie jest ojcem. On też pokrywa wszystkie koszty sądowe więc ciebie nic to nie kosztuje.

Gość nic nie ruszaj -dziecko
i tak nie bedzie miec ojca,nie bedzie znikomej kwoty alimentów -ale bedzieszmiała swiety spokoj-sama bedziesz podejmowała decyzje o zyciu córki-pomysl ze jesli bedzie płacił alimenty to do kazdej powazniejszej decyzji bedzie potrzebna jego zgoda przez 18 lat

Gość gosik062007
jesli stac cie na to, by bez jego pieniedzy wychowywac dziecko, daj sobie spokoj. nie mysl o innych, tylko o swoim dziecku. ja bym nie chciala, zeby takie g. mialo jakis wplyw na wychowywanie mojego dziecka

Oprócz alimentów przysługuje Ci zwrot od szanownego tatusia połowy kosztów wyprawki, ale musisz sądowi przedstawić listę-co i za ile kupiłaś. Jeżeli on założy sprawę o ustalenie ojcostwa, Ty nie musisz zgodzić się na badania.