Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kate1111

Co o tym myślec???

Polecane posty

Gość Kate1111

Witam wszystkich:) Zacznę od tego że mam 38 lat i 16letniego syna. Od kilku mesięcy mój syn spotyka sie z 21letnia dziewczyną. On sądzi ze oni się kochają i że planują wspólnie dalszą przyszłośc. Jak myślicie czy to możliwe zeby ta dziewczyna była tak samo zakochana jak on??? Boje sie ze ona go zrani (choc znam ja i wydaje sie byc sympatyczna) Akceptuje ich ,,związek" ale sama nie wiem co o tym myslec... Dajcie jakąś rade;)

Gość sdsdsd
Myślę że to raczej on nie myśli jeszcze poważnie i po jakimś czasie się to rozpadnie ... gorzej jak jej dziecko zrobi... Ja też mając 16lat myślałam że moja miłość jest na zawsze :) Nie masz czym się martwić.

Gość Kate1111
Zauważyłam też ze on bardzo dojrzał przy tej dziewczynie, a więcej to że sie spotykają ma ogromny wpływ na niego. Widze nawet pozytywy ale niestety wiecej jest negatywów... przeciez on ma 16 lat dopiero:(

Gość majac 16 lat to szybciej syn
moze sie rozmyslec niz dziewczyna. nie wiadomo jak bedzie,moze sa sobie pisani:-)

Gość Eleeene
a ja mysle, ze dziewczyna jest niepowazna, zawracac glowe tak naprawde dziecku. Za moment jej sie odwidzi i taki mlody chlopak badzo moze to przezyc. Moze zawalic szkole, popasc w wagarowanie( tez nalog) , miec "zlamane serce ". Gdyby u mnie byla taka roznica na niekorzysc mojego syna, probowalabym przemowic do rozsadku synowi i dziewczynie tez.

Gość sdsdsd
Z uwagi na jego wiek wątpię że to coś na dłużej niż 2 lata.. Chociaż różnie bywa.. Syn zmieni otoczenie idąc do kolejnych szkół i pozna nowych znajomych w tym dziewczyny ,ona będzie już pracowała..

jak zaczniesz zabraniać może być tylko gorzej po pierwsze zakochany owoc kusi po drugie ich związek nabierze znamion nieszczęśliwej miłości, o którą się walczy i chłopiec może narobić głupstw ( np specjalnie spłodzi dziecko, żebyś ich nie rozdzieliła) bardzo, bardzo uczulaj w temacie zabezpieczania się bo miłość pewnie niedługo samoistnie trafi szlag a dziecko na pamiątkę zostanie

a ja mysle, ze dziewczyna jest niepowazna, zawracac glowe tak naprawde dziecku. Za moment jej sie odwidzi i taki mlody chlopak badzo moze to przezyc. Moze zawalic szkole, popasc w wagarowanie( tez nalog) , miec "zlamane serce ". co co piszesz jest bez sensu wiek nie ma tu nic do rzeczy odwidzieć się może każdej i wiadomo, że w jakiś sposób wpływa to na młodego człowieka ale jest to wpisane w dorastanie i zdobywanie życiowego doświadczenia

Gość Kate1111
Nawet jeśli bym mu zabroniła to wiem że i tak nic by to nie dało... Wręcz przeciwnie robiłby wszystko na przekór.

Gość Eleeene
Ike -nie d okonca sie zgadzam z Toba. Ale oczywiscie Ty masz panaceum na zycie i madrosc.Chyle czola. Ja odnioslam sie do konkretnej sytuacji z zycia. Tez podobna roznica-chlopak dokladnie 16 latek.Byl w szkole sportowej, oszalal dla takiej dziewczyny jak u autorki. Normalne, ze dziewczyna w tym wieku ma ochote na zycie seksualne tez. On jest nieletni.Gdyby cos sie wydarzylo co dalej? W znanym mi przypadku, dziewczyna pobawila sie chlopakiem, rzucila go dla rownolatka, on zawalil szkole, wrocil do rodzicow z ogromnym rozgoryczeniem. Moze byl tu pech, ale ide o zaklad, ze wcale nie musi byc to wyjatek. Obym sie mylila .

nie rozumiesz mnie pobawić się 16 latkiem może 21 latka i 15 latka końcowy efekt jest ten sam gwarancji nie masz nigdy

Gość temp58
"a czy ty nie jesteś czasami matką Pawła Stalińskiego ?" kozak, leze i kwicze :D

Gość madzul
Moja przyjaciółka ma sytuacje gdzie jest tą czarną owocą, ponieważ spotyka sie z nastolatkiem a sama ma 21 lat. Musze przyznać ze bardziej udanej pary nigdy nie widziałam... Oni by za sobą w ogien wskoczyli:) To nie prawdopodobne a jednak... Jeśli chodzi o seks to powiedziała ze oboje doszli do wniosku ze przyjdzie na to czas, conajmniej do skonczenia przez niego szkoły sredniej nic z tego.

Gość Eleeene
co innego sa pierwsze milosci wsrod rownolatkow a co innego zwiazek z 21 latka.To dorosla kobieta , swiadoma swojej kobiecosci i seksualnosci. Jakos nie wierze, b nie chciala skonsumowac tego zwiazku. Wprowadzic go moze bardzo szybko swiat doroslych. Nie wiem czy to takie moze byc zdrowe. Poza tym tak jak opisalam moj przypadek , tak nim zmanipulowala, seksualnie go omotala, ze z doskonale zapowiadajacego sie przyszlego sportowca, jezdzacego w wspinaczce wysokogorskiej rowerowej , wrocil chlopak kompletnie zlamany zwiazkiem. I po nadziejach chlopaka i rodzicow, ktorzy zainwestowali sporo, by spelnil marzenie swego mlodego zycia . A gdyby zdarzyla sie ciaza, a to tez trzeba brac pod uwage, to kto bedzie placil alimenty - matka chlopaka. Oczywiscie , zycie nie musi pisac takiego scenariusza ,ale ja jestem bardzo przezorna osoba i wydaje mi sie nadal, ze nie najszczesliwszy jest uklad wiekowy miedzy dzieckiem a dorosla panna.

tia a wszystkie 16 latki są cnotliwe... szczerze powiedziawszy 21 latka raczej przynajmniej położy większy nacisk na zabezpieczenie się przed ciążą

Gość madzul
Ika popieram Cie:) teraz 16latki wyczyniają takie rzeczy, ze ja w ich wieku bym sie pod ziemie zapadła... Słysze tylko od moich kolegów ze taka jedna małolata mu zrobiła dobrze i jego kolegom tez. Takie są teraz nastolatki!( oczywiscie nie wszystkie)

Gość Kate1111
ehh mam nadzieje ze nie narobią głupot:(

Gość 6404548903489040-54-054
buhehe tak 21 latka namowi go na sex:P zobacz ankiety ilu 16latkow ma juz sex za soba;P obudz sie mamy 21 wiek:P ona nie musi byc jego pierwsza:P

Gość Eleeene
zyje na tym swiecie dlugo i wcale nie pod kloszem. Ale nadal upieram sie , ze pewnych rzeczy mozna uniknac. Postepowac z wiekszym rozsadkiem i glowa. Nie byloby wtedy tylu tragedii zyciowych, czego przykladem jest czesto kafeteria. Ale ok. Kazdy jest kowalem swego losu. Nie moj problem . Autorke pozdrawiam :-D

tak ciekawe jak usunąć dziewczynę z życia 16latka i zmodyfikować mu pamięć

Gość Eleeene
Ike , nie ja jestem od rozwiazania tego problemu,ktory moze byc problemem a moze nie byc. Ja widze tu ewentualne problemy jako matka. Moze rozmawiac, rozmawic i jeszcze raz rozmawiac. Nie zakazywac a rozmawiac i starac sie wychlodzic taka mloda glowe. Czy az trzeba wkladac rece do rozpalonego ogniska, by udowodnic sobie, ze mozna sie poparzyc? No chyba nie.

Gość Kate1111
Mogłabym mu zabronic ale jak? Poza tym widze jak bardzo mu zależy na niej. Chciałabym sie tez liczyc z jego zdaniem i wyborem...

Gość Eleeene
ale ja nie mowilam nawet jednym slowem o zabronieniu przeciez :-P Mowilam jedynie, ze wedlug mnie, nie jest to fajny uklad, zreszta chyba cos w tym jest, skoro zastanawisz sie tu na forum. Ja pisalam jedynie o rozmowie, wskazaniu niebezpieczenstw , o wyciczaniu emocji u syna. Zreszta ja porozmawialabym z ta dziwczyna rowniez nie raz i szczerze o wszystkich moich obawach ,bym z nia pomowila. Wszystkich!!!! Ale to ja. Ja nie jestem jak widac taka nowoczesna jak forum tu. Ale za to mam spokoj w swojej rodzinie wielki. Kazdy stara sie rozsadnie ugryzc zycie, by nie placic ogromnej ceny za swoja nieostroznosc czy brak rozsadku. I oby tak zostalo , jakos nie mam ochoty na przezywanie rozwodow, zdrad i rozpaczy, kiedy sie wali :-D

Gość Kate1111
Eleene rozmowa z nią jest dobrym pomysłem. ale o co mam ją zapytac??? Co powiedziec?

powiem ci autorko tak jeśli dziewczyna okaże się głupią pindą to i tak w rozmowie powie to co chcesz usłyszeć a kiedyś zrobi swoje nie oczekuj od 21latki, że zachowa się honorowo i odpowiedzialnie z tego co piszesz to ją trochę znasz i uważasz za osobę sympatyczną na jej ewentualne wyskoki w przyszłości nie masz wpływu

Gość Eleeene
ja nie wiem jakie Ty masz obawy i leki zwiazane z tym tematem. Ja , ale to znowu ja , bym mowila o roznicy wieku, o tym, ze ona jest dorosla juz ,ze on moze sie zaangazowac bardzo , ze nieumiejetne obchodzenie sie z tym mlodzienczym uczuciem moze byc przykre w skutkach dla syna. Zapytalabym, jak ona chce rozwiazac problem antykoncepcji i czy zdaje sobie do konca sprawe , ze tak naprawde on jest nieletni i w zwiazku z tym moga byc bardzo duze komplikacje i skutki . Przeciez kazdy tak naprawde stosunek moze zakonczyc sie ciaza. A jestem pewna ze dojdzie do seksu. Zaraz zarzucicie mi , ze 16 latki tez maja seks . No niby tak. Ale jakos latwiej mi przyjac do wiadomosci pierwsze zauroczenia wsrod rownolatkow. Kiedy moja corka byla nastolatka, do znudzenia walkowalysmy temat antykoncepcji, wiem, ze zakazy nic nie daja, ale rozmowy dwoch stron, dobra wola partnerow w rozmowie moze zapobiec wielu nieszczesciom . Madrze wybrany partner ,czy to w zyciu mlodego czlowieka, czy juz po przejsciach, to wygrana na loterii. Tym bardziej , z los sam z siebie moze dokopac, ze az czlowiekowi rece opadaja np. ciezka choroba.

Gość Ike jestes 2 krotna
rozwodka, co Ty mozesz za rady dawac przegrancu zyciowy.

może od razu dziesięciokrotną :) sprawdzaj swoje informacje zanim pieprzniesz jakąś głupotę