Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mam na imie martyna

Od roku nie wychodze z domu :( brzydze sie siebie

Polecane posty

Gość mam na imie martyna

wczoraj minal rowny rok , przez ten czas wyszlam dokladnie 3 razy, ito na krotko , w taksowke zalatwic sprawe i do domu... siedze calymi dnami przy kompie na zmiane z telewizorem ,moja matka przestala juz narzekac i olala sprawe :( w sumei dobrze nie musze sluchac gadania ... nie jestem brzydactwem wiem o tym , jestem po prostu - oo taka zwykla, przecietna , na ulicy nikt na mnie uwagi nie zwraca - a jesli juz to na moja wage - bo jestem bardzo szczupla wrecz chuda jak dziecko oswiecimskie... na moim osiedlu mieszka kilka super pieknych dziewczyn , jedna w moim bloku gdy widze ja przez okno to plakac mi sie chce :( moim marzeniem jest byc piekna , przebojowa ,wesola ... przez te kompleksy nie poszlam na studia ,stracilam wszystkie kontakty z ludzmi ,jestem jakas ''dzika'':O wszyscy mnie denerwuja , jedyny kontakt z ludzmi to fora i czaty. jedynym wyjsciem wydaje sie byc operacja, a raczej kilka operacji... ale jak wyliczylam potrzebne jest mi okolo 20 tys zl , i efekt moze nie byc taki jak chce :( zdaje sie ,ze do tego mam fobie spoleczna , nie wiem po co zyje :(

Gość karolinaMM
dziewczyno ile masz lat?wyjdz do ludzi!!!Kazdy ma kompleksy myslisz ze ja nie??tez pare operacji by mi sie przydalo;) ale nie robie z tego nie wiadomo czego-nikt nie jest idealny!!! Masz anoreksje?ile masz wzrotu i ile wazysz?

Gość mam na imie martyna
lat mam 20 ,wlasciwie prawie 21 . To jest najsmutniejsze ,czas plynie a ja stoje w miejscu :( racja kompleksy ,ale ja bym chciala wygladac jak zupelnie ktos inny. moja uroda nie jest niestety obiektem pozadania.

Operacja na pewno nie jest konieczna, musisz tylko uwierzyc w siebie i nie przejmowac sie pierdolami. Wyjdz do ludzi i bedzie gitara! Nie przejmuj sie i glowa do gory

Gość Tak somie przemy
Każdy ma jakiś kompleks, kompleksy. Życie sobie marnujesz na własne życzenie. Musisz polubić siebie, nagraj film z sobą samą a potem go oglądaj tak długo aż sobaczysz, że jesteś uwagi. Ogarnij się

Słuchaj... umaluj się delikatnie, zrób coś z włosami i wyjdź gdzieś... do pubu, kina... Na pewno będzie okazja poznać kogoś. Co z tego, że tamte dziewczyny są ładne? Nie wiesz co mają w głowie, a to jest najważniejsze... Nie odcinaj się od ludzi, znajdź sobie jakieś hobby... Idziesz ulicą to uśmiechaj się do ludzi, oni nie gryzą a i im i Tobie zrobi się miło... Może akurat kogoś w ten sposób poznasz. I nie myśl o tym, że coś głupiego sobie pomyślą, bo tak na prawdę nie siedzisz w głowach ludzi i nie wiesz co myślą... Ludzie nie zwracają na Ciebie uwagi bo po prostu Cię nie znają chociażby z widzenia... Pamiętaj, że nie wygląd się liczy...

Autorko,czy zdajesz sobie sprawę ,że widzenie siebie jest subiektywne i zależy od naszego poczucia własnej wartosci?Nie w wygladzie Twoim jest problem ,a w tym jak się postrzegasz i że się nie akceptujesz.No i w lękach oczywiście.Dobrze byłoby gdybyś szybciutko poszukała pomocy psychologicznej,bo życie Ci ucieka,a jest piekne i tylko JEDNO

kaskakis@o2.pl na innym topiku ludzie podają sobie taki adres psychologa on.line.Opłata 10 zł.za poradę.Same pozytywne opinie.Może spróbujesz?

Gość dobry _znajomy100
jak uwazasz, ze jestes normalna, to po co operacje ? mi potrzebna taka normalna, bedziemy mogli razem siedziec w domu

Gość mam na imie martyna
dobry _znajomy100 - wlasnie po to by nie byc normalna :( chcialabym miec oryginalna wyjatkowa urode ... jak to mowia małolaty '' byc wylansowana '' sytuacje pogarsza fakt ,ze jestem chorobliwie niesmiala i zamknieta w sobie , do tego ''zasady'' wpajane od malego , typowa katolicka rodzina , a ja nie chce tak zyc :(

Gość dobry _znajomy100
wylansowane to w 99% blachary i nadaja sie tylko do jednego.

Dziewczyno bądź sobą, a nie wylansowaną lalunią... Sztuką jest być sobą, a nie jedną z wielu!

Gość mam to samo martyna
nie jestes wyjątkiem, niestety. nienawidzę siebie, nienawidzę patrzeć w lustro, staram się unikać kontaktów z ludzmi - jeśli już to tylko taka jak tutaj, on-line, od roku nigdzie nie wychodzę, poza pracą, której tez nienaiwdzę i myślę by z niej zrezygnować nie chce mi się juz kompletnie nic, marzę o tym by po prostu nie obudzić się następnego dnia i zeby nie było - korzystałam z pomocy i psychologa i psychiatry, nic to nie dało, bo karmic banałami i frazesami typu własnie "wyjdź do ludzi" 🖐️ to kazdy potrafi

sytuacje pogarsza fakt ,ze jestem chorobliwie niesmiala i zamknieta w sobie , do tego ''zasady'' wpajane od malego , typowa katolicka rodzina , a ja nie chce tak zyc" mhhmmm i tej typowo katolickiej rodzinie w ogole nie przeszkadza ze od roku corka siedzi przed kompem i wyszla z domu 3 razy? nic nie robi tylko punktuje przez okno urode sasiadek? taaa fake

Gość jinem
wiesz co, na miejscu twojej mamy postawilabym ci ultimatum - albo idziesz do pracy albo sie wyprowadzasz. Na poczatku byc pewnie nienawidzila matki, ale na pewno w koncu byc jej podziekowala za to, bo gdyby cie wyrzucila, to musialabys zaczac zyc, pracowac, bo instynky przetrwania bylby silniejszy od uzalania sie nad soba, ze jestes przecietna:O Otrzasnij sie dziwucho, bo marnujesz swoje najlepsze lata:O

Tak, "wyjdź do ludzi" to banał, ale od tego może się zacząć coś dobrego... To już jakiś krok, a od pierwszego kroku się zaczyna zmiany. Spójrzcie w lustro, na pewno jest w Was coś fajnego. Ja też nie jestem idealna, ale staram się szukać w sobie tego co jest dobre a nie skupiam uwagi co jest brzydkie...

Gość jinem
chyba faktycznie to prowokacja, bo nie wierze, ze rodzina ma w dupie fakt, ze ktos nie wychodzi z domu. Poza tym bylabys chora gdybys przez rok nie wychodzila na swieze powietrze.

Gość śmieszna jesteś
mam koleżankę, która od urodzenia jest totalnie zdeformowana. nie może ruszać głową, jedną rękę ma krótszą i zupełnie niesprawną, w drugiej powykręcane palce. na pierwszy rzut oka to wszystko dokładnie widać i z początku to aż przeraża. i wiesz co? ona studiuje, pracuje, podróżuje i jest najsympatyczniejszą osobą jaką znam. przypuszczam, że nigdy nie znajdzie chłopaka. myślisz, że ona się tym przejmuje? jest jaka jest a jakoś cieszy się życiem, jej duch zwyciężył nad ciałem, po prostu. a Ty jesteś żałosna i nie czuję do Ciebie ani odrobiny współczucia. kalecy ludzie radzą sobie w życiu, znajdują jakieś pozytywy, a Ty marudzisz że jesteś brzydka czy za chuda. powinnaś zaznać prawdziwego nieszczęścia, biedy, przejąć się losem drugiego człowieka. a Ty siedzisz i marudzisz na swój wygląd!!!!!! pasożycie pieprzony!!!!!!!! na miejscu Twojej matki wywaliłabym Cię na zbity pysk i radź sobie sama, żałosna kreaturo człowieka, próżna i zapatrzona w siebie!!!!!!!!!!!!!!!

Gość dobry _znajomy100
byla 3x przeciez

no takk wy wszyscy wiecie najlepiej , do roboty albo wypierdalaj z domu :O wiesz jak by sie to skonczylo ? wyprowadzila by sie , zyla jak roślina ,chodzila do pracy czy na uczelnie i nic wiecej nie robila, to wcale by nie pomoglo.. to tak jakby powiedziec osobie z depresja - idz do pracy ! depresja ci minie, bo instynkt przetrwania bedzie wazniejszy :O

Gość śmieszna jesteś
żrę kał tej kaleki :D

dobrze ze zmienily sie standardy budowlane i toalety montuje sie wewnatrz mieszkan...

Gość dobry _znajomy100
zle piszesz, nie wiesz co to jest niesmialosc, to Ty jestes zalosna

Nie jest ładne to, co ładne tylko to, co się komu podoba. Myśle, że to jest poważniejsza sprawa. Myślałaś może, żeby pogadać z psychologiem?

''a Ty siedzisz i marudzisz na swój wygląd!!!!!! pasożycie pieprzony!!!!!!!! na miejscu Twojej matki wywaliłabym Cię na zbity pysk i radź sobie sama, żałosna kreaturo człowieka, próżna i zapatrzona w siebie!!!!!!!!!!!!!!!'' co za zalosny tekst :O ja ze swojej strony zycze ci zebys ty zanzla biedy , na dworcu centralnym , zeby cie pobili , narkomani wstrzykneli zakazoną krew , a dostala po ryju od meneli głupia flondro :O

Gość jinem
to tak jakby powiedziec osobie z depresja - idz do pracy ! depresja ci minie, bo instynkt przetrwania bedzie wazniejszy nie, depresja nie minie od chodzenia do pracy, ale na pewno wieksze szanse na wyjscie z niej ma osoba, ktora ma jakikolwiek kontakt z ludzmi, musi przez 8 godzin zajmowac sie robota, a nie uzalaniem sie nad soba i nad wlasna egzystencja:O Dziewczyna chce byc nieszczesliwa i uzalac sie nad soba? Ok, jej sprawa, ale niech zarobi na swoje utrzymanie, bo w zyciu nie ma nic za darmo, a pozwalanie komus na nic nie robienie, dostarczanie mu jedzenia i innych rzeczy, ktore pozwalaja na siedzenie w 4 scianach przez 24h na dobe jest najgorszym rozwiazaniem z mozliwych:O

Gość jinem
Czasami trzeba upasc na dno, aby sie od niego odbic. Gdyby miala do wyboru wyprowadzke albo przerwanie tej wegetacji, to musialaby podjac jakies dzialanie i to bylby I krok ku lepszemu.

na siedzenie w domu moga pozwolic sobie tylko ludzie z kasa fakt :classic_cool: jesli nawet to prowo , to moze komus pomzoe ten temat : - masz do wyboru : siedziec dalej w domu , staniesz sie zgorzkniała ,zlosliwa , bez znajomych , bez niczego , moooze keidys wyjdziesz z domu i co wtedy? dalej bedziesz nieszczesliwa , wtedy bedziesz narzekac na starosc i ze trzeba myslec o trumnie :O -albo wyjsc z domu , niekoniecznie do kina ,c przy twojej fobii mialoby fatalne skutki ,ale np do galerii , rano wtedy malo ludzi chodzi , zmienic ubior ,zaczac od czegos glupiego i wrocic do domu, i tmalymi krokami do przodu - albo zbierac kase na operacje :)

Gość śmieszna jesteś
BLU# tak się składa, że zaznałam biedy i nie tylko, więc możesz się teraz cieszyć, bo nie miałam ani łatwego, ani szczęśliwego życia. tylko, że powodem moich nieszczęść nie był mój wygląd jak w wypadku martyny :o ale tak to jest, jak się jest pustakiem i egoistą do kwadratu, to najważniejszy jest własny wygląd :o bez odbioru