Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gohhhha

proszę o radę :((((

Polecane posty

Gość gohhhha

Cześć, muszę się komuś zwierzyć, a tym samym prosze o radę. Jesteśmy małżeństwem 2,5 roku. Wczesniej spotykaliśmy się 7 lat, dzieci nie mamy. No i pojawił się problem - mam wrażenie, że mąż przestał się mną interesować. A dokładnie: wraca z pracy zmęczony - nie ma ochoty nigdzie ze mną wyjść tylko leży na kanapie przed tv albo siedzi przy kompie cały wieczór. Już nieraz proponowałam abyśmy poszli na basen, chciałam go wyciągnąć kiedyś na kurs tańca, siłownię, łażenie po sklepach, do kościoła, na spacer .... i co - oczywiście NIE, Ja już nie mam siły siedzieć ciągle w domu, a chcę coś robić RAZEM z nim. Zapisałam się na kurs angielskiego i chodzę na aerobik, to mi na razie musi wystarczyć :( Ja też pracuję cały tydzień i też jestem zmęczona, no ale od czasu do czasu chyba moglibyśmy gdzieś wyjsć? Nasze życie ogranicza się do wspólnych zakupów i siedzenia przed tv. Ostatnio nawet kilka razy odmówił mi sexu, przed słubem jednak było inaczej :( Co mam robić?

Dziewczyno ja jestem z facetem od 2 lat i mam to samo.. tv i komputer.. a jak pytam czy gdzies wyjdziemy to mowi, ze mu sie nie chce.. takze zastanawiam sie co bedzie pozniej.. pogadaj z nim i daj mu jasno do zrozumienia, ze masz dosc siedzenia w domu z nim i patrzenia jak siedzi przez kompem. I ze jezeli to sie nie zmieni to zaczniesz sie umawiac z kolezankami na wspolne wypady bo nie masz zamiaru marnowac czasu na bezczynne siedzenie przed tv.. Moze poskutkuje.

Gość gohhhha
No ale to trwa już dość długo, kupiłam mu nawet Magnez na wzmocnienie ;) Taki zmęczony, a na konsoli to ma siłę grać ...

może to co ty uznajesz za interesujące dla twojego męża interesujące nie jest wspólny relaks powinien odpowiadać obojgu to że jest teraz moda na baseny, siłownie i inne , nie oznacza, że jest to coś co lubi robić twój mąż powinnaś znać go na tyle, żeby wiedzieć co go zainteresuje

Gość gohhhha
Rozmawiałam i to nie raz - co jakiś czas powracamy do tego tematu. Zwykle po rozmowie gdzieś wyjdziemy i na jakiś czas jest "spokój", potem znowu wszystko wraca do normy. Oczywiście sa postanowienia poprawy ale niestety krótkotrwałe :(

Gość wypierdolcie te komputery
i telewizory to znowu będziecie razem

Gość gohhhha
Jeśli chodzi o jego zainteresowania to jest to siedzenie przed tv i granie na konsoli ... Lubie oglądnąć dobry film, czasem nawet z nim grałam, no ale która z Was chciałaby tak spędzać każdy dzień po pracy?

Zwyczajna rutyna małżeńska. Zapisz się sama na kurs tańca, rób to, co cię interesuje, nie rezygnuj z marzeń dla niego to zobaczysz jak zmieni szybko swoje nastawienie

Gość taki znak czasu
ludzie żyją jak staruszkowie, nic im się nie chce, egzystencja ogranicza się do zakupów, pracy i tv czy kompa.... zmuś go choćby do spaceru bo jak się tak siedzi to fakt człowiek nie ma na nic ochoty ani energii kupcie może kijki do nordic walkingu albo psa i chodźcie na spacery ewentualnie aparat fotograficzny i pstrykajcie fotki....jakikolwiek pretekst by oderwać go od fotela i ruszyć tyłek

nie każdy człowiek lubi wypoczywać aktywnie tak naprawdę to się widzi od samego początku no chyba, że przed ślubem codziennie był na basenie, siłowni, chodził na dziesięć kursów językowych itd. to co dla ciebie jest atrakcją dla niego jest przymusem

Gość zwyczajna rutyna to nie jest
:cux jesteś w wieloletnim związku i masz tak samo:o?

do spaceru... chłopa po robocie...... skąd wy to bierzecie? niech dziewczyna wymyśli przynajmniej coś co jest atrakcyjne jak lubi sport- mecz w knajpie z telebimem faceta, który się zasiedział trzeba zachęcić a nie przymuszać do nudnawych spacerków

Gość dgdgd
ja jestem facetem i tak samo przychodze do domu komp tv a od zony oczekuje obiadu i wieczorem sexu nigdize mi sie nie chce chodzic domatorem sie stalem dzieci nie mamy jak mnie rzuci to bede sam i bede sobie sprowadzal na sex kobitki bo nie mam sily juz zabiegac praca i zycie mnie wykancza

Gość taki znak czasu
no i widzicie kolejny skapcaniały facet, nawet seks by chciał mieć jak z Mc Donalda, podany na tacy bo nawet polować się nie chce.... jak słucham opowieści towarzystwa w wieku 80-90 lat to oni byli o wiele bardziej aktywni w młodości niż my, im się chciało bawić, zwiedzać, podróżować, spotykać..... a my jak zramolałe pierniki siedzimy w domu i nic nam się nie chce... skoro nic się nie chce dwudziestolatkom i trzydziestolatkom to strach się bać jak bardzo zramolali i skapcaniali będziemy za 10-15 lat....wtedy to już chyba tylko trumna bo po co tak wegetować ?!

Gość gohhhha
No tak, owszem można spędzac czas przed tv kolejne 30 lat. I tak właśnie przez to mój mąż mając 27 lat ma brzuszek i nadwagę ;]

Gość weweqweqwerqr
moze poproś go jeszcze o wspólną grę:) gadaj że jest zajebista dupcia, że jesteś z niego dumna, że chciałabyś się z nim gdzieś pokazać, że chcesz się takim ciachem pochwalić na basenie, że bardzo lubisz z nim wychodzić, że lubisz kiedy Cie przytula, że chciałabyś z nim gdzieś wyjść, że jeśli on spełni Twoją zachciankę to Ty spełnisz jego itp itd. Wiem, że to nie jest takie łatwe ale musisz utrzymywać z nim stały kontakt. Najgorsze co teraz możesz zrobić to zamknąć się w sobie, zagromadzić żali i odsunąć się. Pokaż że Ci zależy, siedź z nim w jednym pokoju kiedy pyka na kompie, zagaduj do niego, zapytaj o co chodzi w tej grze. Powodzenia