Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

nancy botwin

Kobiety które nie mogą miec dzieci - chodzą do kościoła?

Polecane posty

Pytam z czystej ciekawosci, bo ja mam potomstwo a zakłamanie kościoła strasznie razi mnie w oczy. NIedawno byl tu taki temat, ze kobieta bardzo religijna urodzila w 25 tyg ciazy (chyba) martwe dziecko a ksiadz odmowil jej pogrzebu, bo wedlug prawa kanonicznego taki wczesniak to nie człowiek:/ Z drugiej strony in-vitro to juz zabijanie, bo marnuje sie zarodki :/ Co z tym Kosciolem nie tak ??

Gość ja mam dzieci i nie chodzę
do kościoła. Dzieci są ochrzczone co prawda i czasem im opowiadam o Bogu tyle ile mogą takie małe dzieci zrozumieć. Czytam opowiadania biblijne dla dzieci, ale do kościoła chodzimy tylko na Wielkanoc i Boże Narodzenie. Czasem dzieci idą z dziadkami.

Gość Wiara leży w nas...
a nie w instytucji. Jestem osobą głęboko wierzącą. Jest to jednak chyba mój specyficzny sposób okazywania wiary. Uważam, że Bóg jest tak wielki, że nie potrzebuje między mną a sobą pośredników. Mogę osobiście powiedzieć Mu o swoich bolączkach i nie potrzebuję księdza, który mu to przekaże. Sek przedmałżeński jest grzechem, gdy to oznacza że zrodzone z niego dzieci nie są ludźmi??? Czy dziecko zrodzone przez zabieg in vitro nie jest człowiekiem??? Nie chodzę do kościoła, aby porozmawiać z Bogiem zamykam się w swoim pokoju. Sama byłam bezpłodna, nie miałam wielkich szans na dziecko przez PCO. Dzisiaj jestem w 18 tc. Nie leczyłam się, nie wiem jak to się stało ale dziękuję Bogu za to. Lecz nie przez księdza swoimi własnymi ustami.