Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

katarka11882

Jaki fluid?

Polecane posty

Od jakiegoś czasu używam fluidu True Match. Nie jestem jednak z niego zadowolona. Po 2 godzinach moja buzia świeci sie jak żarówka. Drogie Panie czy mogłybyście doradzić mi jakiś podkład, który zmatowi moją buzię dłużej niż na 2 godziny? Zastanawiam sie nad zakupem podkładu Astor Mattitude ale opinie na jego temat są podzielone. Drogie forumowiczki doradźcie jakiś dobry podkład matujący, po którym twarz nie będzie się świecić zbyt szybko :)

Gość revlon colorstay
lub estee lauder double wear oba matowia znakomicie z tym ze lauder w moim odczuciu kryje lepiej niz revlon

Gość revlon colorstay
revlon colorstay oil skin *

Gość raczyca2222
Szczerze mówiąc na skuteczny podkład jeszcze nie trafiłam. Ja używam True Match lub MF Lasting Performanc. ale jest dosyć ciężki tylko bardzo kryjący. Natomiast świetnie matują wszelkie pudry w kamieniu 3 w 1. Polecam- spróbuj. Kiedyś dostałam taki Diora, był rewelacyjny, potem były kiedys takie Constance Carol też był świetny.

Gość nnjbjbj
używałaś już kiedyś lirene city matt? jeżeli nie to warto spróbować

Gość jajaj
lirene ;)

Gość używająca
Świecenie twarzy nie zależy od fluidu, tylko od całej pielęgnacji. Jeśli masz tłustą cerę i wysuszasz ją kosmetykami matującymi czy antybakteryjnymi, to nic dziwnego, że wytwarza sporo sebum i się błyszczy. Na takiej cerze żaden fluid nie będzie dobrze wyglądał. Staraj się nawilżać skórę, bo zmniejszyć błyszczenie zamiast wysuszać. A jeśli chodzi o fluid, to trudno coś doradzić obcej osobie, bo czego by Ci nie polecać, w Twoim przypadku może to być wybór nietrafiony. Na pewno unikaj drobinek, bo one na tłustej cerze wyglądają wyjątkowo źle. Ja mam cerę mieszaną i jestem zadowolona z ArtDeco Rich Treatment Foundation, z Astora 24 h Mineral Matt (ale on ma drobinki), z Diora Diorskin Nude (ale nie na codzień, bo zawiera alkohol i może wysuszać). To takie moje typy, ale dobór podkładu jest sprawą tak indywidualną, że najprawdopodobniej będziesz musiała wypróbować ich dziesiątki, zanim znajdziesz ten idealny :)

Gość jjoolineee
tyko revlon color stay reszta sie przy nim chowa ok 70zl