Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość POSPOLITA KRÓFKA

pytanie do doswiadczonych. test ciazowy

Polecane posty

Gość POSPOLITA KRÓFKA

OD sierpnia nie maialm okresu poniewaz odstawilam tabletki anty. lekarz wywolal mi duphastonem 16.11 nie pamietam kochałam sie z chłopakiem ale na pewno przed 16 przypuścmy ze 14. 11 kiedy mam zrobic test zeby był wiarygodny?? wiem ze to juz nie pierwszy moj temat ale nikt mi nie odpowiada :( Pomozcie:(

Gość goldi...
a teraz przetłumacz po ludzku:O:O nie wiem o co ci dziewczyno chodzi w tym twoim poscie?? a najlepsze, jest to "wiem,ze to juz nie pierwszy moj temat..." no to dobrze ze wiesz:D

Gość POSPOLITA KRÓFKA
po raz 1 od sierpnia mialm okres 16 listopada ( byl on wywolywany duphastonem) kochlalam sie z chłopakiem przed okresem czyli przed 16 nie pamietam daty bycmoze to bylo 14listopad. Kiedy tes moge zrobic zeby byl wiarygodny?

Gość goldi...
jezeli kochalas sie dwa-trzy dni przed okresem to watpie zebys zaszla w ciaze, ale jezeli chcesz byc pewniejsza to radze nie wczesniej jak dwa tyg. po seksie

Gość POSPOLITA KRÓFKA
dzieki :) wreszcie Ktos odpwoiedzial :) jutro kupie i zrobie w srode rano z porannego moczu :)

Gość POSPOLITA KRÓFKA
zastanawia mnie to czy test wykaze juz ciaze bo tamten okres byl akby mechaniczy bo wywolany tabletkami a gdyby nawet byl naturalny to i tak by sie pojawil bo jeszcez nie doszłoby do zaplodnienia. dobrze myske czy sie myle? czy znow konkretnie zakrecilam ?:)

jeśli miałaś po tabsach zaburzenia cyklu i wywoływany okres, to według mnie nie ma dobrej odpowiedzi na pytanie, kiedy powinnaś wykonać test. standardowo ok 14 dni po 'podejrzanym' stosunku, ale to przy w miarę regularnym cyklu. ty mogłaś mieć owulację kiedykolwiek. lub wcale. lekarz ci nie mówił takich rzeczy?

gdybyś zaszła wtedy jakimś cudem w ciążę, to nie dostałabyś @ ponieważ duphaston wywołuje krwawienie, gdy nie ma ciąży, a gdy jest podtrzymuje ją

Gość POSPOLITA KRÓFKA
nie bylam jeszcze teraz u lekarza po wywolywanym okresie. nie bylo w sumie podejrzanego stosunku tylko od kilku dni czuje sie ospala, zmeczona, i bola mnie sutki i chcialam to sprawdzic poprostu.

Gość POSPOLITA KRÓFKA
ale gdyby ostatni seks byl 14 listopada a 16 przyszedl okres to jeszce o ciazy mowic nie mozna chyba zeby zaplodnienie nastapilo wczesniej niz podczas ostatniego stosunku dobrze mysle?

nie ma możliwości, żeby dni płodne były 2dni przed @, więc nie było szans na zajście w ciążę

Gość POSPOLITA KRÓFKA
mynia 85-- nie chce byc w ciazy ;)

Gość a wiec
z tego co mi ginekolog mówił to 7 dni na przyzycie pleminika 2 dni zagnieżdzenie + 7 dni na wzdrost hormonu HCG a dla bezpieczenstwa dodac 5 dni to 21 dni i test masz WIARYGODNY !!!

ja myślę, że Ty wcale nie miałaś owulacji, dlatego konieczne było wywołanie. Zrób jutro test, będzie wiarygodny :) Życzę spodziewanego wyniku

" z tego co mi ginekolog mówił to 7 dni na przyzycie pleminika 2 dni zagnieżdzenie + 7 dni na wzdrost hormonu HCG a dla bezpieczenstwa dodac 5 dni to 21 dni i test masz WIARYGODNY !!! " coś tu się nie zgadza- zagnieżdżenie to minimum 6dni

Gość POSPOLITA KRÓFKA
brała tabl anty 4 lata bez przerw gdyz gin uwazal ze przerw nie trzeba robic ale z powodów zdr musialam odstawic i okres sie nie pojawial wiec mi wywoływano. jutro dopiero kupie zrobie w srode rano i dam wam znac na pewno jesli was to wg obchodzi co mi sie pojawi. ale i tak dzieki serdeczne ze odpwoiedzi