Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Lukresja

Pieluszkowe zapalenie skóry

Polecane posty

no ja z tego co wiem to soli nie powinno sie dawac wcale, moja to zupki na oczy nioe chce widziec ani z sloiczkow ani gotowanej, a tesciowej to wzyciu bym dziecka nie zostawila nawet na sekunde, corcia jak miala półtora miesiaca to ona chciala jej dac lizaka i to sie ze mna jeszcze kłócila ze mozna bo lizak w ksztalcie smpczka, no myslalam ze ja udusze..

moja corci ma raz tak ze je ladnie to znowu nie chce nic poza mlekiem. lanie jadla kaszki do tej poru ale teraz tez jej sie cos poprzestawialo i nie chce tez kaszek. mysle ze to przez zabki bo ostatnio wyszla jej dolna jedynka i chyba idzie druga. mam nadzieje ze jej to niedlugo przejdzie bo juz mnie irytuje to przygotowywanie, wylewanie i zmywanie w kolko. Lukresja to moze pogadamy jeszce jutro? bede miala do ciebie jeszce kilka pytan ale poki co to chyba ide juz spac bo niedlugo pobudka mnie czeka...:)

mojej tez ida zabki ale jeszcze nic nie widac.. to jutro tez tu zagladne ja i tak bede do 3 siedziala bo na meza czekam jak z pracy wroci. to do jutra dobranoc

Do nova10 Mam pytanie do Ciebie, tylko nie wiem czy odpiszesz. Mianowicie kupilam ta maść ale na ulotce pisze że nie można stosować jej u dzieci do 11 lat. kto Ci polecił tą maść? Będę wdzięczna za odpowiedź.

hej! przeczytałam to na jakimś forum (bodajże babyboom) tam dziewczyny właśnie poruszyły problem pieluszkowego zapalenia skóry i polecały ten krem. stwierdziłam, że skoro one go używały przy swoich maluchach i pomogło to i ja spróbuje i u mnie też pomogło. zresztą pisały o tym też dziewczyny które były wcześniej z dziećmi u pediatry i pediatra im to zapisał do kupienia. także spokojnie :)

jedna z dziewczyn stosowała też oliwę z oliwek i podobno też pomogło i to już na 2 dzień. ja jednak nie jestem przekonana... w każdym bądź razie nie stosowałam. a używałaś już tego kremu? widzisz jakąś różnicę? ja muszę kupić jeszcze z jedno albo dwa opakowania bo ma jeszcze zaczerwienione i myślałam że to już zejdzie jak będę smarować sudocremem ale niestety nadal jest... podobno trzeba stosować ok 4 tyg. ja wcześniej używałam przy każdej zmianie pieluszki ale teraz będę używać 2 razy dziennie (jak na opakowaniu)

Dopiero wczoraj mąż kupił bo trzeba było zamawiać bo nie było w aptece, od dziś smaruje i wydaje mi się jak by troszke bladsze było.. ale zobaczymy mam nadzieję że w końcu pomoże. Dziękuję że odpisałaś, a ten krem u nas bardzo tani bo tylko 2,30zł:)