Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Stalingrad

Gdyby doszło do legalizacji aborcji, czy powinna być ona odnotowana?

Polecane posty

I dla mnie jest to mentalność Kalego ... chodzić do Kościoła i brać komunię, a potem się skrobać. Tak samo jak kobieta chce przemilczeć aborcję, wychodząc za wierzącego katolika bądź nawet ateistę-wroga aborcji.

mąż ma prawo wiedziec ? a co z prawem kobiety do intymności ? ktore prawo wg . Ciebie jest ważniejsze ? będziesz to stopniować ?

Autor okreśił się jasno i dobitnie, że nie ma nic do aborcji, która usuwa ciążę będącą skutkiem działań kryminalnych. Nie zauważyłam - sorry;) Co nie zmienia faktu - ciągle gadasz kobieta, kobieta, a gdzie w tym facet? Pamiętaj,że oni również namawiają i decydują bardzo często... Bądź tak sie interesują, że nie wiedzą iż coś jest nie tak. Również nie jestem za aborcją "bo mam kaprys" ale tego nie zmienisz. Drugą sprawą jest to, że u nas nie dba się o propagowanie antykoncepcji szczególnie wśród młodych. Druga sprawa to wszelaki medialny świat, który robi to co robi, nabierając nawet "stare dupy".

1. Prawo do życia - jak ktoś daje życie, nie ma prawa go odbierać. Od tego zaczynam. Prawo do intymności jest ponad prawem do prawdy? Cóż, u aborcjonistów tak.

Nie nie żyję w świecie tvnowskiego ścierwa. Chyba naprawdę mało w życiu widziałeś. Uwierz są kobiety, które nie chciały ale uległy kolesiowi z róźnych powodów.

Gość ja jestem z pokolenia kiedy
Owszem, Polacy sprawdzaja sie jako zolnierze, a o to chodziło Napoleonowi, nie o ich morale. Ok, czy to znaczy ze Polacy sa moralniejsi od Szwedów, Amerykanów, Szwajcarów,Włochów , Czechów (duzo by wymieniac- bo od wiekszosci swiata )? A ktos te prawa na swiecie wymyslał, czyms sie kierował.

a o czyim prawie do prawdy mowisz ? kobieta ma prawo i facet ma prawo do prawdy ale przede wszystkim do decydowania i wyborze z kim chce a z kim nie chce sie swoja prawda dzielić

Do ogłoszania dobrodziejstw antykoncepcji mam również średni stosunek. Wielka Brytania to zrobiła i mają najwięcej samotnych matek w Europie, mimo aborcji do 24 tygodnia. Moim zdaniem powinno się wbić do głowy schemat - "chcesz się bzykać, idź do ginekologa".

Gość Kasia___28
"tylko bycia bezwzględnym mordercą bez sumienia" Ok, jestem bezwzględnym mordercą bez sumienia. Co to zmienia? Możesz wjeżdżać mi i zwolennikom aborcji na sumienie, nas to nie rusza po prostu.

Gość slask
BędęTwojąDziś jest to sprawa kobiety bo to ona nosi dziecko w brzuchu i to do niej należy ostateczne słowo. gdybyś zabił sąsiada bo kolega ci kazał znaczyło by ze jesteś niewinny? nie bo to ty zabijałeś i to do ciebie należała ostateczna decyzja

Czytam i normalnie witki opadają :o Równie dobrze facet może kazać kobiecie zabić sąsiada - i co, ona w końcu da się namówić?

Gość Powinna byćobligatoryjna
pourodzeniowa aborcja dla 20+ letnich nieudaczników prawiczków :O 🖐️

Uznaję małżeństwo za taką poważną sprawę, że facet ma prawo wiedzieć. Nie mówię o tym, że kobieta ma mówić prawdę wszystkim dookoła. Ma powiedzieć tylko przyszłemu mężowi. Współczuje zwolennikom mordu, trudno się zabezpieczyć, trudno poczekać 9 miesięcy i mieć problem z głowy ... Pewnie, lepiej zabić. Hitler tak samo uważał. Dzięki postępowcom, w Zachodniej Europie kobieta za 50-100 lat będzie chodzić w chustach.

Nie porównuj, nie porównuj.... Chociaż nie raz można usłyszeć o kimś kto zabił bo został namówiony do tego. Dziwne jednak zdarzają się akcję takiego typu. Babka jest na nie, a tu facet wywiera taką presję, że babka się na to godzi... Nie mówię, że popieram jednak tak się - niestety - zdarza.

"Chociaż nie raz można usłyszeć o kimś kto zabił bo został namówiony do tego." Wtedy jeden siedzi za morderstwo, a drugi za podżeganie. Wzruszające.

Stalingrad wspolczujesz zwolennikom mordu a ja wspolczuje Tobie i Twojej przyszlej żonie bo z jednej srony wspolczujesz a drugiej jestes tak samo bezwzgledny w dochodzeniue zasad , ktore sam wymysliles kazdy w zyciu ponosi ryzyko ty chcesz ryzyka uniknac zmuszajac zone do szczerosci ponad byc moze jej miarę to tez powinno być w jakiejs kartotece faceta, ze ma skłonności do wywierania przymusu na kobiecie ?

Obstawiam, że za jakiś czas aborcja w postępowych krajach będzie ograniczana. Na pierwszy ogień obstawiam Francję.

gdybyś zabił sąsiada bo kolega ci kazał znaczyło by ze jesteś niewinny? nie bo to ty zabijałeś i to do ciebie należała ostateczna decyzja ale ten kolega ,który namawiał dostałby wyrok za podżeganie do zabójstwa

Nie jestem władczym facetem. Jedyną rzeczą, której u kobiety nie akceptuje, to pozytywny stosunek do aborcji na życzenie. W innych kwestiach może być przeciwieństwiem ... nawet socjalistką.

Gość pare aborcji nie zmieni
stosunków ludnościowych w europie. Europa i tak jest społecznym i gospodarczym trupem.... tylko jeszcze o tym nie wie. A prokreacja siądzie bo są już prowadzone testy kliniczne antykoncepcji dla mężczyzn. jeden zastrzyk i masz spokój z babami co to zapominają brać tabletek albo wygrzebują z gumek spermę :D Wszyscy faceci sobie zaaplikują i żadna baba w żaden sposób się nie skapnie, że dziecka nie ma bo gościu wziął zastrzyk :classic_cool:

Gość KurwaMać
najwięcej mają do powiedzenia ci co gówno wiedza Stalingrad - ok masz takie zdanie i jako jedyny w miare trzymasz poziom jednak twoj przyklaskiwacz offerma chyba nią jest? Człowieku o czym Ty pierdolisz? To kurwa Ty przestan oglądać tvn bo widać, ze normalnie gadac nie potrafisz Chyba kurwa gówniarz jestes jesli nie wiesz co ludzie potrafia wyprawiac. Typiara podala dosc radykalny przyklad jednak takie akcje maja miejsce, a powody sa rozne np. wielkie love, ona chce dziaciaka a on nie - ona skrobie, ona chce 3 dziecko a jemu nie jest wygodnie - co obi skrobie... Życia nie znasz!? Mało do uszu dolatuje prawdziwego, brutalnego życia? A ty chyba tvn zyjesz i ich slodkimi serialami

to, ze jedyna rzeczą ktorej nie akceptujesz jest aborcja- to twoj problem , twoje ryzyko i twoje prawo zostaw prawa kobiet kobieta i nie narzucaj jakis odgornych rozwiazan w sferach tak intymnych masz prawo spytac ale nie masz prawa domagac sie odpowiedzi i tyle

Gość aborcja jest takim samym
prawem kobiety :O 🖐️ jak prawem dresiarza jest wybicie ci wszystkich zębów 🖐️

Hmmm może jeszcze gdybym miał podejrzenie, że dziecko jest do mnie niepodobne, i zrobiłbym test DNA na własną ręką, to byłby atak na prawo kobiety do tego, że tylko ona wie kto jest ojcem dziecka?