Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Stalingrad

Gdyby doszło do legalizacji aborcji, czy powinna być ona odnotowana?

Polecane posty

Mówie, że takie akcje kobiety odwalają - nigdzie nie powiedziałam, że pochwalam usuwanie bo "pan i władca" chciał. Jednak cęgi również powinnien dostać takowy facet za to, że nie widzi problemu iż jego kobieta to robi, czyż nie?

Nie znam statystyk, może się mylę z tą aborcją w Polsce za 10 lat ... Jak rozłożone jest "za" i "przeciw" w kategoriach wiekowych?

Gość ja jestem z pokolenia kiedy
mimo wszystko apeluje o troche pokory w wyrazaniu sadów o spoleczenstwach. W powalajacej wieszkosci cywoilizowanego swiata prawo jest o wiele mniej restrykcyjne w temacie aborcji, niz u nas. Rozumiem, jesli Polska bylaby idealna moralnie , jesli byloby tram mniej przestepstw, wieksza troska o obywateli, wieksze bezpieczenstwo, ale nie jest. Nie kestesmy lepsi od tych krajw i ich obywateli i mowienie,ze wylacznie my jestedmy moralni na ich tlle jest po prostu smieszne. Abstarchuję od tego,ze niezaleznie od kraju, aborcji nie robi sie dla sportu czy przyjemnosci, jest to mozliwosc wyboru, z ktorego i tak wiekszosc nie bedzie chcala i musiala korzystac.

jak widac :D jeden absurd rodzi kolejne absurdy a wystarczy wzajemny szacunek

Argument typu, bo tak jest w Szwecji, USA czy UK nie jest znaczącym. Jak ktoś bogaty robi coś złego to mam go naśladować? Moim zdaniem w dzisiejszych czasach antykoncepcja poszła tak do przodu, że naprawdę z powodu złego zabezpieczenia odsetek niechcianych ciąż jest mały. Na świecie mniej więcej 10-20% aborcji ma źródło w sprawach medycznych i kryminalnych. Tak samo obstawiam sprawę (albo i jeszcze mniej) złego zabezpieczenia.

Jak czytam Stalingrada to zaczynam wierzyć, że będę miał dziewczynę - przynajmniej na rozum mi nie padło.

nie wymienilam tych krajow dlatego,ze sa bogate ,tylko ze wzgledu na to jaki jest tam poziom nauki, kultury - a ze sie zyje lepiej to chyba tez o nich zle nie swiadczy . Przeciez chyba nikt rozsadny. nie mysli kategoriami bogaty=zly, biedny= dobry Całkowity zakaz aborcji i antykoncepcji panował W Rumunii za czasów rezimu Caucescu - to tak na marginesie. I znane sa statystyki mowiace o tym,ze np w Szwecji, gdzie aborcja jest legalna, jest jej mniej , niz tej podziemnej w Polsce. To,ze istniej prawo do aborcji nie znaczy,ze sie kogokolwiek do aborcji zmusza. czy zachęca.

Gość KurwaMać
offerma - dobry nick nie wiem o czym pierdzielisz. nikt nie popiera ludzi ktorzy zrzucaja wine... moze warto zajac sie soba i swym zyciem latwo osadzac a za uszami to zapewne tez sporo masz

Jak chcesz pogodzić prawo do aborcji z punktem widzenia, że jest to morderstwo dla wielu osób? Bo przecież jest to morderstwo - morduje się istotę (dla was, dla nas człowieka) w imię wygody matki.

Przesadzacie z tymi aborcjami w Polsce. Dla przykładu podam RFN (Niemcy Zachodnie). "W Niemczech (RFN) aborcję zalegalizowano w 1976 r. Przed legalizacją zwolennicy aborcji podawali rzekomą liczbę nielegalnych zabiegów, szacowaną przez nich nawet na 2 miliony rocznie. Po legalizacji liczba aborcji wynosiła 54 309 w 1977, 73 548 w r. 1978" Więc można sobie te opowieści o tylu aborcjach w Polsce sobie włożyć w ... 4 litery.

offerma - 40 lat temu prezerwatywy byly w kazdym kiosku bez problemów( w odróznieniu od papieru toaletowego:))

Zresztą Polacy są wrogami aborcji ... tylko nie wiem, jak moje pokolenie. SLD będąc u władzy nie ruszał tej kwestii, więc Polacy są na nie. Ale ciekawią mnie statystyki poparcia zależne od wieku i płci.

Gość dobre dobre dobre
skad to wziales , ze faceci sa przeciwnikami. jacy kurwa faceci? w czyim imieniu sie wypowiadasz

jeli ktos uwaza płod od momentu poczecia za dziecko, tego zadne liberalne przepisy i tak do aborcji nie zmuszą. Tak samo, jesli jest praktykujacym katolikiem. To paradoks , ze akurat w kraju, gdzie jest podobno 98% katolikow ( czyli ludzi, ktorym aborcja przez mysl nie powinna przejsc) jest wprowadzony jej zakaz - bo niby dla kogo? Dla tych 2 % , ktore akurat nie musza znalezc sie w sytuacji, w ktorej chcialyby dokonac aborcji ( i ile raptem w tych 2% jest kobiet w wieku prokreacyjnym)? ). Lipne prawo albo lipne spoleczenstwo. Tyle.

Gość hołhołhoł
na temat aborcji najgłośniej krzyczą Ci, których ona nie dotyczy :O Stalingrad Ja jestem tylko za grą fair-play ... chcecie aborcji to ją macie, ja chce prawdy to ją mam. Nie mówię, że pracodawca ma do tego zaglądać ... tylko ktoś taki jak mąż. a po co Ci ta wiedza i do czego ? pomysł jak najbardziej idiotyczny , a Ty z pewnoscia jeszcze młody jestes i jak to sie mowi... w dupie byłes i gówno widziałes:P

Gość dobre dobre dobre
akurat w Polsce ustawa przeciw aborcji nie ma nic wspolnego z ochrona zycia.

Gość dobre dobre dobre
stalin zwiaz sie z jakas z oazy, z seksem dopiero po slubie. Nie bedzie krwi , wystapisz o rozwod. i zadnych dziwek, kochanek czy innych. bedziesz mial co chcesz bez kartoteki. O tym , ze wenere zlapales przyszla narzeczona tez ma wiedziec?

Stalingrad, Z twoimi poglądami i wyglądem to żadna cię nawet nie zechce, więc nie martw się bez potrzeby.

Gość hołhołhoł
Stalingrad Po to, żeby nie zwiazać się z potencjalną morderczynią. kochanituki, to ja Ci cos uświadomie- jesteśmy ludzmi i rozmanżamy sie płciowo, seks oprócz przyjemnosci moze prowadzic takze do ciazy... to chyba wiesz ? w związku z tym, ta potencjalna morerczyni SAMA w ta cholerna ciąze nie zaszła , prawda? wiec moze zasatnów sie dlaczego te kobiety podejmuja takie decyzje i zanim którakolwiek z nich nazwiesz per "moredrczyni" zasantów sie jak nazwac takiego chooja , który doprowadzil do tego, ze te kobiety to robią!

offerma - za PRL bylu tez kremy, pasty, krazki i inne cuda, nie byla w poswszechnym uzyciu tabletka hormonalna ( od ktorej zreszta prezerwatywa jest zdrowsza i nie mniej skuteczna). Do Rumunii Polacy przemycali jako antykoncepcję popularny lek przeciwzapalny Biseptol

Nie wiem ... dla mnie aborcja nie jest czymś normalnym, a jak ją zalegalizują ... wynoszę się do Irlandii albo Muzułmanów.

Gość hołhołhoł
Stalingrad "Nie wiem "??? :O??? tylko tyle masz do powiedzenia? " NIE WIEM " :O?? wiec moze jak juz masz tak "zdecydowane " poglady , to moze powstrzymaj sie troche z ferowaniem wyroków:O

Gość dobre dobre dobre
stalin nie chcesz aby dochodzilo do morderstwa to nie rznij kobitek.

hołhołhoł Niedługo Mikołajki to weź się za prezenty! Ja tylko uważam, że prawo powinno się zmienić na korzyść obu stron. Niech osoby wrogie aborcji coś mają z tej legalnej aborcji.