Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość krystyneczka86xD

rozjasnione wlosy.. pytanie

Polecane posty

Gość krystyneczka86xD

wczoraj mialam robiony balejaz. rozjasnione wlosy ktore wyszly mi praktycznie biale czyli takie jak chcialam, i kilka pasemek brazu. kupilam odrazu szampon ktory rewitalizuje kolor i chroni przed niechcianym zoltym kolorem blond wlosow. pytanie do was. po ilu dniach od zrobienia balejazu mozna umyc wlosy tym szamponem? i co ile dni nim myc te wlosy? fryzjerka zalecila myc nim na przemian. raz tym szamponem, raz zwyklym. ale mysle ze to hmm zbyt czesto? jak myslicie?:)

Gość krystyneczka86xD
ja kupilam szampon Joanna professional szampon rewitalizujacy kolor. popielaty z mikroproteinami neutralizuje niepozadany odcien na wlosach blond. a ty jaki uzywalas?:) bylam w hmm profesjonalnym studiu fryzjerskim a nie jakims byle osdiedlowym wiec mysle ze fryzjerka nie wprowadzial by mnie chyba w blad? ale z drugiej strony czytam forum i sa podzielone opinie na temat tych wlosow. a boje sie ze wlasnie nie beda rozjasnione tylko szare, lub fioletowe :|:| i jak go dozowac? bo on jest z dozownikiem odrazu. duzo, malo?

Gość krystyneczka86xD
chyba nikt tu na kafeterii wlosow nie farbuje haha :D

Ja farbuję, ale chodzę do OSIEDLOWEGO fryzjera, gdzie takie specyfiki, jak szampony rozjaśniające, nie wiadomo co, nie są potrzebne, dzięki profesjonalnym umiejętnością mojej fryzjerki :)

Gość NieZadowolona23
mozesz sobie umyc wlosy od razu na drugi dzien, tylko uwywaj tego szamponu co 4-5 dni, mialam fioletowe wlosy od czestego mycia.

ja mam takie siwe wręcz :D:D :D popielaty blond:D ale niweluje kolor płukanką stosowałam kiedyś szampon i miałam takie niebieskawe włosy tym szamponem myłam co drugie mycie . ale płukanka ma lepszy efekt :) tylko trzeba uważac zeby nie przesadzic :D

Gość nektarynka21
jak ci nie wyszly zoltawe to nie masz po co go uzywac :)

Gość krystyneczka86xD
dzieki dziewczynki za wypowiedzi :) wlasnie siedze z tym szamponem na glowie, bo psize ze kilka minut trrzeba go na niej potrzymac.. no nie wyszly mi zolte, ale chcialabym miec jeszcze jasniejsze, a slyszalam ze ten szampon rozjasnia tez wlosy. i wlasnei pytanko jeszcze do was. jesli wyszly mi naprawde jaaasne pasemka, prawie biale, z refleksami takiej delikatnej szarosci, ale w pozytywnym tego slowa znaczeniu, to czy kolor mi jeszcze bardziej wyjasnieje czy raczej na da polysk wlasnei siwego? pytam bo nie czesto zdarza mi sie farbowac wlosy, i uzywac takich specyfikow takze wybaczcie :P

Gość krystyneczka86xD
do z kazdym dniem: nie zebym obrazala tych osiedlowych jednak mam co do nich jdno zastrzezenie. Moja kolezanka zawsze chodzi robic sobie pasemka do takich raczej hmm odiedlowych. tzn raz robila jej znajoma fryzjerka ktora ma salon w bloku. zapewniala ja ze napewno wyjda jej biale wloski, kolezanka sie ucieszyla a tymczasem co? przyszla do mnie i wcale ich bialych niee miala, tylko jakas marna imitacje :| ja robilam w centrum miasta wiec mysle ze chyba musza jakos pokazac klase wiec chyba znaja sie na rzeczy hehe:P

Ja kiedys uzywałam tego szamponu z dozownikiem z joanny, ale zrezygnowałam bo włosy i tak zrobily mi się po miesiącu żóltawe, ale oczywiscie poleciła mi to "osiedlowa" fryzjerka, naszczescie udałam sie do dobrego salonu i mi powiedzieli o srebrnych płukankach, a nie o fioletowych, które sprawiały, ze miałam odcien jakbym szamponetką na fioletowo włosy farbowała :)

Gość 6404548903489040-54-054
poki nie sa zolte nie myj nim bo zxalpie fiolet

płukanka jest lepsza dłużej się trzyma :) do 2-3 myć polecam SREBRZYK kosztuje tyle co nic :D jest maly ale wydajny chyba ,że wolisz jakas wieksza ja mam w malej buteleczce juz 2 m-ce :)

Ale dziewczyna chce uniknac zżólkniecia włosow bo gdy juz sie takie zrobią to szampon wiele nie pomoze.

tez uzywam srebrzyka :))) przynajmniej nie trzeba go trzymac na głowie tyle co szampon. Noi daje odcien platyny a nie fioletu

Gość krystyneczka86xD
teraz zastanawiam sie nad balejazem włosow łonowych...

Gość krystyneczka86xD
nie wiem.. fryzjerka powiedziala tak ze moglaby zaproponowac mi bardzo dobry szampon ktory rewitalizuje kolor przez co wlosy nie robia sie zolte. no bo wiadomo ze z czasem kolor sie zmywa i nie jest taki piekny jak na poczatku prawda? wiec sie zgodzilam kupilam go bo czemu by nie., i mam nadzieje ze sprawi to ze wlosy po jakims tam czasie nie beda robic sie zolte. a jesli beda to szampon ten sprawi ze nie bedziewidac tego okropnego efektu zolci:P

szampon ci nie pomoze tez mialam zolte wlosy a jak stosowalam z szamponem to nie wiele pomoglo uwierz :) kup srebrzyk:)

JAsne, ze szampon nie pomoze, a fryzjerka moze ci tak doradzila bo chce zebys czesciej chodzila rozjasniac :)

Gość krystyneczka86xD
tamten trzeci od konca wpis to marny podszyw ;] do AVOCADO: tak masz racje chce uniknac zzolkniecia wlosow :) masz racje. czyli co narazie mozna uzywac jakiejs plukanki SREBBRNEJ a nie fioletowej po to by efekt jasniutkich wlosow pozostal, a gdy zaczna robic mi sie zolte zaczac uzywac tego szamponu? czy najlepiej odrazu zaczac go uzywac i myc nim glowe srednio co 3, 4 dni? bo tak polecila mi ta fryzjerka. na przemian zeby go stosowac. raz nim, a raz zwyklym szamponem:)

Stosuj płukanke co 2-3 mycia, a nie zżólkną Ci :) Farbuje włosy na platyne od 5 lat i płukanka srebrzyk mnie nie zawiodla. Gdy bedziesz bardziej w temacie to ten szampon wyrzucisz jak ja :)

avocado ma rację :D a jeżeli już tak bardzo chcesz stosować ten szampon to mozesz i to i to.. tylko efekt szamponu bedzie marny uprzedzam :D

no ja troche gorzej odwaliłam :] jak nie chcial mi wyjsc kolor jeszcze raz farbowalam az mialam siano na wlosach a jak zobaczylam ze istnieje cos takiego jak srebrzyk ..;] to myslalam ze zwariuje ze szczescia

Gość krystyneczka86xD
dzieki kochane za rady :) a powiedzcie ten srebrzyk daje efekt srebrnych wlosow? czy rozjasnia je jeszcze bardziej i daje polysk? bo mi chodzi tylko o to by ten kolor tak szybko sie hmm nie splukiwal i byl dlugo taki jasny jak jest teraz:P

Nie bede Cie okłamywała i mowila Ci ze srebrzyk daje efekt super ekstra lśniących srebrnych włosów, ale nie pozwoli on na zzolkniecie wlosow i do fryzjerki chodze z zawsze o ton jasniejszym kolorem więc robie tylko odrosty:)

tak trzyma dlugo kolor polysk jest kryje zolte wlosy bardzo dobrze :) i kosztuje ok 5 zl ;]