Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nan nan

charczenie u niemowlaka

Polecane posty

Gość nan nan

witam, proszę o rady bo już brak mi pomysłów Moja 8 miesięczna córka od 2 miesięcy bardzo mocno charczy, to taki odgłos z głębi noska. Nie leci jej katar. Stosowaliśmy przeróżne krople - nasivin soft, sól fizjol, euphorbium, marimer, odciągamy fridą, ale nic nie ma... BYłam prywatnie u laryngologa, jedyna rada - czekać, może przejdzie, rzekomo powiększona śluzówka może być, ale ja nie jestem spokojna. Poradźcie jeśli znacie problem, proszę! Nie moge słuchać już tego charczenia, a czekanie mnie wykańcza. Koleżanka mnie straszy że złe rozpoznanie może prowadzić do astmy. Prosze o rady z góry dziękuję

Gość nan nan
wlaśnie wyczytałam w necie że powiększona śluzówka i sapka może być z powodu alergii!! Dziecko moje pije mleko NAN 2 dostaje słoiczki zgodne z wiekiem czy mozliwe aby NAN 2 było powodem?

Gość mijeeczka
idź do pediatrym to może być alergia, refluks a może od suchego powietrza.

Gość nan nan
pediatra to dupa wołowa, zamierzam ja zmienic i szukam innego na to charczenie najpierw dala antybiotyk ospamox po ktorym 2 miesiace walki z plesniawkami i odparzeniami pupy a teraz jak jej mowilam to total lekcewazenie tematu

Gość kolorolowooo
moze to stridor?

Gość nan nan
a co to stridor??

Gość domidla
może to migdał miałam ten sam problem z synem

U mojej to była tylko sapka. Trwało to niedługo, a później minęło. Mimo wszystko do tej pory nawilżam nosek wodą morską.

Gość ktosiekkkk
Moja koleżanka miała podobny problem chodziła do różnych pediatrów i każdy po badaniu stwierdzał że dziecko jest zdrowe, w końcu jedna pani doktor stwierdziła że to refluks i dała skierowanie do szpitala Centrum Matki i Dziecka niestety tam na przyjecie sie czeka az ponad miesiąc szkoda mi było maleństwa i namówiłam ją na wizyę prywatną u najlepszego pediatry u nas w miescie jak sie okazało skierowanie było zbędne mały ma wiotkie podniebienie czy jakoś tak dostał leki i już jest prawie wszystko ok

Może powietrze jest za suche kup nawilżacz powietrza albo chociaż mokre ręczniki wieszaj na grzejnikach zobacz może jej pomoże wydaję mi się ,że to może być od alergii ja też charczę jak mnie coś uczula nowego Ja mam Astmę i tak miałam kiedyś juz ,ale bez paniki może to tylko to powietrze albo jakaś alergia powieś dziś ręczniki bardzo mokre

Gość nan nan
dzięki za odpowiedzi jednak uważam że to nie od powietrza suchego, kaloryferów mała ma to juz ok 2 miesięcy a grzejemy od ok tygodnia......... Najgorsze że wyczytałam o migdałku, wiotkiej krtani, ale lekarze nic nie robią aby to sprawdzić, szkoda dziecka, żadnej nocy przez to nie przespała ładnie od 2 miesięcy i my się męczymy...

Gość gość
A czy to charczenie pojawia sie np podczas albo po jedzeniu. Bo u mojego tak było, ze strasznie chcarczal jakby mu cos zalegalo w gardle. Jak odchrzaknal to było ok, przeszło samo nawet nie wiem kiedy. Tez chodziłam po lekarzach i byłam olewana.