Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość veraverde

UK kupno samochodu,koszty

Polecane posty

Gość veraverde

mieszkam w szkocji.mam zamiar kupic maly samochod za bardzo nie mam pojecia o kosztach wiem ze trzeba placic za mot,podatek,ubezpieczenia tak w skrocie ile mniej wiecej sie placi za maly samochod np toyota yaris (nie zalezy mi na zadnych luksusach,aby szybko przemiescic sie z punktu a do punktu b),jakie sa oplata w skali rocznej??? dzieki

Gość gujyi
to zalezy od wielu rzeczy, ale masz tu linka i mozesz sam sprawdzic w jakiej firmie najtaniej, a dzwoniac do nich zawsze mozesz cos wynegocjowac. https://www.confused.com/

Gość gujyi
jezeli masz juz jakies znizki to super, jesli np dopiero zdales prawko, ubezpieczenie bedzie wysokasne

Gość veraverde
prawo jazdy mam z polski od jakich rzeczy zalezy? interesuje mnie cena w przyblizeniu jakie znizki masz na mysli?

Gość veraverde
mam 24 lata,polskie prawo jazdy od 6 lat,bezwypadkowe,czyste o jakie znizki chodzi?od czego zalezne?

moj maz nie zalatwial zadnego zaswiadczenia ze ma bezwypadkowe prawo jazdy, byc moze mial szczescie;) dodam ze jeszcze do wczoraj mielismy ubezpieczenie na nas dwoje ( ja full uk -11 miesiecy, maz 11 lat ale..z poza EU) third party only, placilismy 460 , dodam ze samochod byl z 2004, silnik 1.8, takze w Twoim przypadku na pewno bedzie jeszcze taniej,

Mozesz tez zadzwonic na obslugiwana przez Polakow infolinie A-Plan Insurance, jesli Twoj angielski jest taki-sobie. Numer sobie wyklikasz w necie. Znajda Ci korzystne ubezpieczenie. Z tego co slyszalam, to dopiero po 25 roku zycia dostaje sie jakiekolwiek znizki, przed- tylko zwyzki. Ale probuj. Jesli masz jakiegos starszego od Ciebie kierowce, ktory ufa Twoim umiejetnosciom, to mozecie ubezpieczyc ten samochod na 2 osoby, wtedy wez te osobe jako pierwsza, ona dostanie znizki, Ty bedziesz dopisana do ubezpeiczenia, bedzie taniej. Ty samodzielne ubezpieczenie wezmiesz po 25 roku zycia. Jedna z opcji. Polecam Ci tez sprawdzic w jakiej grupie ubezpieczeniowej znajduje sie marka samochodu, jaki zamierzasz kupic, to tez ma znaczenie.

Gość veraverde
w polsce nie jezdzilam swoim samochodem,tylko rodzicow,wiec nawet nie wiem czy mialam jakies ubezpieczenie... ok dzieki za odpowiedzi,jakos mi sie to wszystko rozjasnilo

ja wlasciwie jak kupowalam ostatni samochod to mialam 2 lata znizek, ale jako moj partner mial 4 lata znizek to ja jakby moglam sobie wziac jego znizki, a on zostal drugim kierowca. najlepiej zadzownic i powiedziec jak jest. firmy sie bija o klienta wiec na pewno cos taniego wytargujesz :)

veraverde --> jak nie jezdzilas swoim to ubezieczenie nie bylo na twoje nazwisko wiec nic nie zalatwisz. sprawdz ile lat znizek ma twoj partner. a jak nie to trudno, w ciagu nastepnych lat sobie bedziesz musiala wyrobic znizki i tyle.

A ja mysle ze bedzie wiecej niz 500f rocznie bo nie ma jeszcze skonczonych 25 lat co kwalifikuje ja do grupy ludzi bardzo mlody kierowca czyli zwieksza ryzyko wypadku dla takiej forimy itp.. Z dniem kiedy konczysz 25 lat twoje ubezpieczenie automatycznie troche spada. A to ze ktos ma 6 lat prawko a nie jezdzil np i nie mial ubezpieczenia na siebie to nie oznacza ze bedziesz masz znizki. Niestety

Gość veraverde
moj facet ma 29 lat i rozumiem ze wtedy moglabym wziac ubezpieczenie na nas dwoje,on by byl pierwszym kierowca,moze wtedy by wyszlo taniej moglby miec potwierdzenie swojego ubezpieczenia,ale raczej z kolizjami:)

tyle lat jest znizek ile lat bezwypadkowej jazdy. znizki nie maja nic wspolnego z posiadaniem "czystego" prawa jazdy tylko ile lat nie zwracaliscie sie do ubezpieczalni po zwrot kosztow napraw samochodu, rozumiesz teraz? wiec jak chlopak mial stluczki i chcial kase z ubezpieczalni to liczy sie czas od ostatniego takiego wyplacenia pieniedzy na naprawy. mozesz byc drugim kierowca a on pierwszym. zadzwoncie bezposrednio np do privilege i zapytajcie ile to by wyszlo.