Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

jagoda369

PIERZECIE W ORZECHACH???

Polecane posty

Gość kameleon leon
Jagoda idz ssij pałkę. Nie widzisz ze cię tu nikt nie lubi...? Jak mozna pluć komuś w gębę a ona udaje że deszcz pada... Żenująca jesteś kobieto!

a ty jestes tchorzliwa gnida. :D bo nawet sie na czarno nie masz odwagi podpisac. Ale podejrzewam ze jestes orzeszek-leszek tylko ci glupio bo zrobilas z siebie idiotke. :D

Gość mitula
Wracam do właściwego tematu. Otrzymałam ostatnio prawie kilo indyjskich orzechów piorących, prawie za darmo, bo poprzednia właścicielka uznaje tylko OMO. Objaśniam mądralom, co to chcą zbierać orzechy na podwórku: jesli mieszkają w Indiach, czy w innym tropiku, to to ma sens. Nasze nie wypiorą. Natomiast mydlnica lekarska - to i owszem, ale z tym jest trochę kłopotu, bo pierze korzeń, a jak wiadomo, trzeba wykopać, oczyścić. Mam to nawet na działce, ale służy jedynie jako ozdoba, bo pięknie kwitnie. Wracam do orzechów. Zrobiłam już kilka prań z nimi, ale tylko kolorowe rzeczy. Wyprane rzeczy nie mają ŻADNEGO zapachu, co bardzo cenię, bo każdy zapach po pewnym czasie mnie drażni. Sweterek, który zazwyczaj po praniu był sztywno-szorstki, jest mięciutki, natomiast bawełniane rzeczy nie nabrały miękkości. Nie mam natomiast odwagi wyprac w nich białych rzeczy, bo jak czytałam, szarzeją, więc trzeba dodawać sodę, więc jadę dalej na proszku.

Gość plonacabrzozazz
ja wyprałam raz na probe pare dni temu wlasnie biala narzute z kanapy; powstaly brudne zacieki , mam nadzieje ze proszek dopierze ;/ to byla moja jedyna przygoda z orzechami

Gość mitula
A może wypowie sie ktoś, kto ma doświadczenie w praniu z kulą piorącą? Jak pisałam wcześniej, orzechy są OK, moze i ta kula coś warta? Lubie wszelakie nowości, ale z drugiej strony, nie lubie wyrzucania pieniędzy w błoto.

Gość ja mam te kulę
ba nawet 3 kule mam i oile wydawało mi się że kolorowe faktycznie się wyprało, to jak wrzuciłam je z jasnym praniem , to nie wyprało się wcale:( teraz jak mi się przypomni to wrzucam do pralki, bo podobno zmiękczają wodę