Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość primaverka89

CIĄŻA W MŁODYM WIEKU

Polecane posty

tzn. j a jestem na pracach interwencyjnych. Umowa konczyla mi sie w marcu, ale ze wzgledu na ciaze dprzedluzaja mi. Ja mowilam o tym, ze zawsze mozna stracic prace . priorytetu kobiet ktore maja wyrezyserowane zycie

Gość 1991-szczęśliwa
Powiem wam dziewczyny, nie raz zostałam skrytykowana na takich forach...że nieodpowiedzialna gówniara, kase chce ciągnąć od rodziców...itp... mam 19 lat, w marcu skończę 20...jestem w 6 tygodniu ciąży i jestem bardzo szczęśliwa... I to czy ktos się uczy czy nie, to jego indywidualna sprawa..osoby które się tu wtrącają i krytykują , świadczą tylko o własnej prostocie i płytkiej wyobraźni!!! bo co wam do tego?!!... ja jestem studentką pierwszego roku , ten rok amm zamiar normalnie dokończyć, na następny drugi rok wezmę sobie ITSa..czyli ze będę uczęszczać tylko na zaliczenia na egzaminy... mamy blisko teściów, ktorzy są wspaniali...więc to, że na czas mojej uczelni dziecko będzie u dziadku , nie świadczy o tym , iż chce ich wykorzystać, tylko to są dziadkowie, którzy marzą o wnuku/wnuczce...!!... Dlatego do wszystkich młodych mam- olewajcie zbędne komentarze, bo mi osobiście wymiotowac sie chce na zazdrosnych nieudaczników, którzy nie potrafią pogodzić pracy , czy nauki z dizeckiem...i tyle... pozdrawiam serdecznie wszystkie młode mamy!!:*

Gość 1991-szczęśliwa
sprostowanie, "...dziecko będzie u dziadków.." a jeszcze jedna wiadomośc... osoby krytykujące, nie włożą w nasze życie nic..więc co wam kur*a do tego, nikt nie miał od razu łatwo neizależnie od wieku!! no chyba że wy wszyscy się w luksusach wychowaliście...;/ jeśli osoba się cieszy z przyszłego dziecka, to raczej nei ma zamiaru go ani głodzić ani zaniedbywać, prawda?... więc jakieś finansowe sprawy na pewno mają zapewnione- i wam drodzy krytycy nic do tego!!!

Gość alaaa ma kotaaaaaa
Mam 21 lat i jestem w 32tc :) Jestem po ślubie przeszło rok , dziecko było planowane i bardzo chciane. Im bliżej porodu tym bardziej się boję czy to odpowiedni czas , przed ciążą wszystko było takie proste...ale nie- nie żałuję naszej decyzji. Jesteśmy szczęśliwi . Pozdrawiam wszystkie młode mamy :) Nie przejmujcie się głupimi komentarzami to Wasze życie i przezyjecie je jak Wy sobie to zaplanowałyście :)

Gość 1991-szczęśliwa
dokładnie tak, Boże jak sie cieszę , że jeszcze istnieją normalne kobiety, życzliwe, szczere..naprawdę to rzadkość w dzisiejszych czasach... ja jestem zaręczona, narazie ślub przełożymy....prawdopodobnie weźmiemy ślub jak będziemy chcieli dać chrzest malenstwu.. alaaa ma kotaaaaaa- Gratuluje Ci ciąży i nie zamartwiaj się niczym, jesteś silną babką i dasz sobie radę, i to jest zapewne odpowiedni czas!! 21 lat to właściwy wiek kobiet które potrafią pogodzić wiele spraw..:)

Gość 1991-szczęśliwa
halo??...juz nikogo na tym forum nie ma??

Gość taka prawda..
Nie mogę uwierzyć w to co czytam. Co to za bzdura, że młoda dziewczyna to złą matka? ;/ aż brak mi słów , na ludzi którzy krytykują inne osoby. Z pewnością chodzi o ich kompleksy , potrafią tylko się wymądrzać . Z medycznego punktu widzenia 30 lat to ostatni dzwonek na dziecku, a najodpowiedniejszy czas to wiek 20-25. Może i niektórych to boli , ale taka jest prawda NAJMĄDRZEJSZE KOBIETY . Moja bratowa zaszła w ciąże w wieku 32 lat niby miała wykształcenie prace, mąż to samo , mieszkanie itd. , dziecko 2 latka a tu proszę straciła pracę i od roku nie może znaleźć nowej mimo bardzo dobrych studiów ekonomicznych,są na lodzie i ledwo ich stać na życie. Mam również koleżankektóra zaszła w ciąże w wieku 17 lat i jest świetną matką, skończyła szkołe , dziecko jej w niczym nie przeszkadza i ma dobrą pracę. Podkreśle,że rodzina jej nie pomagała. A więc ZAMKNIJCIE MORDY bo tego się czytać nie da. Wszystko się da jeśli się chcę.