Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość primaverka89

CIĄŻA W MŁODYM WIEKU

Polecane posty

Gość primaverka89

Witam :) Czy są jakieś dziewczyny co w młodym wieku zaszły w ciążę ze swoimi partnerami? Ja mam 21 lat i mimo początkowego płaczu, że co to teraz będzie to w tej chwili nie mogę się doczekać tych pierwszych ruchów dziecka :):):) Pierwsze USG oboje mamy już za sobą i dla nas obojga był to totalny wstrząs :] Teraz to przy każdej wolnej chwili wyciągam pierwsze zdjęcia maluszka i oglądam :P

Gość primaverka89
właśnie jestem w 13 tyg. Na ostatnim pierwszym USG widzielismy fikolki naszego maluszka i nie moge się doczekac gdy te fikołki poczuje :)

Gość primaverka89
Juz pierwszy trymestr sie skonczyl... i dzieki Bogu bo.... juz miała dosyc. Jak tylko wstawałam z łozka chcialo mi sie wymiotowac i tak przez 24 godz :( To był najstraszniejszy okres bo padały słowa ktorych załuje jak cholera :( Ale teraz jest dobrze. Odruchy wymiotne przestały dokucza i moge jesc co chce. czuje sie wspaniale :):):)

Gość sakaszfili
masakra... i kto te dzieci utrzymuje? Wasi rodzice? facet tyrający na budowie?

też na początku tak miałam:) Wyprawkę już kompletujesz??? Bo jak jak się dowiedziałam, że będę miała dzidziusia pół sklepu wykupiłam z ubrankami:)

Gość primaverka89
ehh ja to jestem narazie jestem jeszcze na etapie... niedowiary :P A nie chce tak wczesnie kupowac, kompletowac - bo przykro to mowic ale wszytsko sie jeszcze moze zdarzyc :( chociaz nie mozna tak myslec, ale...

Gość sakaszfili
pytam, bo to dla mnie glupota byc tak nieodpowiedzialnym w tym wieku, to wiek na NAUKĘ, a rzedko sie zdarza ze 19 latka zachodzi w ciaze z powiedzmy 28

ja już przed ciążą pracowałam więc potem macierzyńskie i sama utrzymałam siebie i dziecko teraz trochę mało wychowawczego jest ale mąż dobrze zarabia więc starcza na utrzymanie nas i budowę domu. sakaszfili Czemu od razu jak młoda kobieta zachodzi w ciąże wszyscy musza krytykować i zarzucać nieodpowiedzialność?! A tak mój facet pracuje na budowie ale to coś złego?? Mężowie starszych kobiet nie pracują na budowach?? Nie rozumiem?!

Gość primaverka89
ciaza moja nie jest zagrozona ani nic, wszytsko dobrze sie rozwija i wiem ze wszytsko bedzie dobrze... ale jeszcze troche poczekam - chociaz wiem ze czas zleci jak szalony.

Gość Mania_20
ja mam 18 lat jestem w 7 mies. ciazy w styczniu skoncze 19 lat a moj synek urodzi sie w lutym :) jestem cholernie szczesliwa i mimo ze w moim zyciu synek duzo zmienil kocham go najbardziej na swiecie i nie mogę sie doczekać jak bedzie z nami :)

Gość sakaszfili
urwalo mmi pol wypowiedzi z 28

Gość sakaszfili
a jestes odpowiedzialna wpadajac w tym wieku? jak chcialas uprawiac sex, trzeba sie bylo zabezpieczac. przez to dziecko bedzie mialo niewyksztalcona matkę - tumana, a pieniadze na jego wychowanie beda ciagniete od dziadków

Gość sakaszfili
z reszta nie ma sensu sie klocic. dla mnei to zawsze byla i bedzie glupota - jesli moja corka bedzie kiedys na tyle glupia zeby tak postapic (po wszystkich przeprowadzonych z nia rozmowach) to niech sie utrzymuje z tatusiem dziecka sama. a Wy tez nigdy nie przyznacie, że to glupota, bo czasu sie przeciez nie cofnie prawda? lepiej sobie wgadywac, że jest super, o wiele lepiej niz gdyby dziecko mialo sie pojawic pod koniec, lub po studiach. milego dnia zycze i szybkiego, latwego porodu. pozdrawiam

Gość Mania_20
sakaszfili - zamknij się bo jestes załosna na maxa nie twoja sprawa gdzie nasi mężowie pracują i kto daje na dziecko moj mąż jezdzi tirem i mamy duzo kasy A są kobiety w ciazy i z dzieckiem które dalej się kształcą

primaverka89 oj z tymi nogami też miałam problem . Stopy nie mieściły mi się w buty;) Ale najgorsze były noce nie mogłam znaleźć sobie miejsca i co najmniej 10 razy potrafiłam wstawać siusiu:)

Gość sakaszfili
no tak, masz sie czym chwalic - mąż tirowiec ;p tirem moze jezdzic nawet facet, ktory skonczyl jedynie gimnazjum. pozatym super ze polowe miesiaca nei ma go w domu :) i czego mam Ci zazdroscic? ;> tego ze urodzilam dziecko po studiach, jestem wysztalcona, mam dobrą pracę, to samo mąż?? Uważam, że w tym wieku zabawa w rodzicielstwo to duuuży błąd i nie przekonasz mnie, że jest inaczej

Gość primaverka89
sakaszfili - krytykujac musisz miec zapewne jakis kompleks czegos. Jak widzisz dziewczyny niczego nie żałują, a Ty atakujesz jakbyś zazdrościła. Taka sytuacja potrafi zmienic kobiete. Staje sie ona bowiem odpoiedzialna teraz za dwoje a nie tylko za sibiebie. Taka krytyka z Twojej strony jest zbedna. trymestr, trymestre, wszystko zleci szybko i te bole w kregoslupie, te wszystkie dolegliwosci zostana mi wynagrodzone maleństwem. Mania_20 w 7 tyg juz wiesz , ze to chlopiec? ja w 13 nie wiem kogo tam mam w srodku : i wiedziec bede dopiero za 2 miesiace bo prawdopodobnie wtedy bede miala nastepny termin wizyty

Ja mam 22 lata, o dziecko staralismy sie rok:) I jak dla mnie jest to idealna pora na dziecko:) Juz we wtorek zobacze moja coreczke Lenke:*:*:*:*