Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość primaverka89

CIĄŻA W MŁODYM WIEKU

Polecane posty

Sakaszwili...wydaje mi się że Ty w wieku 20 lat po prostu byłaś niedojrzała emocjonalnie do bycia matka. Faktycznie nie każda kobieta jest taka sama. Poza tym w tym wieku nie miałaś męża o ugruntowanej pozycji zawodowej, więc ja Cię rozumiem. Bez wykształcenia, kasy, perspektyw to głupota i nieodpowiedzialność mieć dzieci. Ale tu dziewczyny piszą o innych sytuacjach. Ja powiem Ci jeszcze o sobie. Mam 43 lata ( dzieciaki w stopec) Syna urodziłam mając dokładnie 20 lat i 1 miesiąc. Byłam już męzatką z ponad rocznym stażem. Uczyłam sie dalej. Miałam "parcie" na rodzine i dzieci Mój mąż miał juz dobrze prosperująca firme i naprawdę super kasę. Byłam i jestem szczęsliwa..jedyne co było przykre w międzyczasie to 3 poronienia - pewnie miałabym 6 a nie 3 dzieci :P

Gość ja urodziłam jak miałam 22 lat
z moim chłopakiem studiowaliśmy, oboje pracowaliśmy dorywczo. Ale wszystko się ułożyło, daliśmy rade, chociaż bardzo łatwo nie bylo. Małzeństwo się rozpadło, ale mamy bardzo dobry kontakt, bo mamy razem wspaniałego, dwunastoletniego obecnie syna. Jest mądry, wrażliwy, dobrze sie uczy i ma z nami bardzo dobry kontakt. Ja i mój były mąż skończyliśmy studia, ja potem podyplomowe, oboje mamy bardzo dobrą pracę. Nigdy w życiu nie żałowałam ani ciąży, ani dziecka, w ogóle ani jednej chwili z mojego życia! teraz mam 34 lata i dwa tygodnie temu dowiedziałam się, że jestem w ciąży :) I to jest dopiero jazda !

sakaszfili: Czyli muślisz,że każda 19 czy 20 jak ma dziecko to znaczy,że wpadka? Ja już pisałam,że to nie była wpadka. A nawet jakby była to nie byłoby czego żałować:)

Gość sakaszfili
kochana dolores na samym poczatku w postach pisalam - jesli sie jest dojrzalym i ma na to kase - prosze bardzo! krytykuje sytuacje kiedy mlodym chce sie sexu, a niemaja NICZEGO, wpadają, ciagna kase od rodzicow, facet musi zapierdzielac 250h/mies na budowie i jeszcze teraz twierdza ZE TO IDEALNY CZAS NA DZIECKO to krytykuje!!! nie krytykuje 21laski, ktora ze studiow nie zrezygnowala i na ciaze sobie moga materialnie pozwolic

Gość cxncskdoqjiwqwqwqww
a urodziłam jak miałam 22 lat no to jestes juz staruszka bo jestes w ciazy i masz 34 lata bo 30 to jestes stara a 34 to juz starucha tak jak tu jedna napisala ze rodząc w wieku 30 lat to kobieta jest juz stara dobre!!!!!!

Gość cxncskdoqjiwqwqwqww
mialo byc DO a urodziłam jak miałam 22 lat

Sakaszfili, Nigdy nie ma idealnego czasu na dziecko i w dużej mierze ciąża jest dla nas zawsze zaskoczeniem. Teoretycznie można w wieku 18lat zajść w ciążę, a dwa lata później mieszkać w luksusowym apartamencie na śródmieściu za 380 tysięcy, jeździć solidnym SUVem, nosić szpilki jimmiego choo i zarabiać grube tysiące. I przy okazji robić dyplom jako pani inżynier. Może nie każdemu sprzyja takie szczęście, ale nikt mi nie powie, że dzieci rodzone tuż przed uzyskaniem pełnoletności przez ich matki są temu winne. Winni są Ci, którzy nic nie robią ze swoim potencjałem. A można mieć dziecko, motywację, potencjał, 20 lat i siłę do roboty.

Gość primaverka89
no co tu gadac. z bilogicznego pkt widzenia ostatni dzwonek na urodzenie to 32lata. A krytyka niektorych kreci sie tylko wokol kasy i kasy i kasy. moze i kasa jest wana ale bez przsady. takie materialne traktowanie kazdego czloweka to juz lekka przesada. To w jakiej sytuacji materialnej sie znjaduja niektore osoby to ich sprawa. Napewno sobie poradza. oczywistym jest ze robienie co roku dzicka bez srodkow do zycia jest totalna bzdura. Ale tutaj kazda z mlodych mam ma jedno dziecko ktorego nie nastawia napewno na pieniadze. A ze dziecko chce a czegos nie dostanie - normalna sprawa. zbyt duzo dawac nie mozna i tyle. Ile raz moja mama wspominala ile wstydu jej robilam bo cos chcialam a nie dostalam to wrzeszczalam, plakalam, tupalam. W tym momencie potrafie sie obyc bez wielu rzeczy bo nie musze spelniac swojej kazdej zachcnianki.

No to Ok , nie doczytałam chyba. Ale może dlatego,ze często czytam tu opinie takie, że jak któraś pomimo chęci, kasy, możliwości jak rodzi w tym wieku to i tak jest kretynką :p a z tym się nie zgadzam

Gość primaverka89
32lat, bycie zdrowa kobieta moze i jeszcze mozna. Bo wraz z wiekiem rosnie ryzyko jakis powiklan.

Gość MariaaaaMagdalenaaa
WYPOWIEDZ, KTÓRA BARDZO MI SIĘ NIE SPODOBAŁA : "btw. rodzice uczniow w szkole moich dziec sa w podobnym wieku, tez mieli wszystko poukladane. nie ma ani jednej 20 paroletniej letniej podlotki, bo poprostu prawdopodobnie ich na nią nie stac " SAKASZFILI TY TO DOPIERO JESTEŚ "PODLOTKĄ" ALE UMYSŁOWĄ :) I POWIEM CI,ŻE BIJĄ PRZEZ CIEBIE AŻ MIŁO KOMPLEKSY, TO,ŻE JESTEŚ STARYM PRUCHNEM I PEWNIE NIE SCHUDŁAŚ DO DZIS PO CIĄŻY ... HAHA UŚMIAŁAM SIĘ STARUSZKO

Gość sakaszfili
mamo kubusia juz wczesniej opisywalam moja sytuacje i powtarzać się nie będę pierwsze dziecko urodziłam w wieku 27. lat, drugie 31.

Gość sakaszfili
marysiu prosze Cie :) przypomnij sobie te slowa jak skonczysz 39 lat :) ciekawe czy bedziesz sie czula jak stare pruchno :D Swoją matke też tak widzisz ?;> jest dla ciebei starym pruchnem dziecko?:)

Gość primaverka89
Rada. Post jest dla Młodych mam wiec.... nie dyskutujcie z mamami które są starsze i frajde sprawia im krytykowanie młodych mam :)

a my urodzilysmy wczesniej i to forum chyba nie pasuje do Ciebie. wiec nie obrazaj nas bo to nasze zycie i nasza sprawa ,a tak w ogole lepszy kontakt maja dzieci z mlodszymi rodzicami .wiec ja minusow tej sytacji nie widze;) prawda MŁODE mamusie?;D:)

Gość sakaszfili
teraz niestety zegnam Panie jak juz wspomnialam nie obrazam młodych Pań, które świadomie zdecydowały sie na dziecko w młodym wieku i mogą mu zapewnic jakieś zycie, nie ciągnąc kasy od rodziny - gratuluję i zycze pociechy z malenstwa reszta nieodpowiedzialnych wpadaczek tulajacych się po kątach - żal pozdrawiam i życzę znośnego rozwiązania

ale atmosfera.. Może być 20 letnia kobieta bez wykształcenia i może być dobrą matką, a może być i taka , która jest po studiach i bd zła matka. To działa w dwie strony. A kto powiedział,że taka 30 latka nie straci pracy?? Wszystko jest możliwe. Nie tylko kasa się liczy. Lepiej żyć przeciętnie,ale z godnością. I nieważne czy ma się 20 lat, czy 40.

sakaszfili nie rozmumiem Cię. Weszłaś na ten temat wyraziłaś swoje zdanie i chyba wystarczy. Fajny temat o radości bycia młodą mamą zmieniłas w nagonkę na dziewczyny. I nie pisz mi proszę, ze one Cię atakują, bo w ich przypadku to forma obrony. Ty byłaś gotowa jak miałaś 27 lat one jak mają dwadzieściapare.

tak na marginesie moj synek nie byl wpadka :) a nawet jesli jakas z dziewczyn wpadla to kocha swoje dziecko najbardziej na swiecie i jest w stanie mu godne warunki zapewnic ,ja podziwiam te Was kochane bo wiem jak jest ciezko ale jak sie chce to wszytko da sie osiagnac i maluszek nie przeszkadza w tym;)

tylko wzburzyc potrafi taka baba. No sorry inaczej milej sie nie da okreslic takiej osoby. Chce krytykowac niech zalozy osobny post, ktorego zpewnoscia nie odwiedze.

Gość kretynki_z_was__smarkate_mamus
a ja POPIERAM SAKASZKWILI!!! ja urodzilam w tym roku we wrzesniu, mam 24 lata i uwazam, ze to za wczesnie, bo najpierw powinna byc praca i kasa, a tak? przez rok jeszcze moge zapomniec o pracy, bo maz nawet nie chce slyszec bym zostawila dziecko komus innemu; kase mamy, maz dobrze zarabia, dom w trakcie budowy, ale ja czuje sie niespelniona; kocham maluszka calym sercem, ale jednak wolalabym by plawil sie w luksusie, do ktorego moje zarobki by sie przyczynily dodatkowo; no ale coz...

Możesz mieć tylko żal do siebie. A Twoje dziecko napewno nie bd szczęśliwe jeżeli bd mu powtarzać,że przez niego się nie spełniłaś.