Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

very lucky star

Co myślicie o kaloszach na zimę????

Polecane posty

Co do butów na zmianę - znajome z pracy tak robię:o Przychodzą w kozakach i zmieniają na półbuty. Kozaki wkładają do szafy. I jednej z nich śmierdzą nogi, z przeproszeniem. Kurwa:o Ja tam tez swój płaszcz wieszam:o Kiedyś otworzyła na oścież szafę, żeby się trochę przewietrzyło:o Ludzie, jacy ludzie potrafią być jebnięci :o

"Taki problem, że jak ktoś jeździ komunikacją miejską w dużym mieście" No jak autobusem to rozumiem, ale szczerze to wolałabym już targać buty autobusami niż mieć mokre. Miałam różne buty od najtańszych do najdroższych i niestety w każdych miałam mokro :(

no, ale jaki problem w tym, żeby sobie raz te buty na zmianę do pracy zawieźć i niech tam leżą cała zimę? a na wiosnę zabrać je z powrotem do domu

Gość bez nicka bez sricka
Ja tam wolę wyglądać mniej kobieco, ale za to ciepło się ubrać i być zdrowa. Śmiać mi się chce jak widzę w tramwajach dziewczyny w rajstopkach i kozaczkach które narzekają, że im buty przemokły...jak sobie odmrożą stopy, to dopiero będą pięknie wyglądały!

Gość sesesemulina
Przeciez nikt nikogo nie zmusza - ani do trekingow, ani do kaloszy mysliwskich hehe ;) Ja tez nosze buty trekkingowe, model damski, wiec nie wiem, dlaczego mialyby to byc buty nieodpowiednie dla kobiety - a ze kiecek nie nosze, to mi pasuja do garderoby :P A jak ktos nosi kiecki i nie chce do nich nosic mysliwskich kaloszy ;), to przeciez nikt nie zmusza. Mozna tez dobrac inne buty, ktore sa w miare cieple. Ale tak czy siak - jak buty sa cieple na mrozie, to w biurze 8 h sa nie do wytrzymania. I jak cos jest ok do biura, to sie marznie na mrozie. Wiec chyba buty zmienne to nie jest taki glupi pomysl.

Gość sesesemulina
Co do kaloszy mysliwskich, to moze sobie takie sprawie. Nie do pracy hehe, ale codziennie chodze z psem po polach/lakach/lasach i nawet te moje buty trekkingowe nie daja rady. Co prawda nie przemakaja do cna, nie moknie mi w nich stopa, ale jednak te warstwy namakaja i zaczynaja troche zadawac stechlizna, bo co sie podsusza, to znowu wychodze i znowu mokna. A takie gomaki to jednak nie do zdarcia :)

Ja w tym roku zaszalałam kupiłam muszkieterki na obcasie, fajnie wydłużają nogę, są ocieplane więc noga nie marznie.

Gość jeszcze tu kiknijcie przy
ja nosze buty trekkingowe do pracy i tam sobie zmieniam na buty na obcasie i jakos zyje, a nogi nie przemakaja i mi cieplo ale wiekszosc laleczek woli zmarznac i sie pokazac niz dbac o zdrowie

Gość sesesemulina
Ale jak ktos lubi chodzic w sukienkach, to ja sie tak bardzo nie dziwie, ze nie podoba mu sie pomysl zakladaia butow trekkingowych, chocby tylko na droge do autobusu :) Swoja droga, az kiedys zadam szyku i zaloze tak dla picu taki zestaw, o moze w sobote na zakupy - kiecka, plaszcz i buty trekkingowe :) A moze lepiej kiecka, trekki i kurtka narciarska?:)

w reserved nie widziałam ostatnio nic ciekawego, ogólnie tam też opłaca się poczekać na promocję :) chociaż są dużo tańsze niż w wittchenie , ale po co przepłacać:)

Oglądałam kurtki, była jedna fajna tzn wydawała się ciekawa ale jak założyłam wyglądałam jak napompowany ludzik :O Torebka jedna była ładna , lekko błyszcząca pikowana :)

http://www.ecco.com/pl/pl/kolekcja/damskie/outdoor/810033/56525/detail.do A jak od trzech miesięcy myślę tylko o tym, żeby kupić sobie te buty :O wiem, że są brzydkie, ale są tak ciepłe że dam się za nie pokroić😭 Tylko nie wiem, czemu szkoda mi 6 stów na nie 😭 A co do kaloszy to ja mam jedne cienkie tradycyjne, ale kupiłam do nich ocieplacze i tak na 0 stopni są ok, ale na mrozy to ni chu chu :O

najlepsze sa chyba sniegowce nierpzemakalne i cieplutkie, ktore sprawdzaja sie na duzym mrozie. Gumowce oczywiscie ale tak do -5 ale pod warunkiem ze maja też ocieplacze

Ostra, pal sześć góry. ja codziennie chodzę przez stare miasto 2 x dziennie do roboty. I nie wiem, ile razy już prawie sobie zębatkę wytłukłam krocząc po ośnieżonym bruku :O A że i tak mam ciepłe kozaki (zamszowe, ale zajebiaszcze i kosztowału 70 PLN :classic_cool: ), to przydałoby mi się coś co założę do jeansów (nie rurek :O))