Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taaaaka....

Ile wydajecie "na życie"

Polecane posty

Gość taaaaka....

miesięcznie? i iloosobowa rodzina? Ja jestem z mężem i niestety tylko on pracuje, mi sie trafi czasem jakis zarobek ale stałego nic nie moge znalezc. Mąż nie zaabia mało a jednak ciągle brakuje nam pieniedzy:( ile wy wydajecie? Mówię tutaj tylko o żywności.

Gość singielka sama od zawsze
ja na żarcie 500 zł , kosmetyki 200-300 zł, ciuchy różnie 200-500 w zależności czy zima czy lato wydatki oczywiście w skali miesiaca

Gość e-tinkaa
Jest nas troje maż ja i synek 16 mc tez nie pracuje bo nie moge znalesc pracy na jedzenie i kaszki dla małego i jego pieluchy bez srodków czystosci około 2,5-3 tyś

Gość taaaaka....
Ja przeliczyłam że miesięcznie "przejadamy" 1200 zł....

Gość na jedna osobe 700zl
na jedzenie kupuje w tanich sklepach

Gość taaaaka....
to wg mnie bardzo dużo... Nie mam pojęcia jak przyoszczędzić bo nic szczególnego nie kupuję...

Gość My rodz.4 -osobowa
ok.4 tys. na jedzenie i śr.czystości -trochę dużo :P

Gość na jedzeniu nie da się oszczęd
zić bo przypłacisz zdrowiem, za jakiś czas będziesz potrzebowała na lekarzy

Gość betiiii
ja mieśięcznie wydaje około 800 na jedzenie jes nas 3 osoby

Gość e-tinkaa
betiiii jak ty to robisz ja najmniej 2 tyś i było ciezko zazwyczaj wydaje koło 3 tys to wtedy mam co jesc loduwka jest pełna a tak to marnie

Gość taaaaka....
beti jak ty to robisz... Ja staram się wydawać jak najmniej, kupuję produkty z niższych półek i nic to w sumie nie daje...

Gość agatka03ww
okolo 3 tys .duzo jak niewiem co -ale mam male dziecko wuiec bebilon i jedzenia w sloiczkach plus pampersy .

Gość taaaaka....
Ja ciągle szukam pracy żeby jakoś starczało tej kasy i żeby coś jeszcze odłożyć, ale u mnie jest takie bezrobocie że masakra...

Gość betiiii
kiedyś wydawałam więcej ale teraz idąc do sklepu po zakupy robie sobie liste tycz najpotrzebniejszych produktów i nie kupuje nic więcej niż to co mam na liście patrze na ceny oczywiście .Jak gotuje np. obiad to też tak by było na chociaż 2 dni

800-900 na 2 osoby, ale jesteśmy młodzi i przy wizycie u rodziców z reguły dostajemy tzw. wałówkę, jakieś pierogi, mięso, jedzenie obiadowe ;) Zwykle starcza na ok. 2 tyg (jeździmy co 4-5 tygodni). Nie szastamy pieniędzmi w sklepach, też często wybieramy tańsze wersje. Życie jest drogie, a ostatnio jeszcze bardziej podrożało. Myśle, że też zależy gdzie się mieszka. My mieszkamy w Poznaniu.

Gość bystra.....
3 osoby w tym 2letni synek duzy pies duze mieszkanie i dwa auta miesiecznie ok 4 tysiace

Gość betiiii
też mam małe dziecko ale nigdy nie kupowałam gotowych obiadków sama gotowałam wiem jakie te obiadki są drogie

Gość taaaaka....
ja mieszkam w świętokrzyskim, w dość małym mieście... I tutaj choć by człowiek na głowie stawał to pracy nie ma:/

Gość e-tinkaa
jaotuje sama a jak dodam samochody rachunki srodki czystości kredydt to wychodzi ponad 10 tyś :(

Gość 45hafww
1100 opłaty z pampersami mlekiem w proszku,kaszkami,chemią gospodarczą 100-1200 na żarcie rodzina 4 osoby

My z łódzkiego i ten sam problem z robotą. Dlatego wyemigrowaliśmy, ja co prawda jeszcze szukam, ale mam już coś prawie zaklepane, facet szybko znalazł. Masakra, chciałoby się wyjść do knajpki, kina, ale wszystko kosztuje, więc nam szkoda. Po Nowym Roku znów wszystko podrożeje, a jak słyszę albo czytam, że łapiemy się na jakąś śmieszną listę najbogatszych państw, albo jak Tusk wczoraj mówił, że Polska tak ładnie sobie radzi z kryzysem i prawie wcale nie jest odczuwalny to mnie krew zalewa.. kuźwa jego mać :P

Gość betiiii
z tegpo taki wniosek że każdy wydaje tyle na ile go stać bo nie wydam 3,4. czy 10 tysieńcy miesięcznie jeśli ich nie mam proste.

Gość taaaaka....
Ja usiłuję przekonać mężą do wyprowadzki do jakiegoś dużego miasta gdzie łatwiej znaleźć robtę chociaż za ten głupi 1000 zł ale on się zawziął... Fakt trzeba by wtedy coś wynająć ale na początek to sam pokój by starczył...

Gość betiiii
ja mieszkam w śląskim i wydaje mi się że jest dośc pracy zależt może od wykształcenia albo predyspozycji

betiii... są tacy co wydają. Mój ma kolegę w robocie, który mówi, że spłaca kredyt. Wziął 15 tys. bo nie miał roboty (pewnie z tych sprytnych na dowód) za 5 kupił samochód, resztę "przehulał". Teraz spłaca na pół z matką, ona gdzieś na wyspach robi. Ma teraz do oddania ponad 20 tys. Sama nie wiem czy to głupota czy odwaga. Ludzie różnie sobie radzą jak widać, pewnie jakieś tam swoje powody mają ;)

Gość taaaaka....
no w śląskim to może i jest... Mi "najbliżej" by do kielc było w naszym województwie. Tylko że to najbliżej to 50 km jest...

Gość a ja aja aja
kredyt na dom, zycie, benzyna ,tel. etc - wychodzi kolo 9 tys miesiecznie

Gość nnnnnnnnnnnnnnneeeeooorrrooonn
tak jasne ? a czy wy wiecie jaka jest srednia krajowa ? a wszystcy tu dziwnym trafem po pare tys zlotych miesiecznie wydaja ... jakby wszyscy zarabiali po pare tys zlotych miesiecznie

Gość e-tinkaa
maz ma firme zarabia więcej to fakt ale wydatków tez mam więcej eh sama szukam pracy ale jest ciężko