Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamitttta

Co najbardziej zaskoczyło Cię podczas porodu i pierwszych dni macierzyństwa?

Polecane posty

Gość Zaskoczyło mnie
-że personel robi coś innego i ma mnie w d..., -że jak poczułam parte to powiedzieli "możesz poprzeć jak chcesz", -że po nic mnie nie bolało oprócz szwów, -że sama poszłam pod prysznic, chociaż byłam słaba, - że dziecko podczas karmienia gryzie sutki a ból jest nie do wytrzymania -że można tyle nie spać i przeżyć, -że dziecko może wisieć na matce 24 na dobę

Gość ma 2 misesieczne dzieko
-to ze wlozenie cewnika zajebiscie boli -to ze nie zrobili mi lewatywy,nawet nie proponowali -to ze polozna miala waty ze nie estem ogolana,kurwa niby jak jak stopp nie widzialam a co dopiro wlasna piczke -to ze po wyjeciu dziecka z brzucha w koncu zlapalam gleboki oddech -to ze ppo cesarce odeszlo mi 11 kg z tego dziecko to tylko 3,450 -to ze tak mnie rozciachali i wydawalo sie wysoko,a teraz blizna jest prawie nie widoczna i nizej niz linia majtek -to ze milosc do dziecka jest czyms najpiekniejszym i bezwarunkowym -to ze moje malenstwo gdy tylko ja przytulilam odrazu przestawala plakac -to ze spiewam jej kolysanke ktoraspiewalam jej jak byla w brzuchu i tylko przy niej zasypuia -to ze sobie owinela nas wokol najmniejszego palca -to ze ma 12 tyg a wazy juz 7 kg i mieszy 66 cm no i najgorsze ze mam schize czy ona oddycha ,teraz juz mniej ale na poczatku wogole nie spalam bo sprawdzalam czy oddycha

a i ze po cesarce bolalo jak cholera a po 2 tyg juz nie potrafilam sobie prypomnirec jak bardzo i to ze chce jeszcze 2 dzieci mimo cierpienia itd po cesrce

a i ze pierwszewstanie z lozka po cesarce spowoduje u mnie placz z bolu nigdy takiego nie czulam a jak bylo przed to taka twardzielka ze mnie ze trzeba itd,pocieszalam dziewczyne ktoraa wstawala godzine przede mna a sama nie moglam sie ogarnac

Przed porodem zaskoczylo mnie to, ze: -mialam taki straszny bol na spojeniu lonowym, ze bolalo nawet przy przekrecaniu sie z boku na bok - musze siku co 20 minut i tak nawet czasami w nocy :O -przenosilam ciaze 11 dni po terminie Porod zaskoczyl mnie tym,ze: -pielegniarka byla przy mnie non stop i byla poprostu przecudowna -moj maz, ktory spisal sie na medal - byl bardzo pomocny -akcja, ktora postepowala bardzo szybko, a straszyli mnie, ze czasem tak dlugo sie rodzi -bol byl przeogromny -wystraszylam sie, jak powiedzieli, ze teraz bedziemy przec - nie chcialam nieiwem czemu :P -moja reakcja na dziecko - bylam szczesliwa, ale hmm jakbym snila, niewiem jak to opisac -lzy mojego meza na widok corki - na codzien takiego typowego "twardziela" :) Po porodzie: - nie moglam spac przez 4 doby! Czulam sie, jakby mi ktos jakies dragi dal przeciwko spaniu, bylam wykonczona -straszny bol po zszyciu utrzymywajacy sie przez dluzszy czas eh -pierwsze dni zycia corki pamietam jak przez mgle - czulam sie jak zombie i ciesze sie, ze mam to juz za soba :)

I zapomnialam o najgorszym- HORMONY Bylam taka szczesliwa, ze mam juz coreczke , a nie moglam przestac plakac (z reguly jestem mniej wrazliwa osoba) i tak caly okres pologu - tak latwo bylo mnie doprowadzic do placzu, ze maz to ciagle uwazal co mowi :D

Gość Pit z Zusu
- że łatwo poszło( nie jestem osobą która posiada jakąkolwiek kondycję) - że może być zabawnie - że niewiele pamiętam z moich monologów -że ból porodowy nie jest najgorszym jaki czułam - że można mieć zakwasy w takich miejscach - że w szpitalu przez kilka godzin czułam się cudownie - że noworodek potrafi tyle spać

Gość moja córka
- to że skurcze tak strasznie bolą -to ze po 14 godzinach na porodówce pierwszy raz w życiu miałam myśli samobójcze - że jak zawieźli mnie na cc i dali znieczulenie w kręgosłup to poczułam się jak w raju:) - to ze założenie cewnika nic nie bolało - że po cc tak szybko doszłam do siebie - że karmienie piersią nie jest takie proste jak pokazują w gazetach:) Zaskoczyło mnie też że miłość do dziecka nie przyszła u mnie od razu tylko z czasem:)

Gość gość
A mnie zaskoczyło to że tak dzielnie przeszłam poród i wcale nie był tak bardzo bolesny :)

Mnie to, że byłam tak wykończona że nie miałam nawet siły objąć dziecka które po porodzie lekarz położył mi na brzuchu :o Strasznie sie wtedy czułam i wydawało mi się że wszyscy myślę że go nie przytulam bo nie chcę, a ja nie mogłam :(

Gość keiko @#$%%^^
To,że jeśli szpital ma certyfikat "przyjazny dziecku"-oznacza,ze jest nieprzyjazny matce-tak jak szpital w Inowrocławiu w woj, kujawsko-pomorskim-najgorszy szpital, najgorsi lekarze

Gość suzi000
-to że szkoła rodzenia to bzdura, i nic nie wyglada tak jak mówią -to że poród to nie jest cudowne przezycie - to że skurcze tak strasznie bolą -to ze po 14 godzinach porodu będę szczęśliwa jak powiedzieli, że mnie pokroją - że jak zawieźli mnie na cc i dali znieczulenie w kręgosłup to poczułam się jak w raju - to ze założenie cewnika nic nie bolało - że po cc tak szybko doszłam do siebie - że karmienie piersią nie jest takie proste jak pokazują w gazetach -to że mleko modyfikowane i butla to cudowny wynalazek Zaskoczyło mnie też że można ni kochać swojego dziecka i chcieć żeby je ktoś zabrał To że mój cudowny mąż jest takim wspaniałym ojcem To że tak bardzo będę chciała wrócić do pracy To że tak bardzo zmieni się moje życie I to że teraz to życie nie jest takie fajne jak było wcześniej