Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość W dupie mam katoli.

Rezygnacja z bierzmowania.

Polecane posty

Gość W dupie mam katoli.

No właśnie, zrezygnowałam z bierzmowania i ksiądz mi dziś na religii gadał że proboszcz chce sie ze mną widzieć :O Jakby bierzmowanie to był jakiś przymus :O Iść do tego proboszcza czy mieć to w dupie?

Gość CrystalCastles
zrezygnuj tez z religii. Bierzmowanie to bzdura, sama przez to przechodziłam 2 lata temu. Nie chcialam isc do bierzmowania to i z religii mnie chcieli wywalić. Ze to jakies odstąpienie od kościoła. No i trudno, skonczylo sie nadciąganie sredniej religią. Lepsze to niz zakłamanie

Gość Johny Canada
olej tego kleche

a co to proboszcza ... to Twoja decyzja i jeśli nie chcesz, to jest to Twoja sprawa i nie musisz sie tłumaczyc

Gość Możesz się spiąć
Powiedz pedofilowi w sukience, że skoro on ma do Ciebie interes, to jego brocha i on ma do Ciebie przyjść 🖐️

Gość a co na to rodzice?
Też masz ich zdanie gdzieś?

Gość W dupie mam katoli.
NO w sumie to mi sie nie uśmiecha do niego iść, bo pewnie bedzie mnie próbował namówić żebym jednak szła do tego bierzmowania, ale ja i tak swego zdania nie zmienie, więc nie widze w tym sensu, ale jak nie pójde to ksiądz mi bedzie ciagle wypominał na religiii :O

Gość W dupie mam katoli.
Matce to zwisa i powiewa czy ide do bierzmowania.

Gość ssszynka
Ja bym powiedziala, ze jak proboszcz ma cos do mnie, to niech sam do mnie przyjdzie. I nigdzie nie idz, przeciez cie pod karabinem nie zaprowadza. A co do usuwania z religii - nie wiem, nie mam pojecia, czy to jest powod, czy nie.

Gość W dupie mam katoli.
No właśnie, on ma sprawe do mnie to niech on przyjdzie do mnie :O Ja nie mam do niego żadnego interesu.

Gość precz z czarnymi łajzami
olewaj tego czarnego zboka,jest XXI wiek,niech spada kacyk zakłamany do sredniowiecza

Gość ssszynka
A co do tego, ze bierzmowanie do slubu potrzebne - moze ty masz tylko faze 'antykoscielna', moze masz tak juz na stale - ale nie mozna czegos robic wbrew sobie. Jak bedziesz kiedys jednak chciala przystapic do bierzmowania, to zawsze jest taka mozliwosc. Sa kursy, chodza tam dorosli, ktorzy tez kiedys nie odbebnili tego razem z cala grupa. Nic sie nie dzieje, a zawsze to inne uczucie, jak cos sie robi z wlasnej woli

Gość legendarny Zieliński z Torunia
lep[iej uwazaj, bo zerznie cię tam tak mocno w anusa, że skarpete będziesz ciągnął 2 metry z asobą :)

Gość Magda54933
ja jak byłam młoda to poszłam na to bierzmowanie bo musiałam, szłam tam z przymusu a mogłam zrezygnować tylko że byłaby awantura rodzinna, ty autorko nie masz żadnego obowiązku iść na bierzmowanie , a tym bardziej na rozmowę z proboszczem.. niech on przyjdzie do Ciebie jeśli taki z niego duszpasterz:O

Gość W dupie mam katoli.
NIe pójde, w poniedziałek mam religie to jak ksiądz sie coś będzie pluć to powiem że nie miałam czasu w tym tygodniu i że przyjde w sobote, no i wtedy pójde i powiem proboszczowi że mnie nie interesuje co ma mi do powiedzenia i może nawet mnie ekskomunikować :O

Gość może pora przyjrzeć się
swojej wierze? Bo cóś z nią nie tak...

Gość W dupie mam katoli.
A ty sie moją wiarą nie interesuj, nie uważam się za katoliczke i dobrze mi z tym.

Gość marsssiilla
e tam luz bluz.. poprostu idz i mu powiedz ze to twoja prywatna sprawa czy chcesz isc do bierzmowania czy nie ... i ze nikt cie do tego zmuszac nie bedzie , a chodzisz na religie ze wzgledu na to ze bys mila wolne okienko a cala klasa chodzi na religie wiec bys sie wynudzila a to bez sesnu .. albo wymysl jakas inna glupote.. albo powiedz wprost ze chcesz tym podniesc sobie srednia... a z religii cie wyrzucic nie moga. heheh tez nie mam bierzmowania i sie ztego bardzo ciesze :)

skoro nie uważasz się za katoliczkę, to w jakim celu chodzisz na religię?

Gość W dupie mam katoli.
No właśnie, chodze na RELIGIE a nie na POGADANKI KATOLICKIE

Gość Możesz się spiąć
Te, wyżej....bo talibańscy katole z poprzednich rządów narzucili odgórnie to w szkołach, a o etyce możesz pomarzyć 🖐️

ta religia jest prowadzona przez KATOLICKIEGO księdza badź zakonnicę, czyż nie?

Gość W dupie mam katoli.
A czy to moja wina? :O NO przykro mi bardzo, ja nie wymyślałam polskiego prawa ani tego kto bedzie prowadził religie :O Załóż sobie jakiś topik nt. Indoktrynacji społecznej a nie śmieć mi tutaj.

Gość W dupie mam katoli.
Wiecie co? Pójde, jak jutro spotkam księdza od religii to zapytam kiedy mam iść, a jak nie spotkam to pójde za tydzień, skoro tam bardzo chce sie ze mną widzieć to może poczekać.

nie, nie jest to twoja wina... ale uświadom sobie, że RELIGIA jest przedmiotem KATOLICKIM... To co piszesz kompletnie nie trzyma się kupy. Z jednej strony: w dupie masz katoli, a z drugiej popitalasz na religię i masz pretensję, że sugeruje ci się przystąpienie do bierzmowania :O

Gość W dupie mam katoli.
No i co z tego że popitalam?? A co mam robic? siedzieć godzinie pod klasą?? :O Gdyby była realna możliwość chodzenia na etyke to bym chodziła ale o etyce można jedynie pomarzyć jak ktos powiedział.

Gość ssszynka
O Jezu, no to glupio chodzi na religie, bez sensu - i co z tego? Nie ona jedna. Pewnie z 80% uczniow jest tak samo wierzacych jak ona, ale chodza, bo chodza, z przyzwyczajenia, bo im sie nie chce tego zawracania glowy z szukaniem gdzies lekcji etyki, o ile w tej szkole w ogole jest taka opcja. Tu jest gadka o bierzmowaniu - i jak nie chce, to niech nie idzie, bo jaki to ma sens?

dla mnie to jest wygodnictwo i kompletny brak szacunku do cudzej wiary. :O

Gość W dupie mam katoli.
A w ogóle to to całe bierzmowanie to jest śmiech na sali, ci którzy idą muszą płacić chyba 40 złotych, chodzić na 6:00 Do kościoła i zaliczać modlitwy których i tak dzień po zaliczeniu nie pamiętają :O I po co im to ja sie pytam? Żeby ludzie nie gadali że tylko cywilny mają? :O