Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Nuno27

zapalenie pęcherza-pomóżcie

Polecane posty

Dziewczyny, co wam pomagało na zapalenie, czytałam że jest coś takiego jak preparat GINJAL używałyście?

mi furagin jedynie w ciązy pomaga.. niestety ziołowy urosept jest za słaby, ale próbuj najpierw nim.. a.. i podmywałam się naparem z zaparzonych samodzielnie ziół w okolicach cewki moczowej.

Mi pomógł urosept i żurawina suszona. Teraz jak tylko czuję że coś mi się zaczyna dziać od razu zjadam paczkę żurawiny i wypijam herbatę z żurawiny.

Ja zamiast lekarstw kupiłam w aptece żurawine i pilam codziennie pól szklanki, zbawienne. Chce zaznaczyc, ze od 5 lat nie moglam sie pozbyc zapalenia zadnymi antybiotykami

pamiętaj tylko, że pęcherz to nie ujście cewki moczowej, więc samym podmywaniem pęcherza nie wyleczysz, bo jest głębiej.. A zioła to: kwiat wrzosu kwiat bławatka kwiat tarniny i oczywiście pokrzywa - moje zbawienie! Popijam regularnie, a w razie potrzeby podmywam się też

ja żurawinę, byle nie słodzoną/kandyzowaną dodaję sobie do jogurtu często :) polecam takie działanie profilaktycznie, bo z ostrego zapalenia to żurawina nie wyleczy niestety

Gość Moja pechowa trzynastka
Ja dopiero co się wyleczyłam :o Mam w domu zwykłą herbate malinowo-żurawinową, ale głównie pomogły mi 2 termofory lub jak nie masz to woreczki z gorącą wodą. Jeden na dół brzucha a drugi między nóżki. Pod pierzynkę i sobie lezeć, odpoczywać. Jeden dzień i po problemie. Mi zawsze pomaga.

dziewczyny aktualnie przykleiłam się do kaloryfera ;-) jest lepiej, tylko zastanawiam się czy wychodzić na dwór, bo zakupy dla małej trzeba zrobić?

Mi ktoś polecał Ginjal na kamicę nerkową. Nie stosowałam go, bo przeczytałam, że jest produkowany z zagrożonego wyginięciem konika morskiego. Z tego co wiem, został wycofany ze sprzedaży z tego powodu. Na zapalenie pęcherza polecam zakwaszanie moczu - dużo wody z cytryną, soku żurawinowego, zioła moczopędne, a jak nie pomoże to chemia, czyli furagin.

przede wszystkim pij jak najwięcej.. wrecz na sile! oczywiście mówię o wodzie mineralnej, bo trzeba wypłukać bakterie z przewodu moczowego. Niby wydaje się głupia rzecz, a jakze wazne :) no i postaw na produkty z wit. C

a czy mogę wziąś witaminę c w drażetkach i jaką ilość stanowić będzie dawka uderzeniowa

możesz wziąć np 2 tabletki (zależy ile mg), ale lepiej naturalnie ją przyjmować.. jeśli jednak nie ma wyjścia to bierz ze 3 razy dziennie ją :)

Gość mngbfvc
Furagin działa natychmiastowo, oprócz tego zapobiegawczo żurawina.