Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość okolik

Czy to jest skaza białkowa?

Polecane posty

Gość okolik

Cześć wszystkim Moj synek ma chyba skaze białkową, a ale nie jestem pewna... Szukam pomocy tu pogniewasz w mojej okolicy nie ma eksperta... Od 1 tygodnia życia karmiłam go aptimelem, dlatego ze miałam problem z pokarmem po 2 miesiącach dostał wysypkę na twarzy takie czerwone szorstkie krosteczki, więc wezwałam lekarza stwierdził ze to skaza białkowa przepisał mu mleko bebilon pepti pił go ok 5 dni i zaczął ulewać ulewać, dostał biegunkę był niespokojny wiec lekarz zmienił mleko na nutramigen, ale nie dawałam mu go Od razu zaczęłam dawać mu to mleko, które pił od urodzenia aptamil i bardzo ładnie go pił nie ulewał robił normalne kupki po 3 tygodniach zrobił Sie niespokojny wiec wykupiłam nutramiogen pije go 2 dni ulewa robi zielone mokre kupki. Na ciele ma liszaje takie suche plamki. Nie wiem, co mam robić. Jeśli miałyście taki przypadek bardzo proszę o pomoc. Jestem z okolic Rzeszowa, jeśli znacie jakiś dobrych alergologów dajcie znać. Z góry dziękuję:)

Gość nie podłoże
Tu nie ma co kombinować z alergologami,poprostu synek jest zatruty,trzeba uwazac na srodki chemiczne w pozywieniu,moze tak Kozie mleko,gdzieś od chłopa,bo w sklepach wszystko jest nafaszerowane chemia.

Gość zima zima zima
radze przenieść się na dziła ciąża macierzyństwo. Tam prędzej ci pomogą. A ze skazą białkową jest niestety teraz tak, że jak lekarz nie wie co dziecku dolega to mówi że to skaza białkowa. Też bym radziła przejść się do innego lekarza.

Gość mijjeeczka
mój synek ma skazę białkową. pije nutramigen, poza tym dostaje leki: ketotifen, debridat (na refluks). Dziecko powinno by ć prowadzone przez alergologa, a nie zwykłego pediatrę.

Gość nie podłoże
No nie wiem czy podajesz leki,bo to raczej w czystej postaci chemia,wiedz działa również negatywnie,na dziecko,a prowdzić leczenie powinien ten kto jest najodpowiedni,żeby zadbac o zdrowie dziecka,nie musi to być wogóle lakarz,bo przecież powszechnie wiadomo,że lekarze nie lecza.