Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pogromca_rowerów_i_ich _części

czy bycie homoseksualistą może być powodem do zwolnienia w prywatnej firmie???

Polecane posty

Gość nie swiadczy to miło o
pracodawcy,ale wg mnie w swojejprywatnej firmie ma prawo zatrudniac, kogo chce samych blodynow z zielonymi oczami np.

orientacja seksualna nie powinna interesować pracodawcy liczy się dla niego tylko jakość wykonywanej pracy i tylko to Natomiast obnoszenie się tym czy homoseksualne czy heteroseksualne a nie zajmowanie się jakością wykonywanej pracy powinno byc powodem do zwolnienia

Gość ollllllllllllllka
nie wiem jaki Ty jestes,ale wśrod znajomych mam kilkoro gejow i jedno mają wspólne...zbytnia wylewnosć słowna jeśli chodzi o życie sexualne które prowadza.Nie mam nic do gejów,ale osobiscie np nie lubie słuchac co to partner z [partnerem wyprawiali w nocy,osoby heterosexualn raczej się tak nie afiszują.Mnie osobiscie nie interesuje co kto robi pod kołdra.Ja osobiscie jak i większość ludzi potrafi rozpoznac geja po zachowaniu,zachowujecie sie specyficznie,dlatego to widać,ale to nic złego.Szef zatrudniając Cię też zapewne wiedział:) To taka tajemnica poniszynela.Musiałeś się z sexualnością zbyt obbnosic a ludzie tego nie lubia i tak naprawde nie chodzi wogóle o orientację sexualna,ale osobiście widze że geje lubią rozmawiać o zyciu sexualnym aż nadto a to drażni.

Ja sie przychylam do opinii, że moja firma i ja decyduję kogo zatrudniam. Może samych łysych albo tylko osoby w różowych bluzkach.

Gość marcella black
aaa gówno prawda, liczy sie zangażowanie.... a nie patrzenie na wygląd a co gorsze na orientacje seksualną.... liczy sie praca i to czy sie starasz.... według mnie..... ale mieszkamy w kraju pełnym rasistów i homofobów.... żal mi ludzi którzy są nietolerancyjni bo to oznacza że są zacofani i niewykształceni oraz prawdopodobnie pochodzą z patologicznych rodzin

niestety pokutuje u nas ciemnogród komunistyczny gdzie pracodawca przyjmował do pracy ludzi wg kryteriów ideologicznych , narodowościowych ," układowych ", rasistowskich , orientacji seksualnych , nie na podstawie wiedzy i profesjonalności

Gość marcella black
otóż to.... zgadzam sie z dobrym doradcą

Ja na ten przykład mam mieszane uczucia co do pederachów i osobiście bym nie chiał miec z nimi żadnej nawet znikomej styczności. Więc jako pracodawca dlaczego mam ich zatrudniac i wtłaczac do swojego otoczenia skoro pracy szuka tylu facetów mających do wyżywienia zony i dzieci?

generalnie nie masz prawa pytać o orientację seksualną jak i zaznaczać w ogłoszeniu, że praca jest tylko dla hetero. Jest to podstawa do wszczęcia postępowania prawnego, jeśli dana osoba to zgłosi. A w dzisiejszych czasach, gdzie ludzie są bardziej świadomi swoich praw nie miałbyś szans w sądzie

Gość marcella black
taaa a większość pracowników co mają żony i dzieci przepier***** całą wpłate na wóde i wina..... dresiasz, poszukaj innych argumentów bo ten był słaby.....

"taaa a większość pracowników co mają żony i dzieci przepier***** całą wpłate na wóde i wina....." :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D To dobre :D :D :D :D :D Gdzie Ty żyjesz? Współczuję takiego patologicznego środowiska :D

W nosie mam co robią z wyplatą. Poprostu geje mnie brzydzą i nigdy bym takowego nie zatrudnił a gdybym sie tak fatalnie pomylił to szybko bym sie starał swój błąd naprawić

Gość lkmhjgf
Pracowałem kiedyś w pewnej firmie i prezes przyjał homosia. Po okresie próbnym nie przedluzył mu umowy. Nie chcieliśmy z nim pracować i prezes miał wybór: albo zwalnia jednego pedała albo zwalnia cały zgrany dwunastoosobowy zespół. pedał

Gość marcella black
no ale taka jest prawda..... a może gej to nie człowiek i nie zasługuje na dobrą prace?

Gość lkmhjgf
geje to wynaturzenie.

Jaka prawda? Że WIĘKSZOŚĆ pracowników, KTÓRZY mają żonę i dzieci przepija wypłatę? Zastanów się co piszesz.

Gość marcella black
oczywiśe że wszyscy nie przepijają...... ale są tacy co mają naprawde rodziny którym pieniądze są potrzebne a taki jeden z drugim wolą wszystkie pieniądze przepić.... u moich sąsiadów jest prawdziwa patologia... właśnie to o czym mówie i jeszcze coś gorszego co przyprawia wszystkich o wymioty... mój sąsiad ma dziecko ze swoją własną córką i nikt temu nie zaprotestuje

Gość marcella black
takimi zachowaniami sie mozna brzydzić a nie homoseksualizmem...

Napisałaś większość. Większość a jeden sąsiad to zasadnicza różnica. A dlaczego Ty nie zaprotestujesz? Dlaczego tego nigdzie nie zgłosisz? Łatwo mówić o innych, może warto zacząć od siebie?

Gość marcella black
wiesz, chciałąm z tym pójść na policje ale mnie wyśmiali wszyscy... bo po pierwsze ta dziewczyna sie już wyprowadziła i zostawiła to dziecko ojcu i matce na wychowanie, pewnie sie brzydzi tego dziecka a po drugie to ona musi wyrazić zgode na pobranie dna swojego i dziecka żeby udowodnic cokolwiek.... dlatego nie mam szans a zresztą to nie jest moja sprawa skoro to wszystko sie odbyo jak podejrzewam za jej zgodą..... to są dopiero przykre przypadki.... i to sie powinno leczyć.... aż mnie mmdli jak sobie pomyśle, mimo że jestem tolerancyjną osobą ale to mnie brzydzi

Gość marcella black
homoseksualizm TAK kaziroctwo NIEEEE!!!!!!!!!!!

w zadnym przypadku orientacja seksualna nie powinna byc powodem do zwolnienia..... To jest dyskryminacja a z tym trzeba walczyc..... Totak samo jak na rozmowie solicytacyjnej pytac sie kobiety kiedy i ile dzieci planuje miec..... lub pytac sie kandydata o wyznanie religijne..... W mysl zasady, ze ateista jest wydajniejszy bo moze pracowac w swiatki i piatki.....

kotka - poes A czyż to nie jest prawda? Co mnie obchodzi, że jakaś kobieta ma troje dzieci i co dwa dni musi brac wolne bo ciągle któres chore? Praca sie sama nie wykona

Gość A idźcie w pizdu :)
Powinien mieć prawo zatrudniać w swojej firmie kogo chce, ale 1. nie powinien się pytać o orientację, bo jeśli ktoś się z tym ukrywa to musi skłamać 2. nie może zwolnić pracownika gdy się dowie, że jest homo. chodzi o pracę a nie o seksualność. za to powinien zwolnić, jeśli zachowanie pracownika mu nie odpowiada, jeśli np. afiszuje się ze swoją homoseksualnością i innym to nie odpowiada cóś takiego..

Gość ollllllllllllllka
ale pracodoawca nie musi się pytać,naprawde widac kto jest homo,kto hetero,nawet jeśli ma żonę.Mysle żepracodawca domyslił się kogo zatrudnił,bo czemu by nie zatrudniac.Apeluję jednak aby osoby homoseksualne i heteroseksualne swoje życie sexualne zachowały dla siebie.To już mowilam też moim znajomym gejom,bo naprawde teraz jest kult homoseksualizmu,osoby homoseksualne wrecz testują tolerancje.Ale ja osobiscie jestem tak samo nietolerancyjna wobec homo jak i hetero mówiących kogo gdzie i jak zaliczyły,to wlaśnie wkurza.A jak już pisałam osoby homo bardzo dużo teraz o tym mówia.generalnie praca jest terytorium aseksualnym i taka ma pozostać,a swoje opowieści o podbojach sexualnych powinny zachowac dla siebie i homo i heterosexualni.Tak samo nie lubi się faceta heterosexualnego który zalicza panenki i opowiada z namietnoscią o tym moze zostać zwolniony i to nie zwolniony za orientację ale za osobowośc bardziej.Jednego sie lubi bardziej innego mniej.Jak już pisałam ,nie wiem jak zachowywał sie autor,ale jak obnośił się ze swoją homoseksualnoscią to niestety mogło sie tak skonczyć,ale nie dal tego że jest homo ale dlatego ze temat sypialni powinien zostać w sypialni a nie w pracy.