Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość histeryczkaa

Jak wygląda pierwsza wizyta u psychiatry?

Polecane posty

Gość histeryczkaa

Witam, podejrzewam u siebie depresję (od dłuższego czasu mam takie objawy: często płaczę, histeryzuję, nie potrafię się uspokoić, nie potrafię się do niczego zmotywować, jestem smutna i przygnębiona itp...), dlatego postanowiłam pójść do psychiatry. Jak wygląda taka pierwsza wizyta? jak i czym się leczy depresję?

Gość lekarz mówi dzień dobry
a potem mówi: "słucham, co pani dolega". może zada kilka dodatkowych pytań. zależy na co kto chory. wtedy podejmuje decyzję czy skieruje na terapię czy potrzebne są leki. nie bój się iść. są mili. milsi niż zwykli lekarze.

Gość ewee
nieeee, zdecydowanie nieee, psychiatre odrazdam jak najbardaizje, odradzam!! psychiatra to taki typ co bedzi ci kazal mowic co ci doleka, ale tak naporawde mało co słucha, nie wtraca się, z dwa poytania zada i tylko sypie PROCHAMI, ciagle leki, prochy, narkotyczne tabletki, głupie Jasie, psychiatrzy to chyba mają umowe podpisaną z farmakologiucznymi firmami, bo non stopp prochy, prochy Polecam psychoteraupetem,lub renomowanego psychologa, oni słuchają doradzają, a psychiatra tylko recepty, recepty i wsiooo

Gość 897987398
tylko psycholog nic a nic nie pomoze na depresje... Psychoiatra jest lekarzem, i jego zadaniem jest wlasnie wypisywanie lekow.

Gość lekarz mówi dzień dobry
zależy jaka jest przyczyna depresji. jeśli jakieś konkretne wydarzenie to psycholog pomoże.

gdybym postawił Cie przed wanna pełną po brzegi wody i poprosił żebys tak zrobiła żeby tej wody w miare szybko nie było a obok wanny by stał stolik z łyżeczką, szklanką, dzbanikiem i wiadrem to co bys zrobiła żeby spełnic moja prośbę?

Gość do autora ....
Psychiatra przeprowadza szczegółowy wywiad, co dokladnie sprowadziło Cię do niego, robi również badanie: ciśnienie, osłuchuje. Taka wizyta może trwać od 20,- minut do 1,5 godziny

Gość fvbfBFbFbf
Zaczęła bym wylewanie wody od wiadra az na końcu uzyła bym lyzki :)

ja bym wyciagnął korek w wannie. Życzysz sobie sale z widokiem na ogród czy ulicę?

Gość histeryczkaa
czy psychiatra chociaż zakłada prezerwatywę?

Ja kiedys bylam nic strasznego najpierw sie zapytala co mnie do niej sprowadzilo wiec normalna rozmowa byla a na koncu recepta ale jak wiesz z jakiego powodu masz ten stan to polecalabym bardziej psychologa lub psychoterpaeute i odbycie jakiejs psychoterapii bo tabletki nie rozwiaza danego zyciowego problemu

Gość waszkaaq
Do psychiatry nie.Do psychologa.Psychiatra zajmuje sie pacjentami psychicznie chorymi.

Gość 87687687
lekarz mówi dzień dobry zależy jaka jest przyczyna depresji. jeśli jakieś konkretne wydarzenie to psycholog pomoż jak przyczyna zlego nastroju jest konkretne wydarzenie to w zadnym wypadku nie mozna nazwac tego derpesja, imbecylu!!!