Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

misiaczkowa

*********Termin SIERPIEŃ 2011*************

Polecane posty

Gość mnie też rozwala fakt, że
Żałosne są Twoje argumenty mum.

26 lutego 2011 r Sejm przyjął nowelizacje Kodeksu Karnego wiecie pomarańczki co to jest stalking i cyberstalking?Myslicie , że jesteście anonimowe tutaj, w obrażaniu moich koleżanek z forum, myślicie, że bez konsekwencji możecie szastać wulgarnymi tekstami?Grzecznie odmówiłysmy komentowania waszych postów co niektórych świadczącychy o marnym poczuciu przyzwoitosci i kultury, ale powstały odpowiednie paragrafy na takie jak wy,mogące już na szczęście nie bezkarnie wyżywać się na innych, odysłam do nowych przepisów, może się troche zastanowicie zanim zaczniecie rzucać mięsem.

Gość Sory Bathory
Probujesz odwrocic kota ogonem mum.Ale partner ktory robi kobiecie wyrzuty z powodu plci dziecka,jest moim zdaniem niedojrzaly i nienormalny,i nie nadaje sie do roli ojca.To chlopczyk ktory takiego koloru lizaka nie dostal jak chcial,a nie odpowiedzialny ojciec i maz

Gość Sory Bathory
To jest publiczne forum Grays.Nikogo tutaj nie obrazilam,mam prawo wypowiedziec swoje zdanie na ten temat.I nie strasz mnie ustawa o ktorej jak widac masz male pojecie.

Cześć dziewczyny, widzę, że dziś jakiś dziwny dzień jest... Mam do Was pytanie - czy macie jakieś dzine sny? Ja ostatnio mam jakieś koszmary, że dowiaduję się, że dziecku przestało bić serduszko... Mam nadzieję, że przestaną mnie męczyć, bo to nie jest miłe jak budzę się spłakana. W pierwszym trymestrze martwiłam się, ale takich snów nie miałam, teraz myślałam, ze trochę mniej się martwię już a te sny.... Jakaś taka bura pogoda za oknem do tego...

Dziewczyny po co się nakręcać i psuć miłą atmosferę? Co da ta dziwna dyskusja? Chyba nic dobrego nie wnosi... Najłatwiej wypowiadać się o kimś i ubliżać komuś kogo się nie zna, bo nie spodobało nam się jedno zdanie. To jest nasza indywidualna sprawa z kim jesteśmy i jak kto reaguje na pewne wieści. Nie można nikomu ubliżać. Stosujmy zasadę, traktujmy innych jakbyśmy chciały/chcieli żeby nas traktowano. Miłego dnia.

Gość owszem zgoda
ale fakt pozostaje faktem ze facet ktory w ten sposob reaguje ma niepokolei w glowie ale skoro jej dobrze z takim idywiduum to masz racje dla mnie nic do tego

Zresztą każdy ma marzenia co do płci - obojętnie czy to jest pierwsze czy trzecie dziecko. Nie mówcie, że nie? Ja spodziewam się pierwszego dziecka (zaszłam w ciąże po problemqch i dłuższym czasie) i tez powiem, że wolałabym dziewczynkę. Jak się dowiem, że chłopak to nie oddam do adopcji ;) też będę mocno (najmocniej) kochać :) Rozumiem, że kobiety które mają dwie dziewczyny bądż dwóch chłopaków, że wolą mieć jeszcze odmienną płeć. Nie ubliżajmy nikomu, tylko dlatego, że ktoś głośno mówi, że ma marzenia i nie boi się zdradzić swoich reakcji na to, że się tym razem nie spełnią. A ten ojciec pewnie ma prawo być chwilę "smutny"- nie sądzę, by mniej kochał to dziecko i by się nie cieszył, że jest zdrowe. Zresztą dopóki sami nie bbędziemy w danej sytuacji to nie wiemy jak my zareagujemy.

Ja mam czasem dziwne sny :) Dzisiaj mi sie snilo ze urodzilam blizniaki i to 2 dziewczynki :) Mi tez brakuje corki i mozecie sobie mnie krytykowac ile chcecie ;)

Gość CO INNEGO MIEC MARZENIA
ale pozytywnie zareagowac na jakakolwiek plec,a co innego"chodzic zly jak osa" bo kobieta corcie mu da

Gość CO INNEGO MIEC MARZENIA
jestem w ciazy i w zycoiu mnie lub memu mezowi nie przyszloby w ten sposob myslec i reagowac,ale jak widac sa ludzie i ludziska,coz nie moja sprawa ale skmentowac musialam i pozostane w wielkim zadziwieniu ze tacy ludzie istnieja

Vilia - ja na szczęście takich strasznych snów nie mam, ale kiedyś miałam troszke inne, budziłam się przerażona w nocy i wiem jak można to przeżywać.

Przez te głupie sny boję się, ze coś będzie nie tak.... Nigdy nie wierzyłam, że sny mogą się sprawdzić, ale te mnie niepokoją. Następną wizytę mam dopiero za miesiąc, do tego czasu jak tak będę się zamartwiać to osiwieję. Żeby tylko wszystko dobrze było..

dziewczyny, a ma jeszcze do Was takie "osobiste" pytanie. Jak chodzicie do gin. to pewnie też co wizytę bada was ginekologicznie. I jak wasze "wyniki"? Ja marwię się długością szyjki. Bo się skraca... Mam teraz 25 mm. Wiem, że to mało. Jak wygląda sprawa zakładania szwu (pessar czy jakś tak?) ? Wiem, zę niektóre Was mają doświadczenia i wiedzą coś na ten temat. Przy jakiej dł. się zakłada ten szew?

Hej! misiaczkowa ty to masz przeżycia :(. Całe szczęście, że dzidzi i tobie nic się nie stało!!! A na tym usg to nadal potwierdza się dziewczynka, tak jak wpisałaś wcześniej- więc fajnie, że już wiesz? Teraz jak twój mąż wyjedzie to będziesz na zwolnieniu? mum to come my z mężem planujemy taką sesję foto jak już będę w zaawansowanej ciąży. Mam nadzieję, że w Gd jest jakiś fajny fotograf, który zajmuje się tą tematyką. My mieliśmy ekstra sesję ślubną, fotki wyszły piękne ale od czasu ślubu minęło już prawie 5lat i fotograf zakończył działalność. Dziś jadę z mężem na zakupy więc wejdę do h&m obejrzeć te sukienki, o których pisałaś.

Vilia ja sny mam różne czasem śnią mi się takie potworności, że w nocy drę się przez sen na całe gardło i ten mój krzyk nie budzi albo mąż próbujący mnie uspokoić. Wczoraj natomiast miałam piękny sen: śniło mi się, że rodziłam, szybko, prawie bezboleśnie urodziła się śliczna zdrowa córcia daj mi ją do przytulenia a ona od razu chciała cyca i tak ładnie ciągnęła a potem rozkosznie ziewnęła... To był bardzo milutki sen. A o tych szwach to wie sporo Grays77...

wooow, prosze jaka dyskusja! i DZIĘKUJĘ WSZYSTKIM DZIEWCZYNOM KTÓRE ROZUMIEJĄ W CZYM RZECZ I NIE BOJĄ SIĘ DO TEGO PRZYZNAĆ bo tak jak któraś zauważyła, że każda ma marzenia co do płci, tylko nie każda tutaj akurat się otwarcieprzyznaje. Chyba,że to pierwsza ciąża, ja akurat wtedy marzyłam o chłopcu i go sobie wymarzyła a teraz nawet razy 3. I dodam na zakończenie tej nagonki na pocahontas i mnie,że nie miałąm żadnych problemów z zajściem w ciąże, utrzmaniem ich i dzieci do tej pory zdrowe więc nie snuje czarnych scenariuszy,że może być coś nie tak, myślę pozytywnie, nie udało się jedynie spełnić marzenia o córce. A takie wypowiedzi, ze mam się cieszyć ,że zdrowe a nie wybrzydzać itd to jedynie mogą pisać baby, które nie mogą zajść w ciażę bądź ją utrzymać, albo które mają swoje parki i zero zrozumienia dla innych. Koniec z mojej strony dla atakujących pomarańczowych pełnych złosliwego jadu wpisów.

Co do dyskusji z pomarańczowymi agresorami to po prostu szkoda gadać/pisać... Nie zgadzam się z nimi, zazwyczaj komentują posty wyrwane z kontekstu i sprawiają autorom przykrość... :O

Gość to i ja sie wpisze
A takie wypowiedzi, ze mam się cieszyć ,że zdrowe a nie wybrzydzać itd to jedynie mogą pisać baby, które nie mogą zajść w ciażę bądź ją utrzymać, albo które mają swoje parki i zero zrozumienia dla innych. tak moga reagowac madre kobiety,ktore wiedza ze celem nie jest plec a zdrowe dziecko p.s. tez jestem w ciazy drugi raz mam syna i jest mi obojetne co teraz urodze,na pytanie" co bedzie" odp z mezem ze dziecko,pytalam meza czy kiedykolwiek myslal o plci odp ze nie ze wazne bylo ze jest zdrowe i ze ze mna jest ok

grays77 jak chcesz zabłysnąć to doczytaj o tej ustawie a nie chwalisz się "znajomością" ustawy o której nie masz pojęcia. może chodzilo o to, że chcesz się pochwalić, że wiesz, że jest cos takiego jak kodeks karny???? doczytaj o pojęciach stalkingu i cyberstalkingu i dopiero się wypowiadaj. przecież ty jesteś najmądrzejsza w każdym temacie - zapomniałam.

A teksty o życzeniu poronienia i wyzywaniu obcych ludzi są poniżej jakiejkolwiek krytyki. Żenada... Jak można komuś czegoś takiego życzyć??? I do tego atakowała nas jakaś ciężarna... w niezłej atmosferce 'hoduje' swoje dziecko. Charakteropaci i tyle...

"A takie wypowiedzi, ze mam się cieszyć ,że zdrowe a nie wybrzydzać itd to jedynie mogą pisać baby, które nie mogą zajść w ciażę bądź ją utrzymać, albo które mają swoje parki i zero zrozumienia dla innych." Jestem w szoku poraz kolejny, jak tak może napisać KOBIETA, MATKA!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ŻAL to jedyne słowo jakie ciśnie mi się na usta. Szok!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Dlatego nie chciałabym dołączać do tego forum bo co nie które panie reprezentują naprawdę poziom poniżej jakiejkolwiek krytyki. Aż nie mogę uwierzyć w to co przeczytałam. Szkoda Was nazywać kobietami!

Villa ja mam 3 raz juz założony szew, opisywałam wcześniej jak to sie wydarzyło, nie wiem w którym tyg jesteś, ale jesli nie więcej niż 24 tyg to 2 cm już czas na szew, zakładaja tez w Polsce pessar, ja mieszkam w uk tutaj tego nie robią, widziałam tabelę wzgl utrzymania ciąż po szwie czy pessarze i szew wychodził korzystniej, przy pessarz więcej infekcji, pod krążkiem sie zbiera Tak po krótce Ci tylko powiem, żebys nie musiałam szukac moich wczesniejszych postów W pierwszej ciązy szew załozony w 22 tyg, do 18 tyg szyjkę miałam 4 cm podrecznikowa twarda, ale robiło sie rozwarcie co automatycznie zaczeło ją skracac, w 19 tyg była już zgładzona nawet nie mierzyli, 2 cm rozwarcia 2 tyg leżałam i załozyli mi szew W 2 ciązy szyjka podrecznikowo do 29 tyg, a potem znowu 2 cm rozwarcia i 31 tyg szew Teraz w 3 przez to, że mieszkam w uk, zakładają szwy zapbiegawczo, w Polsce w razie wskazań, gdy coś się dzieje lub po poronieniach, tutaj o założeniu szwu podjeli decyzję gdy miałam szyjkę 36 mm, byłam wtedy w 9 tyg, miałam czekać do 14 tyg ciązy, przez cały czas leżałam, szew załozyli mi 22 lutego w 14 tyg i już miałam szyjkę 20 mm, ona skraca się bez objawów, takze mam szew od półtora tygodnia, czy Twój lekarz wspomniał o założeniu szwu? jesli tak nie zastanawiaj się, to ratuje ciążę. Dziewczyny ja też mam koszmary, śnią mi sie takie dziwolągi i to wszystko związane z dziecmi...

Gość fakt bywaja fajne topy o ciazy
ale tutaj to sie zebrala gromada nieciekawa tez mam termin na sierpien i tutaj pisac nie chce

Buuu bo się popłaczę 😭. Jeśli jesteś taki/a oczytany/a radzę sprawdzić znaczenie słowa tolerancja. Genialna ciężarówko super kobieto myślę, że misiaczkowa założyła to forum po to żebyśmy mogły się nawzajem wspierać a nie atakować...

A dziekuję, w wielu tematach, na pewno nie w kazdym:) widzę, że zajrzałaś do ustawy, bo nie rzucasz mięsem:) choć do końca nie doczytałas skoro dalej tu piszesz wciąż komuś uwłaczając

to oczywiscie było do pomarańczki, którą rozwalają fakty:) Vilia w którym jestes tyg?

Gość to ja zapytam cie wprost
o najmadrzejsza Grays :UWAZASZ ZE FACET KTORY CHODZI ZLY JAK OSA,BO KOBIETA URODZI MU ZDROWA CORCIE TO NORMALNY FACET I NORMALNA REAKCJA????