Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

misiaczkowa

*********Termin SIERPIEŃ 2011*************

Polecane posty

Gość hej mamo a myślałaś
o mleku bezlaktazowym? pojawiło sie teraz w biedronce

Poszłam sobie na spacer z Frankiem i o mało nie zginęliśmy na przejściu dla pieszych:O:O:O:O Bo jakiś skurwysyn nie zatrzymał się, a wręcz przyspieszył Jego szczęście, że się zesrał ze strachu i zwiał czym prędzej, bo wyciągnęłabym tego chuja z wozu i zajebałabym szpadlem😠 Przepraszam za dosadność, ale do tej pory mnie trzęsie:O:O:O

szkoda dziadku ze go jednak nie zajebałaś jednego szkodnika byłoby mniej. i tego się najbardziej na spacerach boję że jakiś gnój co nie umie jeździć wjedzie we mnie. dobrze że Wam się nic nie stało.

Dziadek Jacek - szkoda, że uciekł poj....ny kierowca. Oj szkoda. Kacperek od piątku dostaje ceclor - pólantyvbiotyk i kupki często robi, ale byliśmy u lekarki i przepisała probiotyki., mam nadzieję że pomogą. W kwestii kolek to Kacper ma, ale na szczęście raz na kilka dni, stosuje wtedy Espumisan, suszarkę i noszenie na rękach. Kupiliśmy kropelki Lefax ale jeszcze nie stosowaliśmy. Jedni martwią się oponką na brzuszku a ja strasznie chudnę, ważę 6 kg mniej niż przed ciążą. Niby fajnie, ale martwię się żeby tio na zdrowiu się nie odbiło. A żadnej diety nie stosuje ( tylko mlecznych rzeczy nie jem - skaza u małego), a jem nawet w nocy. Już dwóch lekarzy poradziło stosować dla małego Emolium do Kąpieli i smarowania ciałka, bo znowu dostał chrostki na policzkach i podejrzewają Atopowe zapalenie skóry, boże co teraz się dzieje, że te maluszki ciągle coś mają. buziaki

Gość smallgirl
dziewczyny moja malutka tez ma problemy z kolką.juz 4 dniu po porodzie niespała przez 7 godzin i płakała.Dokarmiam mała od paru dni bebilonem pepti i jest troche lepiej.Ale w sumie nie ma na to reguły.nie wiadomo od czego.Diete pilnuję.itd..masakra

ja tez sie martwie oponka na brzuchu, jak juz znajde na to czas.. ciagle istnieje kurcze, wyglada niefajnie. jak to zgubic??? faktycznie warto kupic pas??? zaczelam od tego tygodnia cwiczenia gimnastyczne w szpitalu dla poporodowych. 2h tygodniowo bedzie. potem zaczynaja cwiczenia o odzywianiu tzn jak przejsc na produkty po mleku, chyba tez pojde,bo nie mam pojecia jak to podawac dziecku. czy wy tez hurtem robicie obiady na kilka dni?? bo ja nie mam czasu zrobic obiadu co dizen przy malej,musze odgrzewac :)

u mojej zwalczam wciaz ciemieniuszke, juz zeszlo prawie wszystko oliwka i bepanthenem jak tu radzono :) a nadwyzki mam 5.5kg, a bylo 8kg,wiec i tak jest juz lepiej...myslalam,ze w ogole nie zacznie spadac... krwawienie-prawie juz nie ma,ale zawsze cos.. to tez mnie martwi, a to juz prawie 3miesiac!!!

Hej ja jak tylko położna poradziła mi z tym pasem czym prędzej wybrałam się do apteki i zakupiłam pas (nie mam opakowania) ale na metce jest napisane Pani Tresa rozm M kupiłam w super-pharmie i naprawdę jestem zadowolona koszt ok 55 zł . Jeżeli chodzi o jedzenie to ostatnio zaczynam bzikować mam wielką ochotę na wszystko co słodkie no i tak wcinam wszystko co popadnie a nie zawiera kako,czekolady,owoców pestkowych itp. Słuchajcie a czy wy pijecie soki typu kubuś i tarczyn multiwitamina?? bo ja na punkcie tego drugiego bzikuje.

dziewczyny mam pewna okazje i mam wybrac w ciemno ale sa tu mamy ktore uzywaly juz. Wybierzcie wiec za mnie . Co na gazy u dziecka infacol czy esputicon ? pisze z kooma sorx za bledy. Aga15510 ta zapiekanka obledna. A jak zatyka glod. Az maz ze mna zajadal. Po karmieniu maly spi z termoforkiem zelowym na brzusiu i cicho bez stekow i prezenia poki co uuuf. Lece spac. Ciao

hej! "Hej mama" - dzięki za podpowiedź z mlekiem - niestety to nadal jest mleko krowie :O.... Dziadek Jacek - nie zazdroszczę takich przeżyć, urwać jajca kierowcy... Pocahontas o jak ja wam współczuję tych chorób... Tymkowa u nas espumisan nie podziałał na córcię ale może na wasze maleństwo zadziała... O mała stękutka..... lecę...papapapapapapa

Bombastyczna, u mnie grzybica piersi zaczęła się od bólu brodawek, a potem zaczęły być zasinione i zrobił się na nich lekki nalot. Misiaczkowa, ja stosowałam Delicol od piątku i...jest tylko gorzej. Dziś już go nie podałam tylko dałam simeticon. Drogi ten Delicol jak diabli a niestety u mnie też nie zadziałał :( Ja też mam oponę - tylko ja to nazywam "kangurzą torbą" ;) I też mnie wnerwia. Waga też coś stanęła, jak na początku ładnie leciała w dół to teraz kaplica...Stoi w miejscu.A też ruchu mi nie brakuje plus lekkostrawne jedzenie i niedospanie. Powinnam chudnąć a tu nic... monisiacz3k, ja dokarmiam małego Nan-em i też podaję wit. D3+K. Ale zaleciła tak pediatra, więc chyba lepiej skonsultować podawanie witamin. ciotka julia, ja też jestem zadowolona z bephantenu. Szkoda tylko, że jest taka droga.. Grays, to szybko dostałaś pierwszy okres. Ale pocieszające są te ubytki kilogramów ;) Czekam na to :D

tymkowa to jest jak....loteria:-((( reguły nie ma. ile dzieci tyle preferencji. ja pocieszam się tym ze te cholerne kolki PODOBNO są do 3 miesiąca czyli juz niedługo!!!!

a gdzie kupowałś ten termoforek? bo podgrzewanie w mikrofalówce jest szybszą opcją niz gotowanie wody (ja mam tylko ten zwykły) he he jako ze szybciej czynię niż myślę wpisałam na allegro coś w rodzaju jak ty napisałaś "żelowy miś itp" i wyskoczyła mi m.inn " nakładka na penisa :-))) " mój Boże żebym to ja o penisach myslała :-)))

ps . nie wiecie może jaką żywotność ma suszarka:-))))???? a może są gdzies płyty z nagranymi odgłosami suszarek odkurzaczy itp? jak nie ma to ja chyba nagram:-))) szkoda ze juz nie ma kaset nagrałoby się raz dwa:-)))

ciotka julia, potrzeba matką wynalazku :) mój M ściągnął z internetu odgłos suszarki i mamy teraz w telefonie :D nigdy nie wiadomo kiedy się przyda ;)

ciotka julia - w hurtowni akpol kupowalam. jest w gdyni i gdansku. firmy MARKO są. moj ma jakby welurkową powierzchnię, są i gumowate. qrde od godziny proboje wyjsc na spacer i lipa. albo ryk albo jesc nooo. dalam butle a teraz cyc i tak od godziny. infacol wybralam . mam nadzieje ze pomoze. przez 7 dni sie uzywa do kazdego karmienia. a co po 7 dniach?.. piszą aby zaprzestac, czyli robimy jakas przerwe i zaczynamy od nowa jesli lepiej nie bedzie?. Wtedy w desperacji siegne po sab simplex...

Hej dziewczyny. Czytam was regularnie ale nie mam czasu na odpisywanie, chociaż w sumie mam ale jak już mam wolne nie mam ochoty patrzeć na komputer wole odpocząć. Jest u mnie mama z bratem i bardzo mi pomagają zabierają małą na spacery codziennie a ja wtedy mam troszkę czasu dla siebie chociażby zeby ogarnąć mieszkanie, zrobić pranie czy tym podobne. Co chciałam napisać to uwagę dla Tymkowej że Infacol powoduje że moja mała przynajmniej nie mogła zrobić kupki robiła raz na 3 dni i strasznie się męczyła przy tym. Odstawiłam kropelki i kupka wróciła i robi codziennie. dziadekjacek uważaj na siebie i małą miej oczy z przodu i z tyłu głowy jak sama widzisz sami idioci za kierownicą. mama8327 współczuje Ci tych kolek. Bądźcie dzielne z małą jakoś musimy to przetrwać. Co do wagi to ja schudłam 3 kg w ciągu 2 tygodni nic nie robiąc tylko karmiąc swoją małą, ale oponka dalej jest i strasznie mi się nie podoba narazie nie mogę za bardzo jej ćwiczyć bo przy większym wysiłku krwawienie mi powraca. Poczekam jak to się ustabilizuje i biorę się za siebie. Rozstępy? mnie wyskoczyły po porodzie na lewej piersi i tez narazie cięzko mi to jakoś smarować jak małą karmię żeby tych wszystkim kremów nie wylizała mi jedząc a nigdy nie wiadomo kiedy jej się zachce jeść. Często jak już się wysmaruję to przed karmieniem myje pierś. Jak już będziemy z małą karmić się regularnie to będzie mi łatwiej to wszystko zaplanować. Muszę się pochwalić że moja malutka po kąpieli potrafi przespać już ponad 5 godzin. teraz babcia jest to ją kąpie codziennie a jak pojedzie :( będę musiala radzić sobie sama a nie czuje się tu pewnie. A i pytanko: Czy lekarze lub położne w Polsce przy jakiś badaniach kontrolnych sprawdzają czy dziecko jest schynięte? Pozdrawiam Was serdecznie i życzę powodzenia w walce z kolkami.

dziewczyny mam pytanie,jestem w ciązy 22/23 złapałam opryszczkę na ustach.i się okropnie boję bo raz już poroniłam na przełomie 6/7 tydz prawdopodobnie z powodu opryszczki...... czy któraś z was już ją miała w ciąży i wszystko skończyło się dobrze?? albo nic się nie dzieje???lek.zabronił stosowac to co dotychczas,ewentualnie maśc cynkową lub krem vitella,powiedział nic więcej nie da się zrobic.taak się boje!!!!! napiszcie coś,bo od tych informacji z neta aż płakac mi się chce sorki jak coś ze wam tu przeszkadzam:)

Moja Droga nie denerwuje się bo to szkodzi dzidzi.Ja miałam opryszczke w czasie ciązy 2 razy.Urodziłam sliczona zdrową dziewczynke.Bardziej szkodliwa jest opryszczka ale narządów płciowych tak mi powiedział mój gin.

Tika jesli to nie jest zakazenie pierwotne, czli miałaś juz wczesniej kiedys na ustach nie ma żadnego zagrozenia, ja w tej ciazy miałam chyba 4 razy, w 8 tyg, w 13 tyg, w 23 i pod koniec ciązy, dziecko zdrowe, ale tez sie bałam i napisałam do instytutu matki i dziecka otrzymujac odpowiedz, że nie ma żadnego zagrozenia, zasuszałam amolem i mascia cynkową opryszczka wychodzi w czasie gdy jestes osłabiona , nie jedz czekolady w ciązy, zwiekszona podaz witamimy b powoduje nawroty

Tika wklejam ci odpowiedz z instytutu Nawrotowe objawy zakażenia opryszczką wargową w ciąży nie zostały uznane za czynnik uszkadzajacy płód. Polskie Towarzystwo Ginekologiczne zaleca leczenie lekiem doustnym zakażenia opryszczki wargowej występującej po raz pierwszy i zakażenia opryszczką narządów płciowych każdorazowo. Dlatego maści są stosownym leczeniem w opryszcze wargowej nawrotowej, według obecnego stanu wiedzy. Jeśli zakażenie by nawracało częśćiej niż raz w miesiący w ciąży można zastosować leczenie acyklowirem doustnie w celu zmniejszenia częstości występowania objawów. Lek jest uznawany za bezpieczny dla płodu. z poważeniem dr n. med. Anna Wilczyńska Klinika Ginekologii i Położnictwa Instytut Matki i Dziecka ul.Kasprzaka 17a Warszawa

aga15510 - ta zapiekanka jest cudna! Dzisiaj zrobilam ją drugi raz i dodałam banana ;) suuuuuuper smakuje., dobre na sniadanie obiad i kolacje;) Ciekasze kiedy mi sie przeje ;D Wkoooncu sie spacer udał, i trwal 2h a mały sie ani razu nie obudzil i nie zakwili i nie prezyl sie z powodu bolesnego gazika. Dzieki Infacol mam nadzieje . _aga_ mam nadzieje ze ten lek nie spowoduje zaparc u mojego malca. Chociaz ja rowniez karmie piersia i kupka jest raz na 3 dni włąśnie. Przy piersi nie musi byc codziennie. Dziewczyny jeszcze mam pytan pare: Dopadło mnie jakies pieczenie , swedzenie.Odparzenie po prostu od podpaski lub wkładki i gdy chodzę sie obtarło. Kiedys uzywalam clotrumazolum lub pimafucort lub pimafucin. Co przy karmieniu moge uzyc na tę nieprzyjemną dolegliwosc>>?? Czuje równiez ze mnie bierze jakies choróbsko. Pamietam ktoras mama tua na forum chorowala i mowila jakie leki brała, bo karmila. Mozecie mi przypomniec co karmiaca moze na gardło katar i rozgrzanie wziac? Czy mogą byc te same leki co w ciąży? A moze mogę aspiryne w koncu? Mały usnał, mam troche czasu na relaks. Czuje sie jednak padnieta okropnie. Spacer chyba mnie "przetlenił" :) Łaże po necie i kupuje. Fajne rzeczy są znowu na ww w .zlotewyprzedaze.pl Czasami tam warto kupic markowe rzeczy. Kupilam rowniez podgrzewacz do butelek, i nie zaden aventu, tylko bezfirmowy za 40pare pln i sprawdził sie dzis super. w 3 min mam letnie mleczko ;) Od tego przystawiania na zadanie to znowu mam rozdrażnione suty ehh... co one przezywają.... bolały je przygryzania mężulka kiedys a teraz? ,,,,są na żywca siekane;))))

wiecie co mi poleciłą kolezanka ktora tez walczy z oponka na brzuchu. Zaden tam pas poporodowy, nie dosc ze kosztuje z 50pln lekko to przy noszeniu sie podwija bo warstwy majtek i spodni to powoduja. Ona nosi sluchajcie majtki wyszczuplajace, podchodza prawie pod piersi i sie dobrze trzymaja. Wazne zeby wziac mega maly rozmiar. I wlasnie zakupilam na allegro jedne. Tylko bede je nosic na moje majtki , potraktuje je jako "nakladke" by moc nosic codziennie. Bo jako majtki musialabym miec z parenascie par przeciez.

Gość zmzmzm
cześć dziewczyny na kolki i prpblem z brzuszkami i polecam plantex - rewelacja u nas problemy się skończyly mam do was pytane odnośine witaminy d , jak ją podajecie ile kropelek ? bo miałam wczesniej w ampułkach a teraz mam krople i nie wiem

no właśnie aga, co to schynięte dziecko bo jak przeczytałam post ciotki julii to się zastanowiłam:)