Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

misiaczkowa

*********Termin SIERPIEŃ 2011*************

Polecane posty

ciotka🌻 szook, a co to takiego ze az taka decyzja zostala podjeta? wspolczuje, ale wszystko zalezy od tesciow, moze nie sa tacy źle. Chociaz ja teraz to bym z wlasnymi rodzicami nie wytrzymala. Coiciu a tam nie ma mozliwosci posurfowania w necie?;) z tym mlekiem super patent, kto by pomyslał ze tak pieskowi posluzy:D moze i ja mojemu dam to sie zrobi piekny i mlody:D hehe Ja musze z moim jutro do fryzjera bo juz zarusl ze to zza tych klakow nie widac no i na wiosne bedzie mu chlodniej i przyjemniej. co do pozyczania to ja w ogole nie lubie niczego od nikogo pozyczac i tak samo nie lubie innym pozyczac. Mam cos takiego ze lubie miec swoje. moja gosia ma chrype i skrzeczy jak stara wrona. Nie wiem co mozna jej dac, moze jakis syrop wyksztuśny po prostu.

oj ciociu mam nadzieje, poki co mam jakas zalamke kocham mojego niuniusia ponad zycie, jest dla mnie najwazniejsze, ale moglby byc choc przez pare dni bardziej litosciwy dla mamusi

aga na pewno bedzie lepiej za pare dni, niezly numer z ta pielucha, roboty mialas co nie miara, ale to zawsze tak jest. Ja tez mam dosyc czasem dzieci i chcialabym miec troche czasu tylko dla siebie tak jak kiedys, ale to juz sie niestety nie wroci. teraz czlowiek tylko o dzieciach przez reszte zycia bedzie myslal. sluchajcie z ta moja praca to wszystko spoko tylko ja sie nie spodziewalam ze tak szybko, wolałabym po wakacjach, zwlaszcza ze juz kilka miesiecy temu ten wyjzd nad morze planowalismy. W razie czego bede musiala zrezygnowac i bede szukac kogos kto chcialby tam pojechac w zastepstwie bo zaliczke juz zaplacilismy. Kto by pomyslał ze znajde robote juz od teraz. ciotka- uczyc bede zgodnie z wyksztalceniem angielskiego

lady a gdzie i kiedy nad to morze mialas jechac? ja bym chciala, ale jeszcze caly czas sie waham, bo jak maly bedzie tak rozrabial to nie dam rady i pojedziemy za rok

Lady no jak to HJK jest chętna na morze:-D zreszta zazdroszcze wam dziewczyny nad morzem byłam 2 razy i pewnie pojadę jak mały bedzie ciut wiekszy teraz nie ma takiej opcji bo m jest zwolennikiem gór ja tez góry kocham ale chciałabym znowu zobaczyc morze. z tym ze ceny w sezonie sa jak z kosmosu chyba nawet taniej jest pojechac do chorwacji czy bułgarii remont cóz dom jest niemłody i zawsze cos sie znajdzie, ale całkowicie zgruzujemy jeden pokój i jak znam zycie cała reszta domu bedzie tez ufajdana no to z małym nie ma takiej opcji mieszkac. u tesciów nie ma neta ale ja bede przyjezdzac do domu to na pewno do was zajrzę :-D a jak sie kupe lat mieszka samemu to ciezko sie wyzbyc pewnych nawyków , zreszta wiecie jak jest kazda rodzina ma swoje przyzwyczajenia itd.

no cos pamietam ze hjk mowila o morzu ale to jest juz 16 czerwca i nie wiem czy beda mogli w razie czego. Jedziemy do dźwirzyna niedaleko kolobrzegu, podawalam kiedys ich stronke http://www.4poryroku.nadmorzem.net/ ale jeszcze nie wiem jak to bedzie, moze cos wymyslimy i pojedziemy, bo juz sie nastawilam na ten wyjazd od dawna:O

No ja szukam czegoś nad morzem ale o tej porze to moja córa jeszcze do szkoły chodzi niestety.Ale polecam te strony,jezdzimy tam od 6 lat,plaże fajne i woda w tym rejonie najcieplejsza.

Hejka och normalne 4 razy zaczynalam juz pisanie,ale maly tak szaleje ze nawet chwilki nie mam dla siebie. A jak spi to wiadomo- sprzatanie,pranie,obiadek i Oliweczka. Lady gratuluje pracy,ale mialas szczescie. Ciotka Julka kochana wytrzymasz z tesciami ale czy wytrzymasz bez nas? Oby remoncik ekspresem sie skonczyl. Dziadek Jacek ja widze jak moja Oliwia z Kacprem zaczynaja szalec to u ciebie pewnie jazda bez trzymanki jak maluchy zaczna brykac. Aga jabi masakra z ta pralka. A dalo sie to usunac szybko? To co abstynenki drineczka serwuje z lodem oczywiscie. Flaszeczka juz sie chlodzi a lod mam zawsze. Wiec ktora sie skusi w srodku tygodnia?

A miala pogratulowac ciotce podszywu-ale numer heeh jestes wyrozniona. TNks jak tam chalupka posprzatana? Ja ciagle cos sprzatam ale i tak nie widac, trzeba bardzo na zabawki uwazac bo walaja sie wszedzie. Fryzurki nie zmienilam ,dalej mam dlugie wlosy,tylko koncowki podcielam i fryzjerka zachwycala.sie moimi wlosami ze takie geste,proste i nie farbowane. Hehe a ja mysle ze nudne i tyle. Deserki kupuje z baby dream w rosmanie,maly je uwielbia a kosztuja niewiele,a najwazniejsze ze go nie uczulaja. Monisiaczek ja bym z tym psem uwazala,lepiej dmuchac na zimne i nieczekac na nieszczescie. Tym bardziej ze pies wykazuje agresje wobec maluszka. Dziecko jest wazniejsze. Sama mam psy,tyle ze nadworze. A ty masz w domku? Cos mialam napisac ale zapomnialam. Ach i komu drineczka zrobic? M wlasnie do kuchni poszedl. Dobrze ze dzieciaczki juz spia.

Ciotko moje kondolencje :( :o mieszkanie z teściami toż to armagedon :o Aga_jabi Kali też czasem nie jest chetna do jedzenia ( rzadko co prawda, ale jednak) jak jest np bardzo ccieplo... A Piter nie chcę jesc rano? Może jest pelny od soczku i dlatego? Probowalas nie dac soczku czy coś to zmieni? Nie wiem ile pije, ale jak duzo to może przez to nie jest glodny? Kali jak się udoi dużo to też nie je... Pocahontas ogarnelam nieco prania i tyle :p syf kila i mogila ale cóż... ładna pogoda byla :D to z mala caly dzien w ogrodzie spedzilam :D wyciagnelam jej dziś basenik i byl szal dzikich ciał :D Kali w basenie, koty obok i pisk na całą wioche :D :D :D :D Lady kiedy jest zakonczenie roku? Może wam się uda wyjechac... Mój m okazalo się że ze znajomymi spiskowal i mamy wstepnie zarezerwowany domek na mazurach tylko qwa jak na zlosc mi w lipcu wrzucili co tydzien zjazd na uczelni :o ale będę kombinowac ;) Informuje iż moje dziecie zjadlo dziś kaszke znow z miseczki lyzeczka :D :D :D i dziś karmienie nie trwalo 2 godz jak wczoraj :p poszlo nieco szybciej i zjadla wiecej wiec licze na to, że pospi coś dluzej... Dziś wstala o 5:45 :o także z godz wczesniej niż zwykle... Zobaczymy jkak będzie dzisiaj... W kazdym razie odkad kolacje zjada przed kąpielą usypianie z 20 min skrocilo się do 2 :D także kolejny plus ;) Picie tj herbatke caly dzien pila dzisiaj z kubeczka ze slomką także do tych celow już się butli też pozbylismy ;) zostala nam poranna butla z mlekiem i ona póki co zostanie ;) dopóki nie nauczy się pic z normalnego kubeczka ;) albo nie będzie sypiac dluzej :p w kazdym razie szybko i sprawnie nam poszlo :D balam się że jak zniknie wieczorna butla to caly rytulal się zaburzy i nie będzie spala :p na szczescie jest ok ;) Efka bytelki, smoczki itp. Nie tylko na próchnicę wplywaja ale również na zgryz, wymowe itp. Itd.... Co do samej pruchnicy to nawet jeśli w duzej mierze odpowiedzialne za nia są geny to nie powod żeby jej nie zapobiegac ;) nie wiem czy mleko modyfikowane wplywa na nia bardziej niż kaszka czy mniej, ale zakladam że skoro do 7 roku życia pilas kaszke sz butelki to ząbki ale mylas? Mysle że z tą prochnica butlekowa chodzi o to, że ciezko takim maluchom dokladnie umyc żeby a trzebaby ;) zgadzam się z Tobą natomiast w kwestii herbatek granulowanych- sam cukier - także zęby na bank po takich są czarne...

aga_jabi nie bylam, pierwszy raz jedziemy, w czerwcu troche taniej dlatego mamy taki termin. tnks- no moze uda sie cos wykombinowac, zakonczenia jeszcze nie bedzie ale mam nadzieje ze po klasyfikacji i moze uda sie wyjechac, zobacze w trakcie jak zaczne pracowac, na razie jeszcze nie rezygnuje ja tez ciagle sprzatam i nie widac, wlasnie to najbardziej mnie denerwuje.Jutro zamierzam znowu sprzatac, czesc druga-odkurzanie, scieranie na mokro, ciekawe czy mi sie uda bo z gosia to raczej nic nie mozna zrobic w ciagu dnia. pocahontas- tez kupie na sprobowanie tych deserkow, dzięki 🌻 drineczka ja poprosze:D vilia a co tak skromnie dzis tylko dobrej nocy? ;) 🌻

lady,przeczytałam co naskrobałyście - nie mam nic do napisania :) Teraz to już na pewno zmykam :) Jutro znów rano pewnie mały mi zrobi pobudkę... Ale jutro już piątek :D Pa spokojnej nocy życzę TNKS, ten kubek ze słomką to z Canpolu? Bo nie doczytałam...Ja mam z Canpolu, ale BArtek gryzie tą słomkę tylko :o

Gość TNKS-terminn
prawie, że pierwsza :) ha! A co?! Aga15510 pisze w nocy wiec ja jestem pierwsza wczesnym rankiem ;) Mala spala do 6:20 także jest postęp! Zjadla i idzie dalej spac ;) ja też :p

aga15510,podziwiam CIę z tym wstawaniem tak wcześnie. Ja ledwo mogępowieki rozkleić jak mały budzi się od kilku dni o 6ej.Na szczęście je i zasypia jeszcze, aja mogę się spokojnie naszykować do pracy :) Niedługo też zmykam. Miłgo dnia życzę :) PAAAAAAAA

Hejka!Ale dziś znowu pogoda się szykuje.My od rana juz zaliczyliśmy upadek straszny,bo mały stanął przy łóżeczku na podłodze i na panelach nóżka ujechała i zarył noskiem w szczebelki.Teraz wygląda jak" rudolf czerwononosy"a siostra się śmieje,że trenuje już role na święta.Masakra z tym wstawaniem gdzie tylko się da.TNKS a jaki masz kubek ze słomką,bo mój załapał picie soczków z kartonika przez słomke i teraz jest bitwa z siostrą o soczek a jak on walczy zacięcie,żeby jej go odebrać.Pozdrawiam i miłego weekendu życzę.Ps.A wakacje w tym roku dzieci mają wyjątkowo pózno,bo 30 czerwca.

Kubek mam taki jak vilia tj - http://www.bangla.pl/opinie/p451/canpol-bidon-ze-skladana-rurka-56-113 :) Wakazcje tak pozno? Ranyyyy! Chyba nigdy w życiu tak długo w szkole nie "kiblowałalm" biedne dzieciaki! Przeciez po wystawieniu ocen i tak już tam guzik robia... No chyba że od moich czasow coś się zmienilo w tej materii? W co nie wierze :p Hjk u mnie też się cudny dzien zapowiada także biore małą znow do ogrodu i wody do baseniku nalewam :D Ale najpierw musze kawy i sniadanko :p

heja :) a my dzis całą noc przespalismy w łóżeczku bez karmienia ;)) dla nas to sukces!! hjk33 mam nadzieje ze wasz rudolf juz dobrze sie ma po tym upadku 👄 dla niego pozdrawiam i zycze milego dnia ;);)

🖐️ nie wiem czy zdołam skonczyc teraz ten post bo mały z uporem maniaka kursuje mi pod listwe zasilajacą bo go swiatełko kusi:-D HJk to strachu sie najadłaś.... dziewczeta ja na upadki polecam altacet w zelu jak mały gdzies walnie to mu smaruje- nie ma guza ani siniaka a ten zel fajnie zasycha po chwili to nie ma obawy ze sobie dziecko zetrze Pocahontas moja droga trafiłas w sedno i bardzo ładnie to ujełas "czy ja wytrzymam bez was?" :-D :-D :-D a co do podszywa to mysle i mysle i chyba wiem czym sie naraziłam kiedys wam napisze jak bede miec wiecej czasu. słuchajcie widziałam na allegro takie nakładki na kolanka z tymi kropkami absem do raczkowania ma któras? czy to warto? bo mysle czy to po pierwszym praniu sie nie rozciagnie? a pytam dlatego że moje dziecie ma bardzo czerwone kolanka od tego przemieszczania sie ciagle mu ubieram długie spodnie zeby choc troche ochronic. z drugiej strony sobie tak mysle tyle miliardów dzieci wychowało sie bez takich zbednych gadzetów....

ps wyjatkowo pozno wakacje w tym roku. a i tak w zadnej szkole w czerwcu juz sie nie bardzo uczy...tzn dzieci raczej sie nie uczą...

pocahontas pralka ogarnięta za to wczoraj poszłam pod prysznic z kieliszkiem wina i zostawiłam kieliszek na umywalce, no i mąż go zbił hehe czyli pecha cd tnks Piter duzo pije, na noc juz mu nie daje kaszek, bo i tak spi tyle co po mleku a przy kaszce tylko nerwy sa, a rano mialam zamienic i dawac kaszke najpierw czyli ok 6 a mm pozniej czyli ok 8 ale on nie chce rano wcale tych kaszek, probowalam z butli odpada, wiec zostajemy przy miseczce, rano mi wypija ok 200 mm a o 8 zjada pol miseczki kaszy, wpycham mu, ale wole mu dac to mleczko najpierw bo przynajmniej mam pewnosc, ze ma pelny brzuszek my chyba darujemy sobie wakacje w tym roku, tzn na urlop pojedziemy tylko na dzialke

aga jabi ten. dziwna sprawa bo w twoim linku doczytałam że nie nalezy podawac dzieciom ponizej 3 lat. a mnie go kazał uzywac pediatra zaraz po pierwszym szczepieniu jakby miejsce po ukłuciu było spuchniete. a pierwsza pediatra kazała uzywac kwasnej wody ( a to to samo tylko w żelu) jak sie skarzyłam że mały ma ugryzienie po komarach ( to było zanim przypomniałam sobie o cudownych własciwosciach olejku waniliowego)

hmm no wlasnie bo chcialabym kupic tak na wszelki wypadek bo teraz latwo o guza moze jednak masz inny

nie ten sam. to ja juz nie wiem. wszystko tak trzeba po lekarzach sprawdzac! kurna co innego studiowałam! a teraz musze miec wiedze ze wszystkiego:-(((