Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

misiaczkowa

*********Termin SIERPIEŃ 2011*************

Polecane posty

Hej Mój Domi je też 7 czasem nawet 8 razy dziennie, w tym raz kaszke na mm lub jogurt a reszta to sinlac na wodzie , zupka , deserek i mleczko z piersi. W nocy je 1-2 razy mleczko.

agawes każdy wie ze w złobku je sie o konkretnych godzinach jesli ktos bedzie marudził bedzie chodziło głodne, raczej nikt sie nie cycka niestety z maluchami bo nie maja opiekunki na to czasu. niestety to nie jest opieka 1 na 1. no widze ze inne dziewczyny poznikały, pewnie macie swietna pogode to korzystacieja dzis wyszłam i oczywiscie zmokłam na szczescie nie duzo. anetka88 witam 🌻 zapewne inne dziewczyny też przyjmna Cie serdecznie. laski co wy tam wszystkie robicie? halooo

Cześć Babeczki ;) Wreszcie mamy za sobą ciężki czas :( kłopoty rodzinne Martynka kochana tylko chyba znów jakiś skok rozwojowy bo bardzo dużo zaczęła jeść dosłownie z dnia na dzień ;) ;) Co do ilości posiłków to każde dziecię jest inne i różne ma zapotrzebowanie chyba sie nie da dokładnie określić ile powinno być posiłków,byle nie za mało ;) ;) Kochane czy wasze dzieciaczki jedzą już grudki bo ja się tego obawiałam ale Martyś pięknie sobie radzi Stęskniłam się za Wami Ps. Ciasto rabarbarowe było pycha w sobote robie kolejne ciacho już zapraszam ;)

Aha ;) Było już Baba ,Tata, aha,apa,papa i bach tylko mama nie :( nadal czekam ;) ;)

Witam nowa kolezanke. Hej Olesia. Ale.dyskusja na temat zywienia byla hehee moj maly je roznie i naprawde nie umiem powiedziec ile zjada mleka i o jakich godzinach,bo ostatnio wariujemy z jeDzeniem tzn wszystko maly przestawia bo jakis spioch sie z niego zrobil. Potrafi miec nawet 3 drzemki i w sumie 4 h spi w dzien. Ile wasze bobaski spia w dzien? A.i maly juz spi wykapany bo.dzisiaj byly 2 drzemki. Co do jedzenia to on nie je kaszki takiej gestej,tylko z butelki. Gesta z lyzeczki kaszka pluje, placze i buzie zamyka. Uciekam kolacyjke szykowac bo Oliwia chyba juz glodna jest.

Melduję że żyje. Czytam regularnie, ale odpisywać już nie mam sił. A w weekendy wolę nacieszyć się synkiem, bo kafe jak już się usiądzie zawsze zabiera sporo czasu. Któraś pisała że jedzie na wakacje na Mazury. Macie może tam jakieś sprawdzone miejsce na wyjazd z maluchem?

Ejo ;) _aga_ dzięki za łaskę ;) aga_jabi sorki, ale dopiero teraz doczytałam Twojego posta z prośbą o dopytanie o Ciebie i Piotra, a u DR byłam dziś po południu także nie zapytałam :o PomaraNczko może i kierowałaś się dobrymi chęciami, ale dobrymi chęciami jest piekło wybrukowane ;) na przyszłość pamiętaj, że jeśli rzadna z dziewczyn nie zadaje pytanie w stylu "czy moje dziecko je prawidło" to znaczy że nie potrzebuje niczyich rad w tym temacie ;) nawet jeżeli nie zgadzasz się ze schematem żywienia Agi to nie znaczy, że jesteś upoważniona do dawania jej dobrych rad ;) Aga15510 jesteś usprawiedliwiona :) 😘 dla Ciebie i jeszcze większy dla Antosia ;) Witaj nowa koleżanko :) miło, że nam tak dużo o sobie opowiedziałaś :) może się zaczernisz? I może zdradzisz jeszcze skąd jesteś? Widze że mamy kolejnego Bartusia? No to opowiadaj od razu jak Twój Bartuś wcina? Mt, hjk jak dietka? Wikula jak tam po komunii? żyjecie? Tymkowa jak tam? As mam nadzieje, że już wszystko ok? Aga czy Nastka pije ze zwykłego kubeczka otwartego? ( Nie niekapka), czy sama sobie go trzyma czy Ty jej dajesz? Bo się przymierzamy do nauki :p Dziewczyny musze mojego Skarba pochwalić :D w sobote kupiliśmy nocnik - pisałam o tym? I dzisiaj zrobiła w sumie 5 kup i ani jedna nie poszła do pieluchy :D w ogóle nie myślałam nawet, że nocnik może tak dziecko cieszyć ;) spotykalam się do tej pory raczej ze stresem maluchów... Kupiliśmy nocnik, żeby już był, żeby się oswajała powoli a ona nas tak zaskoczyła ;) pytałam więc o korzystanie z nocnika naszego DR i powiedział, że jak dziecko samo stabilnie siedzi to voila droga wolna , także zwracam honor, bo wiem, że wczesniej pisalam, że jestem na nie ;) DR nam powiedzial, że na siusiami nie jest w stanie zapanowac i mamy się nie bac że będzie trzymac itp. ( Tak wczesniej czytalam) . Na komary powiedzial nam, że wszystkie chwyty dozowlone, ale on słabo wierzy w skuteccznośc jakichkolwiek kremów itp. - w sumie ma rację :o chyba że znacie coś skutecznego? W kazdym razie powiedzial, że wszystko dozwolone co w aptece i pstryczki do prądu też maluchom nie zaszkodzą, a po ukąszeniu najlepszy fenistil żel! Aga15510 ja jade na mazury i mogę Ci polecic fajne miejsce nad jeziorem z 0 klasą czystości wody. ( W razie "awarii" jest to woda pitna) także nie ma się co bac że coś zlapiesz... Jest też duzo cienia, domki calkiem fajne, place zabaw, czysta plazza itp., jeśli chcesz to przypomnij maila podam Ci namiary, sama sobie na stronie zobaczysz ich oferte. Mysle jednak że jeśli chcesz jechac latem to musisz się spieszyc z rezerwacją... Coś jeszcze chcialam? Aaaa DR powiedzial że nie ma się czym martwic z tym nie raczkowaniem, że dziecko zaczyna raczkowac między 9 a 11 msc a wiele dzieci ten etap pomija i z Kali najprowdopodobniej tak będzie bo wykazuje gotowsc do chodzenia... Natomiast pozycje do raczkowania pewnie lada dzien przyjmie bo generalnie się przymierza ;) a że przemieszcza się ochoczo to pewnie za chwile odkryje raczkowanie i zacznie chodzic :o Generalnie bilans zerowy zaliczony na 5 z + ;) także mozemy być spokojni ;) Nie pamietam co jeszcze chcialam :o

Pocahontas zazdroszcze Ci tych drzemek :) Kali ma 2 krótkie drzemki okupione usypianiem z krzykiem :o generalnie reguła jest taka - 30 min usypiania 15 min snu :o tak mniej więcej :o Pytałam też DR o to ile dziecko powinno pić w ciągu dnia i powiedział, że nie ma reguły, że jeśli dziecko zaczyna miec luzne stolce, śmierdzące z nieprzetrawionym pokarmem tzn że pije za dużo i wtedy zmniejszamy o 50 ml dziennie aż dojdziemy do normy z kupami ;) Kali mimo wypijania 500 ml herbatki w upaly robila kupki normalne także chyba tyle potrzebowala Za to dziś miala biegunke :o ale jestem w 99% pewna że to od zębów :o Dziwne bo u góry dalej nic nie widac :o chyba będzie pierwsza w kolejnosci dolna 2 :) Vilia a jak Bartolinii? Zęby już są? W rosmanie kupilam fajną szcoteczke do zębów 0-24 z jordana , miękka i fajnie się trzyma ;) Aaaa i mialam pisac iż moje dziecko odmowilo jedzenia kaszki na dobranoc... Nie interesuje jej "slodki" posilek... Zjadla troszke warzywek i popchnęła parówką :p ten temat też omowilismy dziś z DR ;) powiedzial że parówki to nie taka zbrodnia pod warunkiem, że maja odpowiedni sklad, tzn są z mięsa i nie maja samego tluszczu i innych tego typu ;) oczywiscie karmieni parówką nie wchodzilo w gre - sama musiala :D Jak widzisz pomaranczko że się do Ciebie jeszcze odniose kazdy schemat zywienia ma inny ;) od agi pediatra mowil że mieso kielbasy itp. Po 10 msc a mój od dawna nam mowil żeby wcinac kielbaski ;) skoro mieso wprowadzone do diety to droga wolna ;) oczywiscie z umiarem! Nie kazdy posilek z mieskiem, ale jak najbardziej wolno ;)

Terminku na szczęście ok,nieprzyjemna sprawa :( TNKS,Lady i Vilia zajrzyjcie na poczty ;) Jak reszta Babeczek przypomni maily to też się podzielę zdjęciami ;) i czekam na zwrotki

Moja mama zmarła prawie trzy lata temu w sierpniu i dopero teraz mieliśmy sprawe spadkową,a że rodzina skłócona to.... szkoda gadać

Hej! HJK, musze Cię zmartwic ;) Zostaliście sami bezzębni :) Bartoliniemu wyszła górna jedynka :D Tażke królik Bugs wprasza się do grona uzębionych :D Skąpo na razie, ale jednak :) Co do zywienia to my mamy 5 czasem 6 posiłków. 2x mleko, obiadek, drugie sniadanie w formie owoców (najczęściej ze zbożami) plus podwieczorek - jogurt, czasem kaszka mleczna. także dużo tego nie ma. A rośnie chłop na schwał :D TNKS, widać nasze dzieci będą biegać szybciej niż raczkować ;) as- mam nadzieję, ze kłopoty przejściowe. Niedługo 9-miesięcznice będziemy świętować :) A ja wpraszam się do Ciebie na to ciasto rabarbarowe, bo ostatnio obeszlam się smakiem :P Spadam, dobrej nocy życzę :) Dziś dla odmiany byłam do 19ej w pracy..Dziecko niedługo mnie nie pozna..

Vilia gratulacje!!! Buziaki dla Bartusia!!! As- no to faktycznie kiepsko :o z rodziną najlepiej na zdjęciu... Ech... Szkoda gadać... Ja za to się przed chwilą dowiedzialam że stara znajoma, mama 6 letniego chlopca ma zlosliwego raka 2 stopnia ( cokolwiek to znaczy ) :( i jakoś tak mi kiepskawo też :o

As-MArtynka śliczna :) P.S. Mam taką samą bluzkę :) Mama mi uszyła :D

As-nie ma co sie denerwować, tak jak pisze TNKS..ehh ta rodzina... TNKS, niestety choroba nie wybiera..Ale walczyć z nią trzeba, nie ma co sie poddawać. Mój tata też walczy - od 3 lat i wierzymy, ze będzie dobrze :)

joł dupencje as współczuję bo sprawy spadkowe to najgorsze co moze byc. z porzadnych ludzi wychodza wtedy pazerne hieny. zresztą mamy dziwne prawo spadkowe nie chciałabym tutaj o tym pisac ale cos o tym wiem:-((( Vilia gratulejszyn zębola 🌻 🌻 🌻 TNKS ja mam szczoteczkę silikonowa z canpolu z ogranicznikiem mały ja uwielbia myslę zeby dokupic druga do łazienki bo wiecznie jej szukam. co do spania- mój mały w zasadzie śpi po kazdym posiłku ( nie od razu) po pół godziny zdarzają sie i dwie. ale tak spi tylko w domu bo jak gdzies jestesmy to spi mało co bo pewnie chłonie nowe wrazenia. usyp[ianie.... jak wspina sie do bujaka jak trze oczy to juz czas:-D ale..w dalszym ciagu nie usnie przy mnie. ja muszę wyjsc bo inaczej go rozpraszam. ( przy ojcu jak najbardziej usnie:-P ) a nocnik jeszcze nie uzywałam ale najwyzszy czas zaczac tylko nie wiem czy usiedzi ten mój ruchliwiec :-((( aga 15510 to daj znac choc raz na jakis czas np tak jak dziadek wczoraj:-D no i oczywiscie witamy nową koleżankę.

joł joł!!:D tnks ja tez poprosze o ten namiar na maila gdyz odwołuje moj wyjadz nad morze i szukam czegos innego juz w wakacje. jutro wiecej napisze gdyz moj m prosi mnie bym nie stulaka w klawisze bo spi;);) Przeczytalam wszystko i a propo mleka to ja tez slyszalam ze to posilek a nie picie, jutro sie odezwe dobrej nocki buźka!

Lady poszło na maila :D :D :D As chciałam napisać ale laska, ale nie mogę... Ale LASKI!!! Rany jaka ta Twoja Martyś śliczna jest! Gwiazda jakich mało heheheh :D jak tylko zrzuce zdjęcia z tel to odeśle ;) Ciotka moje też takie ruchliwe ale nocniczek jest nowością ;) no i czytamy na nim gazaty, gadamy przez telefon, tłuczemy młotkiem, oglądamy tv i przybijamy piątki :D no i mase innych rzeczy :D :D :D A co do mleka to też się 1 raz spotykam z tym że to picie. Natomiast czytalam ostatnio o rocznym dziecku które pilo tylko mleko :o gdyby to było picie to musialoby to oznaczac że to dziecko nie je :D a tak na powaznie to przeciez to jest bardzo kaloryczny i sycący posiłek... Nie pokiełbasilo się coś aga_jabi tej lekarce? Może dopytaj czy faktycznie to miala na mysli? Mleko cycuchowe to inne mleko przeciez niż mleko modyfikowane... A jak już o mlekach i kaszkach to ile dziennie wychodzi wam ml kaszki i mleka? Jak kaszki na mleku robicie to mozecie podac łącznie ;) będę wdzięczna 😘

Hej Ja sie przyznam ze Jak przeczytalam ile Piotrus je to od razu pomyslalam ze duzo. Ale to w porownaniu do mojej corci bo Ona je mniej. Mleko je dwa razy rano przed 7 i wieczorem kolo 20. Kolejny posilek po mleku to deserek o 11-12.zupa o 14, kaszka o 17-18 Ale nie codziennie i mleko na wieczor. Mi lekarz tez powiedzial ze dwa posilki mleczne wystarcza a Jak kaszka czy Jogurt dojdzie to az nadto. Na temat schematow sie nie wypowiem bo mi lekarz nic nie ukladal zreszta tu jest troche inne podejscie. Uwazam ze lipcowka madrze pisze i nie chciala nikogo urazic tylko doradzic. Niejedna pomaranczka pytala o rade lub radzila i najbardziej dziwie sie ze TNKS tak naskoczylas na nia zeby sie nie wypowiadala Jak nikt o to nie prosil.

Mt nie naskoczyłam!!! Absolutnie!!! Źle zinterpretowałaś moją wypowiedż!!! Przypomnij sobie jak pisałam jak faktycznie ktos mnie wkurzyl :) napisalam żeby nie doradzala bo jak widac obróciło się to przeciwko niej! Aga się wkurzyla i chciały ją tu dziewczyny zbojkotowac! Ja też się z nią zgadzam, ale skoro aga nie pyta mnie o moje prywatne zdanie to nic nie pisze;) niech kazdy robi jak uwaza i jak mu dr poleca:) Jeśli Cię lipcówko "ubodłam" to przepraszam, nie taki byl mój zamysł, to miała być "dobra rada cioci korby" nic więcej ;)

Fatycznie agajabi nie pytala nikogo o rade tylko podala Menu dziecka. Ja nie lubie doradzac moge jedynie napisac Co ja robie. Lipcowka sie odwazyla i doradzila mysle ze chciala dobrze. TNKS moja waga na cale szczescie nie rosnie, na dol mam 2,3kg . Kurcze a to juz chyba miesiac minal.

TNKS pytalas jeszcze o mleko i kaszki to u Nas tak Jak na opakowania hipp podaja daje 7 miarek i robie 230ml, rano zjada prawie wszystko. Wieczorem zostawia 80-100ml ale robie wiecej bo nigdy nie wiem ile zje. Kaszke Jak robie to do malej miseczki na oko sypie i zawsze na wodzie te bezmleczne tez.

Mt ja się zgadzam, że chciala dobrze dlatego napisalam o dobrych chęciach ;) zakladam, że skoro pracuje z dietetykiem to wie o czym pisze... Masz racje aga_jabi napisala menu wiec mogla je lipcowka skomentowac ( zwracam honor) w kazdym razie nie chcialam na nia naskoczyc. A co do menu to my też mamy 5 posilkow, czasem ma nawet 4 bo jednego odmowi :p i o dziwo teraz przybiera super :) nie pytalam dziś DR o ilosc posilkow, ale jak Kali miala 6 msc to mowil że 8 to stanowczo za duzo i że max to 6 i będzie się ta cyfra zmniejszac także mysle że te 5 jest ok. Z reszta pytal nas o menu malej i mowil że jest dobre także ja się tego będę trzymac ;) W ogóle menu mamy podobne MT ;). Tzn nasze dzieci :) Mt to dobry wynik 2,3 kg! Ja mam 1,5 póki co :p zobaczymy ile będzie 23...

O dzięki mT pytam, bo nas dziś DR zapytal ile dajemy kaszek i mleczka i tak jakoś wyszlo że w sumie dajemy między 400 a 600 ( a w sumie to dajemy mniej mleka + 2 lyzki kaszki mniej wiecej) i powiedzial że przy takim dawkowaniu mm wit D mamy podawac co 2 dzien, a potem się go zapytalam czy wystarczajaco tego mleka dostaje i mi odpowiedzial " jak będzie Pani jej tyle dawac jak będzie miala 12 msc to powiem że za duzo, dziś jest ok " czyli tak jakby to było za duzo... W sumie mala nie chcę mi tej kaszki na mleku z owocami wieczorem jesc i się zastanawiam czy nie robic też na wodzie z owocami ( będzie mniej mdła chyba) a wieczorem dawac coś innego... Tylko co?

Ja ci powiem ze Jak Po poludniu nie ma mnie w domu to malej odpada ta kaszka Wtedy do reki bulka sucha i jest ok. Ja to ostatnio do deserku polamie ciasteczko bo tak to nie ma kiedy dac. A Jak jogurt ostatnio wyciagnelam to stal do nastepnego dnia. Wiec stwierdzilam Albo jogurt albo deserek. Co do "naszego" menu to chyba tez jest podobne. Uwielbiam sery ale nie jem odkad dieta. Wyprobowalam odtluszczone Ale to nie to. Najmniej 5% tluszczu jadlam kolor prawie przezroczysty i bez smaku.

No moja ciasteczka rez zjada i to nie tylko takie dla dzieci :p ale nadal bez cukru z dobrej kalorii np :) A co do naszych jadlospisow hehehhe to ja kurde katuje się activia , jajkami i parowkami ale coraz bardziej mysle o atkinsie - tam mozna tlusto i kurde wiem że super się na nim chudnie i to bez ograniczen w jedzeniu, tylko ja musze wejsc w "trans" bo inaczej obzeram się po 3 dniach :o a jadlas cheddar? Ma 0 gr wegli w 100 gr produktu i jest lajtowy ale smaczny calkiem... Oczywiscie to nie to co masdamer, ale zawsze coś ;) A możesz mi polecic jakies produkty u Was do kupienia bez wehgli wlasnie? Tluszczu mogą miecduzo ale jak najmniej wegli. Bo znajoma znow jedzie i by mi przywiozla :D

Musze sie przyjrzec Co jest bez wegli Bo ja Jak bylam na dukanie to wszystko odtluszczone kupowalam. Ale to sie rzuca w Oczy Bo duzo tego, a bez wegli to Co ma byc np. 0% cukru?

IDziewczyny mi glownie chodzilo o to zeby lipcowcka podala ile w sumie ml mleka powinno wypijac dziecko, bo moze ja dajac te 5 razy sie w nich mieszcze, ja nigdy nie robie kaszy na 240 ml tylko zawsze na 150. Lipcowko nie obrazaj sie tylko podaj te ilosci lacznie. Ja wiem, ze chcialas dobrze, ale kazde dziecko jest inne i rozmawialam z wieloma osobami,czytalam tez duzo wpisow w necie i sporo osob daje podobnie jak ja. W takim razoe jak ja moglabym zmodyfkowac to menu jak maly dzien zaczyna 5-6? Ja musze mu cos podac w miedzyczasie bo on kolo 9 idzie spac, wstaje kolo 11-12 wiec bylaby za dluga przerwa. Jesli uwazacie,ze przekarmiam malego to podpowiedzcie mi cos. ja nie mam juz pomyslow na modyfikacje, z takiego planu dnia maly jest zadowolony..... Rozmawialam z grays i i nnymi dziewczynami na fb i wiekszosc ma podobnie... To, ze mleko w tym wieku to picie to slowa mojej lekarki, ale ja juz od dawna chce ja zmienic tylko ciagle nie moge sie dostac do tej drugiej.

Mt no między innami ez cukru ;) Sorki, ale wczoraj zasnęłam Aga_jabi ja nie twierdze, że Ty źle karmisz Piotrusia, ja po prostu karmie inaczej ;) mój DR uwaza że ja karmie dobrze, a Twoja lekarka że Ty karmisz dobrze i skoro Ty jej ufasz to się niczym nie stresuj :) kazda z nas karmi inaczej i nie ma się co nakręcać :) działaj zgodnie ze swoim sumieniem 😘 jeśli uważasz, że takie karmienie Piotrusiowi służy to pozostań przy takim :) mój DR trzyma się tego, że moje bobo to mały człowiek, z akcentem na człowiek i że mając rok powinna mieć plan żywienia jak dorosły człowiek ( nie jeśĆ to samo tylko mieć taki plan żuwienia) tzn śniadanie, obiad, kolacja + ewentualnie 2 śniadanie i podwieczorek. My generalnie teraz już tak mamy :) Jedyne co bym bez 2 zdań sprawdziła to to traktowanie mleka modyfikowanego jako picie :o moja o 7 wypila 150 mm z łyżką kaszki Ok 10 zje jakieś chrupki, kiełbaskę, ciasteczko, chlebek albo coś takiego ( przekąske generalnie) Ok 13 zjada obiadek Ok 16 zjada zupkę warzywną, owocki, kaszke na wodzie z owocami, chrupki, wafelki ryżowe, chlebek, ciasteczko itp. ( Wszystko zalezy od tego czy jestesmy w domu i co wczesniej jadla ) Ok 19 zjadała do tej pory kaszke , jak jadła z butli to wypijała nawet 250, teraz zjada 150 max i śpi lepiej i się nie budzi... Nie bardzo chce tą kaszke na słodko wiec będę kombinowac albo bez dodatkow, alebo z wqrzywami? Albo w ogóle z niej zrezygnuje i zamienie na coś innego. Mleka modyfikowanego wypija w ciagu doby max 400 ml ( tyle ma robione ale rzadko tyle wypije) w ciagu dnia pije jeszcze rzecz jasna i zjada ciasteczka, chrupki itp. Mt my specjalnie dla małej chleb kupujemy :) jak po za domem jestem to zawsze jakieś ciasteczka namierze w razie czego ;) np amarantuski do kupienia w rossmanie, albo inne ciasteczka "zdrowe" :) Kupiłam też te płatki błyskawiczne owsiane i też mam zamiar wprowadzić - może zamiast kaszki? A kaszki to można chyba też z ważywami pomieszać co? A i robiłam ostatnio budyń :p Kali jakoś go nie pokochała :p stoi miska w lodówce i chyba wywale :p Ciotka Twój czworonożny dzieciak pije mm? Regularnie? Nie ma biegunek? Pytałaś chyba o żółte placki na trawie - sorki teraz mi się przypomniało, trawa praktycznie wypalona:o bedziemy z przodu calkiem ją likwidowac ( tam gdzie psy biegają) Dziewczyny a jeszcze a propos żywienia, pochwalcie się co Wasze maluchy zjadają? O ile pamięttam to od DJ "potwory" ( pieszczotliwie Dziadku ) zjadały matczyne spagetti :D DJ mow co jeszcze? Dajecie makaron w większych ilosciach? Może ktos zna jakis przepis na nalesniki dla naszych maluchow? Coś bym pokombinowala :D ale się znow rozpisalam? Ale gdy mała rano zasypia to taki dobry czas :D Amber gdzie Ty ? Ty moja najukochańsza pomarańczko :D

Aaa z tym wymienianiem to wiecie je albo, albo :D nie wszystko na raz :) I ciagle chcę się pochalic a bez przerwy zapominam :D Kali wczoraj zwazona - wazy 8004 g :D tj z 10 wskoczyla na 25 centyl :D