Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

misiaczkowa

*********Termin SIERPIEŃ 2011*************

Polecane posty

Piszę z Alą na kolanach jak zwykle ostatnio

Heheheh :D no to jest dopiero wejście :D Eriss pobiłaś wszystkie tutaj - "jogurt naturalny" :D A mówiła pediatra ile go dawac?

Tego nie mówiła. Daje tak około nie całe 60-100ml i jest wszytko w porządku

Przepraszam ze tak nagle wtrąciłam ten jogurt,chciałabym częściej się odzywać ale córa nie daje

Ala na początku bardzo się krzywiła ale mimo tego zjada chętnie

Ala nadal jest na cycu, poza tym zjada około 5 innych posiłków. Ostatnio za nic nie mogę namówić do zjadania obiadków. Trzyma w buzi i na koniec i tak wypluje, dostaje zarówno ze słoiczków jak i przeze mnie gotowane na przemian. Sądzę że to przez ząbki, 9-10 ząbek wychodzi. Kiepsko tez śpi w nocy. Chyba czas kąpieli u niektórych u nas po 20.

Hej Mój mały bardzo chętnie je jogurty naturalne najlepiej wchodzi mu aktivia :) Ja daje zupki takie jak my jemy tylko słabiej przyprawione

Ja tylko zaznaczam swoją obecność;) Witam koleżanki nowe🌻 Ciotka🌻 to ja poproszę tak z kopę tych gołąbków, tylko taka ilość daje mi znikome szanse na załapanie się choć na kęs:O:O:O to tak a propos "jedzenia" moich Potworów:D:D:D Ja już tracę sily i ręce mi opadają:O Zeżrą mnie te chłopy jak nic, do ostatniej kosteczki:O:O:O A chude to takie w obu egzemplarzach, że ja się pytam GDZIE IM SIĘ TO WSZYSTKO DO CHOLERY MIEŚCI???? W temacie "mlecznym"...Franek wciąga dwie butle mleka z kleikiem tak po 180ml i tyle. Nie ma negocjacji.... Bronek w 9 miesiącu kategorycznie odmówił spożywania mleka, okazał pogardę butelkom, więc nie walczyłam. Pediatra poparł. Przemycam w owsiance co rano i tyle w temacie. Parówki..jak najbardziej. I wiem co w nich jest. A w wędlinach nie wiem:D W każdym razie nie we wszystkich;) W swojskie, chłopskie, bazarowe...wierzę umiarkowanie, bo się nasłuchałam o praktykach pewnych, więc jeśli swojskie nie jest MOJE to jestem również ostrożna. TNKS❤️ Reszta❤️

Hejka Widze ze juz praktycznie wszystko dzieciom dajecie do jedzenia. Ja muszebyc bardzo ostrozna,bo to maly alegik. Dxisiaj pani dr przepisala nam lekki antybiotyk,bo mqly ma od nocki w niedzielw masakryczny katar az oddychac nie moze ,tylo przez buzie. Kacperek wazy 10,1 kg, porzadny chlopak z niego. A ja przeszlam na zdrowsze odzywianie w domku,akcja jet od wczoraj,bardzo duzo warzyw,owocow a mniej miesa. No i Mjuz dzisiaj pojechal po kurczaka z rozna. Hhe mi dzis dr napisala na recepcie 4x180 ml mleka. Buziaki.dla wzystkich. Na jakich jestescie dietkach?

hehe tnks tak spokojniejsza dzis kaszki nie bylo tylko przed 18 owoce i o 19.30 150 ml mleka z lyzka kleiku kukurydzianego, zobaczymy jak bedzie spal.... u mnie eko sklepow w okolicy mieszkania brak a nie mam czasu jezdzic, szukac...wiec musze polegac na bazarkowych, caly czas na takich gotujemy zupki...

Ufff...doczytałam :) Ale się rozpisałyście :) TNKS, Bartolini też idzie dożłobka od września.Aż sięboję. No i trochęmi go szkoda będzie, bo będę musiała go wcześniej budzić. Teraz czasem nawet do 8ej potrafi pospać (oczywiście w weekendy wstaje żłośliwie dużo wcześniej :o ). anetka, a Twój Bartuś to Bartosz czy Bartłomiej ? :) TNKS, ruffelsy są też w Grecji :D NA pewno na Krecie :) Ach, "podróżą poślubną" mi zapachniało ;) Idę spać, bo mi powieki same opadają:o Dobranoc!!

Tnks chodzi Ci chyba o pikok z lidla. Kupujesz wedliny paczkowane? Czy normalnie na wage tylko tam tez prosisz o sklady??

Tnks chodzi Ci chyba o pikok z lidla. Kupujesz wedliny paczkowane? Czy normalnie na wage tylko tam tez prosisz o sklady??

Oto i wróciłam ;) Aga_jabi tak pikok! Kiedyś mieli dobre wędliny ale dawno nie kupowałam! Natomiast tylko z pikoka znalazłam wędline drobiową z zawartością mięsa powyżej 90% dla porównania są i takie które mają mięsa do 5% :o Aga nie kupuję nic czego nie mogę sprawdzić ;) są też produkty na wagę np w marketach gdzie porządne firmy np kamieniarz podają składy i wtedy kupuje, ale raczej częściej kupuje paczkowane bo takich na wage maly wybor z "ulotkami" i musze specjalnie jechac kawalek po takie :o Vilia kocham ruffelsy cała sobą i mi one pachną dzieciństwem i pojawianiem się u nas chipsow! Były one i laysy potem poszla cala reszta :D Dziadeczku 🌻 ja Cię rozumię, bo moje dziecko zjada czasem wiecej niż ja :o gdy np mamy na obiad udko z kurczaka to ona zjada mieso a ja obgryzam kosci :o ja zjadam 2 parowki i mam dosc a ona zjada 1 i pociska owocami, ciastkami i chlebem czego ja już nie jem a wazy cale 8 kg :D :D już nawet nie pytam czy ktos tu jeszcze jest w naszej kategorii wagowej :D ciesze się że "przytyla" :D co i Dohtor zauwazyl :D a jak jedziemy autem ( ja z mała z tylu) a chcę coś zjesc to robie to po kryjomu ;) już nie wspomne o "poczęstowaniu" się jej jedzeniem :o wczoraj dostalam liścia i mnie opierniczyla bo ugryzlam jej parówki :o generalnie jem gdy ona śpi :o serio... Pocahontas o diety pytasz? Hmmm ja na rzednej konkretnej chwilowo... Ograniczylam bardzo ilosci i kazdego dnia jem jeden inny produkt :p ale jak tylko wejde w rytm to cisne do atkinsa mojego ukochanego :D

A co Wy jeszcze śpicie? :P Pewnie częśćpracusiów już pracuje, część się szykuje do pracy a Ci co mogą to korzystają i śpią, a jeszcze część już bawi się ze swoimi pociechami. Ja w grupie szykujących się do pracy :o MAły śpi jeszcze, więc zostałą mi chwilka. Przyszedł nam wczoraj fotelik samochodowy. Zdecydowaliśmy się jednak na Tobi, mimo, ze Romer jest nieco większy. Przeczytaliśmy instrukcję użytkowania i faktycznie byłoby ryrzyko, ze mógłby nam do męża auta nie do końca pasować. Był w komplecie z taką zabawką przypinaną do fotelika :) Mały gadżet a BArtolini zadowolony :) NA razie z zabawki, bo fotelik przetestowany tylko "na sucho" ;) Dziś wstałam z przekonaniem, ze już piątek...i zawiodłam się... :( Pisałam Wam,ze dolna jedynka się małemu pcha? KAsowniczek mały będzie :D Ale trzeba przyznać, że jak ruszyły te zęby to z kopyta - jeden po drugim :o Miłego dnia życzę :)

A co Wy jeszcze śpicie? :P Pewnie częśćpracusiów już pracuje, część się szykuje do pracy a Ci co mogą to korzystają i śpią, a jeszcze część już bawi się ze swoimi pociechami. Ja w grupie szykujących się do pracy :o MAły śpi jeszcze, więc zostałą mi chwilka. Przyszedł nam wczoraj fotelik samochodowy. Zdecydowaliśmy się jednak na Tobi, mimo, ze Romer jest nieco większy. Przeczytaliśmy instrukcję użytkowania i faktycznie byłoby ryrzyko, ze mógłby nam do męża auta nie do końca pasować. Był w komplecie z taką zabawką przypinaną do fotelika :) Mały gadżet a BArtolini zadowolony :) NA razie z zabawki, bo fotelik przetestowany tylko "na sucho" ;) Dziś wstałam z przekonaniem, ze już piątek...i zawiodłam się... :( Pisałam Wam,ze dolna jedynka się małemu pcha? KAsowniczek mały będzie :D Ale trzeba przyznać, że jak ruszyły te zęby to z kopyta - jeden po drugim :o Miłego dnia życzę :)

Acha,mam jeszcze pytanie - jak pielęgnujecie ząbki malucha? Bo ja na razie szczoteczką z wodą. Trochę mu tam szoruję te dziąsła (delikatnie), ale nie zabardzo sobie daje. Przecieram też gazikiem z wodą. Potem jak tych zębów będzie więcej może łatwiej sobie da tam szorować te zębiska. A używacie pasty (mamy dzieci z większą ilością zębów)? Bo moja stomatologmówiła, że bezpiecznie jest używać past z xylitolem (ksylitolem?). MAcie takie? Znalazłam na allegro - drogie są. Ale chyba zakupię na później... http://allegro.pl/pasta-do-zebow-z-ksylitolem-60ml-dla-dzieci-i2312190485.html#tabsAnchor

Hej Vilia to po kawce jak inne jeszcze śpią?

A poproszę :) Niedługo uciekam, ale kawkę zdążę spić ;) Jak maluch?

Zmykam, opiekunka idzie :) Miłego dnia!!!!! :)

U mnie dziś nie pada,jakieś słoneczko się przedziera przez mase chmur ale zimno strasznie,może się pózniej ociepli.Pozdrawiam wszystkie serdecznie!

Vilia maluch dobrze,żeby jeszcze te zęby wyszły............Ach byłabym szczęśliwa,bo już się trochę martwie.

Dzień doberek ;) Teraz ja zapraszam na kawkę ;) Martynka zrobiła mamie święto i pospała do 8 ,bajka ;) ;)

Helloł Aga15510 wysłałam Ci maila ;) ale z Antosia luzak heheh a jaki ma uśmiech czarujący :) słodziak :) jak tam w pracy? Uporałaś się z papierzyskami? Tzn wiem że nie uporałaś skoro masz 1600 pracowników - chodzi mi o to czy już to sobie poukładałaś w głowie ? :) czym się właściwe zajmujesz? Jestes kadrową? Hjk nie martw się tymi ząbkami;) ostatnio czytałam coś na ten temat że nie ma co panikowac że są dzieci ktorym wychodza pozniej ( jak u synka mojej kuzynki 13 msc np , albo mojego m 10msc) i że to nie mit czy legenda że im pozniej tym lepiej Vilia no to faktycznie bedziecie mogli kasowac bilety heheheh :D As Kali spala do 7:13 :) za to potem m ją "rzobuchal" i nie zasnela, a zawsze zje i spi :o po godz ryku wzielam ja już na dol bo bez sensu żeby teeraz zasypiala :o Ciotka gdzie Ty ? Trawnik likwidujesz? Lady a Ty już w pracy czy jak? Aga_jabi jak Piotrus spal po mleczku z kleikiem? Kali na kolacje zjadla kromke chleba - kaszki nie chciala :o także chyba woli "dorosle" papu niż mleczne ciapki :p Kurde od wczoraj coś mnie boli :o pod szczeką jakby kosc z żuchwy :o masakra jaks:o jutro do dentysty ide choć nie wiem czy to jej dzialka bo to nie ząb stricte :o m mi mowi że to może być zapalenie okostnej :o czy ktos kiedys mial takie coś? Ból przejebany doslownie! Aż mnie gardlo , ucho, łeb - wszystko z tej strony boli :o Ps. Moje dziecko nie dosc że dziś uparcie przekreca się na brzuch to jeszcze od rana na kolanach :o chyba chce na kolanach do częstochowy podziekowac za taką mamusie :P heheheh a tak serio to przyjmuje pozycje do raczkowania i rzecz jasna raczkowac nie chcę tylko prostuje nogi i dzwiga dupe :p nie kuma że tak nie wstanie ;) Ktos chce kawki? Amber melduj się!!!

100 lat w zdrowiu i szczęściu dla jubilata ;) i jubilatki bo Martys też chyba dzisiaj? ;) 😘 🌼 ❤️

🖐️ TNKS gdzie tam trawnik! u mnie wiatry takie ze łeb chce urwac który kontrolnie wystwiłam reszte ciała ( bo w majtkach) chowałam za drzwiami. obmyslam strategie dostarczenia zywnosci do Dziadka:-D gołąbki chyba wysle gołębiem pocztowym :-D :-D :-D które sąsiad hoduje a które to ostatnio zrobiły sobie wychodek z mojej posiadłosci i srają gdzie popadnie! no to wysle jednego i za jednym zamachem załatwie dwie sprawy- dziadek odpocznie od jednego obiadu a gołąb wysra sie po drodze:-D :-D :-D tak serio Dziadku to po raz setny potwarzam: INO sie cieszyc z apetytu potomków! a ze chude- no cóż kalorie im się w energię zamieniają sto razy wolę jedno chude dziecko które roznosi okolice niz jedno sapiace bo zapasione! mam dalsza sasiadke w wieku tak na oko 13 lat to dziecko ledwo chodzi takie grube a jeszcze jej nie widziałam żeby idac cos nie zarła- czekoladę to je jak kanapke:-P rodzice nie pilnują panna zacznie dojrzewac szkoły zmieni i och i ach bo kolezanki bo anoreksja bo nikt nie rozumie.... mojemu potomkowi ida kolejne zeby ciezko mi wymacac które bo jak mu tylko ładuje palce do buzi to mnie gryzie tymi co ma. zrobił mi wczoraj pobudkę o 1 w nocy nie dało sie go uspokoic dostał nurofenu i zmoczyłam rozek pieluchy possał i zasnął.a od rana ryki łzy jak grochy itd. szczoteczka m słuzy teraz jako gryzak. vilia ja myje wodą te dwa zabki co ma potem on wyrywa szczoteczkę i mamle ją sobie. a propos zebów- TNKS ja miałam sto lat temu zapalenie okostnej ból nieziemski spuchniete poł twarzy antybiotyk i ogólnie traumatyczne przezycie. takze pedz do dentysty teraz poki wczesnie 🌻 🌻 🌻 dla dzisiejszych solenizantów.