Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

jagodka.74

Prezent pod Poduszke czy pod Choinke???

Polecane posty

czesc mam pytanie' ktora czesc dawania prezentow uwazacie za atrakcyjniejsza- pod choine czy 6 grudnia pod poduszke??? ja kiedy bylam mala dostawalam prezent w wypelnionym worku pod poduszke na 6 grudnia. i to wlasnie byl dla mnie najciekawszy i niezapomniany moment w zyciu. Natomiast nigdy nie mialam prezentow pod choinke czyli jak sie domyslacie pod moja choinka nie czekaly zadne paczki. troche to chyba smutne bo moj maz sie zdziwil ze nie mialam prezentow pod choinka. chcialabym aby moje dzieci byly szczesliwe i w tym okresie mialy wlasnie moc prezentow. jakie sa wasze historie prezentowe z okresu dziecinstwa. prosze o rady bo ja raczej (z tego wychodzi) nie mam ciekawej tradycji prezentowej.

Gość jungaaa
Ja "glowne" prezenty :D dostawalam pod choinke. A na tzw: mikolajki czyli 6 grudnia byly drobiazgi, najczesciej jakies slodycze. Teraz mieszkam za granica, tu nie ma tradycji mikolajkowych wiec moje dzieci tego w ogole nie znaja :P i zyja. Prezenty dostaja pod choinke.

Gość alaaa ma kotaaaa
Ja na mikołaja dostawałam słodycze , żadnych wiekszych prezentów. Zawsze wyczekiwało się 24 grudnia bo wtedy dopiero były konkrety :p W rodzinie nikt nie daje sobie prezentów 6grudnia ...

Gość kafeteryjna niewróżka
U mnie w rodzinie na 6 grudnia prezenty wrzuca się do butów, które dzień wcześniej trzeba wyczyścić i ustawić w widocznym miejscu ;) Zazwyczaj były to drobiazgi, słodycze - w moim przypadku. A w Wigilię - prezenty pod choinkę, albo przynosiła je osoba przebrana za Gwiazdora - mieszkam w Wielkopolsce. Albo szliśmy z bratem myć ręce, a w międzyczasie rodzice podrzucali pod choinkę prezenty, otwierali okno, że niby ten Gwiazdor był, ale się spieszył. Mój bratanek, jak był mały, to szedł szukać Gwiazdora np. do ogrodu, albo do góry ( mieszkają w piętrówce). My prezenty myk pod choinkę, jeszcze dzwonek do drzwi i młody miał takiego stracha, że hej :D Szkoda, że już nie wierzy w Gwiazdora .... i już jest nastolatkiem ...

Tez uwazam ze Bozonarodzeniowe prezenty sa wazniejsze ha ha...Mikolaj to drobiazgi...i tez w wyczyszczonych butach...fajne to bylo...

Gość ** Sol **
U nas jest tradycja ze w Mikołaja wszystkie dzieciaki z rodziny męża zbierają się co roku w innym domku i oczekują Mikołaja. Mikołaj to przebrany znajomy. prezenty oczywiście kupują rodzice. A na swięta u nas prezenty przynosi aniołek, pod choinkę :) Te na swięta są zawsze bardziej wypaśne niż te na Mikolaja

ja prezent dostawalam w bucie na mikolaja :) 5tego jak kladlam sie spac kladlam obok lozka wyszorowany but a jak sie budzilam to w bucie byly slodycze

Gość U nas na mikolaja były
duże paczki (6 grudzień) a pod choinką słodycze albo symboliczne drobiazgi. Kontynuuje tą tradycje. Na 6 grudnia zabawki pod poduszkę, a 24 grudnia pod choinką książeczki i słodycze i owoce.

a u nas (małopolska) i w rodzinie męża, i mojej prezenty dostaje się i 6 grudnia (od sw Mikołaja) i oczywiscie pod choinkę - od ANIOŁKA:D dodam, że nie tylko dzieci - wszyscy, starzy, młodzi podkładają sobie prezenty nocą 6 grudnia. zwykle są to rzeczy drobniejsze, słodycze, szalik, czapka, kapcie, ksiązka itd, pod choinkę natomiast rzeczy droższe, wyczekane. nie wyobrażam sobie inaczej:D prezent po przebudzeniu 6 grudnia musi byc koło łózka, mam 25 lat i przez nastepne 50 (jak dożyję) rownież będę to praktykować:P

Gość nata366
U nas 6 grudnia wkłada się upominki do butów, a 24 grudnia pod choinkę. Na Mikołajki na tej stronie http://www.listymikolaja.pl możecie zamówić wideo od Świętego Mikołaja dla swojego dziecka. Dla mnie jest to rewelacja!

Gość gość
Poduszka z Empik Foto. Mała kasa, a pomysł fajny, praktyczny. Bo w sumie to poduszek nigdy zbyt wiele, prawda? Szczególnie jeśli często się wyjeżdża. A poza tym, takie poduszki z foto są optymalne pod kobiety. Po prostu.